Ja ga vozim sa 25 ks Yamahom, i nisam zadovoljan:
- na najmanjim Savskim talasićima dno se uvija i "radi" - štedeo je na plastici, dno nije dovoljno debelo i ukrućeno kako treba
- plastika je potpuno matirala posle manje od 3 godine
- sve dihtung gume na boxovima su najjeftinije sa buvljaka, lepio sam ih ponovo već X puta
Na stranu što je Aqualux "najjeftiniji" samo fora na oglasima da se privuku kupci:
- na primer odbojnik guma koju stavlja je jako tanka i jadna, a ako hoćeš ozbiljnijuu širu gumu, to je još 100 Eura preko, iako je i ta guma neka mala privreda, i svaki dodir konopca ostavčja trag.
- što se tiče bitvi i rukohvata, on ih šrafi šrafovima samorescima direktno u plastiku što je skandal, par jačih trzaja i ćao, a bitva treba da bude toliko jaka da možeš na nju da digneš čamac.
- Ja sam hteo normalne velike bitve na koje možeš da namotaš konopac deblji od 5 mm, pa sam ih sam kupio, plus prokronske podloške za ispod, plus prokronske šrafove, šajbne i matice. Pa to sve isto za rukohvate, jer sam hteo duže i na drugim mestima. Plus sam hteo jaču prednju ušku
12 mm, umesto
8 koju on stavlja pošto mi je Aqualux pomoćni čamac za veliki brod od 13 m - i to sam kupio. Zadnje uške takođe, zbog dizanja čamca sa motormom koji ima 75 kg.
Na sve to, on mi nije odbio ni euro što nije ugradio svoje bitve,rukohvate, uške - kompletan okov sam platio duplo.
Takođe, platio sam mu dodatnih 100 Eura da namaže antialgin, navodno je stavio "Hempel", sve je otpalo posle manje od 3 meseca,
jer nije ispoštovao proceduru: ili nije stavio prajmer, ili nije odmastio, ili je antialgin bio bajat. Sve u svemu - to sam morao da uradim sam ponovo, o svom trošku, iako sam uredno platio, pošto je Stevan prestao da mi se javlja i odgovara na telefon posle ove poruke i mog zahteva da popravi antialgin o svom trošku:
Sve u svemu, čamac me je koštao 1550 Eura kod njega, plus bitve, rukohvati, uške, srafovi...na kraju me je za.ebavao i oko transporta čamca za Beograd, pa sam i to morao sam da rešavam iako je obečao da ima transport. Sve sam mu uredno platio u 3 rate, kako je i tražio, kaparu, jednu ratu kad je odlio čamac i treću kad je sve bilo gotovo.
Tako da je moja preporuka da ne praviš posao sa njim, jer je momak vrlo nekorektan, bezobrazan i alav na pare, a pri tome o brodogradnji ne zna ništa pošto je običan plastičar za korita, kofe, i slično. Gleda na svemu da uštedi, od debljine plastile, do broja sati rada, pa plus na opremi. Klasičan vaćaroš.
Čamac ne vredi toliko, a moj savet ti je ili Big Foot ili aluminijumski. Jeste malo skuplje, ali nemaš sekiraciju.
Pisao sam o tome na forumu, ali su "sklonili" temu o Aqualux-u,
Pozz,
Evo napisao sam recenziju što mi je čovek poslao 2018. godine kad sam kupovao čamac, pa se nadam da ćete pročitati
Napominjem samo da nikoga nisam kontaktirao i da je ovo bilo dovoljno da me odvrati, bez da uvredim nekoga.
Slike mi čak poslao ali neću to objavljivati.
Stefana ne poznajem i tako da ja lično ne mogu ništa loše reći, na vama je da prosudite ili pogledate pre kupovine.
Ja mogu tek malo o Tajmenu prozboriti nakon 3 godine solidnog korišćenja!
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока