Autor Tema: Gradnja HOUSEBOAT-a  (Pročitano 31648 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže StevaB.

• Brodski mali
  • *
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
Odg: Gradnja HOUSEBOAT-a
« Odgovor #45 poslato: 05, 07, 2014, 16:07:10 posle podne »
U planu mi je gradnja splava sa kamp prikolicom.Uskoro bi trebao da nabavim plasticne pontone (plovke) neku velicinu od 800 mm u precniku.Malo sam se raspitivao i dosta mi deluje povoljno.Konkretno sam kontaktirao ljude iz osecine.Naravno nisu jedini ima vise proizvodjaca.Od koga jos kupiti plasticne pontone?Koja plastika je najcvrsca kod nas?

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #46 poslato: 05, 07, 2014, 17:32:51 posle podne »
Можда алуминијум. Ево шта ради човек: 

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #47 poslato: 05, 07, 2014, 18:15:59 posle podne »
Ako sam razumeo čovek sklepava nešto u ekonomskoj varijanti čim je u pitanju kamp prikolica kao nagrađe, doduše ima njih svakakvih, pogledaj malo po forumu predstavio se jedan proizvođač, dobro je to izgledalo a dotle evo za maštanje

Van mreže StevaB.

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #48 poslato: 05, 07, 2014, 19:02:01 posle podne »
Lepo to izgleda da se napare oci malo  jh ali... nemam novac da to izfinansiram.Plasticne plovke planiram da stavim razgovarao sam telefonom sa covekom iz ghibli plast pre nekoliko meseci i oni se nahvalise lepo da su njihovi pontoni preziveli led na rekama 2012 mene nezanima dal ce da led slomi ili ne to bi se vadilo svake zime iz vode vec kakva je cvrstina tih pontona ja ih nisam primetio u svojoj okolini.Ovde je najbitnije izvariti postolje (rostilj)na kom ce biti pricvrsceni.Preostaje mi da se vozam malo i obidjem proizvodjace tih pontona ali sam zbunjen malo.Ono sto mi je najprivlacnije trenutno su pontoni Ghibli plast i Metalac2 iz banatskog novog sela.Ovi iz osecine mi deluju cvrsce sa slika.

Van mreže petar_kozic

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #49 poslato: 05, 07, 2014, 23:01:58 posle podne »
Imas i firmu Pimi. Potrazi po netu.

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #50 poslato: 06, 07, 2014, 10:01:13 pre podne »
Meni se sviđa ovaj sto je broker okačio...ne toliko zbog nadgradnje vec zbog oblika plovaka....ovakav oblik plovaka bi trebao biti bar duplo upravljiviji nego brodovi s ravnim tabanom kakvi se voze iz domace radinosti...

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #51 poslato: 06, 07, 2014, 10:44:20 pre podne »
Meni se sviđa ovaj sto je broker okačio...ne toliko zbog nadgradnje vec zbog oblika plovaka....ovakav oblik plovaka bi trebao biti bar duplo upravljiviji nego brodovi s ravnim tabanom kakvi se voze iz domace radinosti...

To sigurno i jedno 5-6 puta skuplji pa je tu problem jh

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #52 poslato: 06, 07, 2014, 12:25:36 posle podne »
Moja vizija te priče izgleda ovako....dati da majstori naprave dva plovka i povezu...pjeskare i ofarbaju po propisu....nadgradnju bih radio od sendvić panela...koji su relativno povoljni....ujedno su najbolja izolacija...prozori...vrata terasa...sve moze od pvc-a....a unutrasnjost je dalje stvar ukusa i love....

Van mreže StevaB.

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #53 poslato: 06, 07, 2014, 13:06:26 posle podne »
Konstrukciju i povezivanje cu sam da radim imam skoro sve kod kuce od bravarskog alata  114.Videcu sta i kako ce ici iznad plovaka,najbitniji su mi plovci na kome ce da plovi trenutno.Preostaje mi vozikanje kolima do proizvodjaca,pa cu da razmislim od koga cu da kupim uglavnom slike kacim kad dodje u dvoriste nadam se do kraja avgusta a dogodine ako bog da i na vodu da izadje.

Van mreže Darkobp

• Veliki Rovac
    • Silvery
  • Brod tip: Elan 495k malo modifikovan i produzen
  • Marina: Backa Palanka Tikvara
  • Veličina: 5.80m
« Odgovor #54 poslato: 06, 07, 2014, 13:10:10 posle podne »
Mismo prosle godine sredjivali ponton i izbacivali metalne burice iz konstrukcije,svakakvi plovci su  dolazili u razmatranja i na kraju je pobedio u odnosu cene i kvaliteta http://www.pimi.co.rs/

Plasticni Pontoni su svarno prvoklasni,uv stabilni sa debljinom zida od 7mm a unutra su skroz ispunjeni stiroporom za nedaj boze
Saradnja sa Pimijem je bila odlicna i za svaku preporuke,sve se sa covekom mozes dogovoriti,napravice ti i preraditi sve sto hoces po tvom zahtevu  thumbup
Dimenziju ti pravi po tvojoj potrebi ima ih precnika

Koliko pamtim cena takvog jednog pontona duzine 5m a precnika 0.5m je bila negde 400 ili 450e
Nosivost tacvog jednog plovka je mislim 1000kg po specifikaciji

Van mreže StevaB.

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #55 poslato: 07, 07, 2014, 16:14:45 posle podne »
Ovi "PIMI" pontoni su  thumbup odlicni.Sad ste me bacili u razmisljanje svidja mi se sto je ispunjen stiroporom,ovo je bolja opcija nego oni suplji sa vise komora.

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #56 poslato: 07, 07, 2014, 17:30:57 posle podne »
Evo ti stara tema http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,5616.0.html

Inače moram priznati da i meni zvuče dobro ti sendvič paneli za nadgrađe, čak i varijanta spajanja nekoliko kontenera, sad ih rade čak i u više dimenzija a spajaju ih kao lego kockice, mada i to kad preračunaš nije baš jeftino

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #57 poslato: 07, 07, 2014, 19:47:08 posle podne »
Kod mene se paneli mogu kupiti ispod 10 eura kvadrat....a vjecan materijal i nedavno sam bio u kabinašu s takvom kabinom....na ovom suncu...skoro pa ladno unutra...prozori...vrata sve moze iz pvc industrije.......meni se jedino kod ovih plovaka ne svidja sto su ispunjeni zbog prostora koji se u njima moze iskoristiti

Van mreže oblak

• Administrator
  • Talasožder Mali
  • Brod tip: Bayliner 2556 flybridge
  • Marina: Stenka, Beograd
  • Veličina: 25 ft
« Odgovor #58 poslato: 29, 08, 2014, 22:07:16 posle podne »
Svake druge godine sam na granici da  pocnem svoj houseboat konacno praviti. To bi po sadasnjim saznanjima bio katamaran dimenzija 3,5 ili 4m sirok  a duzina do 10m. Planiram da plovke savijem u "dzipu " na celu duzinu od lima 4mm pa da se dorade samo pramci i krme za vanbrodse motore. Brod treba da izgleda kao taj sa slike, pa me zanima od kog lima da ga radim, kog kavaliteta? takodje planiram varijantu duplo knikovanog dna plovaka. Sta mislite  o tome? Ja pratio neke strane forume i kao to je najbolja varijanta za reku. Mislio sam da uposlim Iku al on zbog zdravstvenog stanja nije u mogucnosti pa ne znam ni koga bih angazovao. Neke sam majstore vec kontaktirao al cene koje sam dobio za ruke su strasne( preko 10000eura za mesec dana posla) 
Zvoni, kucanje ne radi!

Van mreže oblak

• Administrator
  • Talasožder Mali
  • Brod tip: Bayliner 2556 flybridge
  • Marina: Stenka, Beograd
  • Veličina: 25 ft
« Odgovor #59 poslato: 29, 08, 2014, 22:09:03 posle podne »
Ovo je resenje pogona koji preferiram samo ne tolike snage, mozda dve 25 ks
Zvoni, kucanje ne radi!