E, ovako treba... > Yamaha
Yamaha 25 autolube
fisherman:
@kemppi ,
Ja isto imam imam tu yamahu. (25 autolube)
I voleo bih da imam kontakt tog majstora.
E sad da te pitam ovako... Meni kontrolni mlaz je odlican, ali na nozi gde je auspuh slabo izbacuje vodu....
Ajde snimicu klip pa da pogledas i uporedis sa svojom ako nije problem...
Takodje mi reci gde si kupio impeler, jer bih ja takodje iz predostroznosti ga zamenio.
Pozdrav,
F
kemppi:
@fisherman
Impeler sam kupio u "Galija nautika" na Adi,i treba ga menjati iz razloga sto vremenom guma pocne da se raspada i delic ce se zaglaviti u kanalima,sto ce prouzrokovati smanjenje protoka ili zapusenje,a impeler ce bacati vodu ako mu fali cak i nekoliko pera,samo je problem sto ti parcici ne mogu da da ispdnu sami.
Ako se prilikom redovne zamene impelera vidi da nedostaje neko pero,moraju se obavezno procistiti kanali,jer su parcici sigurno u motoru,a najsigurnije ciscenje je kada se rastavi masina od cizme,postoji i drugi nacin,a to je gurati tanku sajlu kroz kanale,ali nije siguran,jer je tesko progurati sajlu i izgurati gomilu sitnih komadica gume.Zapusenje je najcesce na izlazu iz cevi do bloka motora.
Tako da je najjeftinije menjati impeler na 2 godine.
Slicna stvar je i sa zamenom ulja u cizmi,jer ulje nije potrebno dugo menjati(kao menjacko ulje u automobilu),ali ne postoji nacin da se proveri da li je usla voda i prljavstina,ako se ulje ne ispusti,a kada smo ga vec ispustili,steta je da se ne zameni,jer se zupcanici ne pokvare od loseg ulja,vec od peska i prljavstine koja prodre unutra.
Kontrolni mlaz vode treba da bude takav,da vec prilikom verglanja ne kanap voda krece napolje,a kada motor radi na leru,mlaz mora da bude pod jakim pritiskom i prav(nikako parabolican).
Na nozi,gde je auspuh i treba samo da frkce,i izbacuje vodu u kapima zajedno sa izduvnim gasovima.
Kapetan:
kempi bacaj mi fon tog lika, imam Yamahy 8 konja 4t, spole servisa (a bogami i pre) gasi se poneka na malom gasu, uopste ne mogu da provalim o cemu se radi , neki put se gasi kada je motor hladan a neki put kada je vreo bez ikakve logike...
zorter:
Ma dajte bre taj telefon i identifikaciju u ADRESE MAJSTORA.
Nije problem reklamirati ono sto valja. Mozda covek zna da radi i druge motore. Moze svakom zatrebati.
@kemppi,
ako nisi siguran da li ce se majstor ljutiti, pa pitaj ga za misljenje i dozvolu.
Vuk:
Ja bi tom motoru promenio i karike, kažeš da se pregrejao, a tada obavezno odu i karike. Nećeš to odmah primetiti nego vremenom će kompresija polako padati. Auto kad prokuva obavezno posle nekog vremena počne da troši ulje i kasnije nije nizasta. Meni je yugo prokuvao i majstor kaže otići će ti karike zbog toga, nije prošlo godinu dana i motor počeo da troši ulje i slabo pali, sada truli u dvorištu, na puntu isto tako samo ga još vozim :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju