mislim da nije vazno gde se desava dal dunav ili

bitno da se desava, nisam direktno ucestvovao u defileu brodova ali sam bio usudren ispred bine i propratio sam cak i snimao (amaterski) celu manifestaciju, koncetr, vatromet... dosao sam u pola pet jer poucen ranijim iskustvom sa se saobracaj na reci zatvara u vreme trajanja karnevala. svako ko je hteo mogao je da ucestvuje u defileu sa brojem ili bez voditelji programa ( Ivon i Blaza) su svakog zapazili, prokomentarisali, cak o neke gumene camce koji su prolazili iz radoznakosti bili su propraceni u predelu bine gde su bili voditelji.
ulazak jeste bio iz pravca usca sto je i logicno da uzvodno ide defile i predstavljanje, posle bine a ispod brankovog mosta bio je prelazak na drugu stranu i nizvodno uz pristaniste da u publika na drugoj strani vidi ukrasene ladje. bilo je i ne ukrasenih camaca koji su sa registrovanim ucesnicima prosli, i niko ih nije ni dirao ni sklanjao, i pored toliko policije i zandamerije sa svojim mocnim gumrnim camcima i ergelom (2X175 ks). za vreme bajaginog koncerta svi smo bili usidreni oko bine ko je gde hteo cak 2 kej katamarana su bila na sred reke sidrena, jedino je zandanerija lagano se provlacila izmedju camaca i brodova i drzala sve pod kontrolom.
jedan broj camaca sa save je usao posle defilea, a pre koncerta, ne znam kako ali su bili na koncertu do vatrometa, sa jednim sam pricao jer se vezao iz mene, kaze nije stigao ranije vec samo na koncert. privilegija je bila sto je bina bila okrenuta ka reci pa smo mi na vodi bili ispred muzicara, a publika na obali je gledala u bajagina ledja, sto i nije bio bas dozivljaj