E, ovako treba... > Elektrika
Inverter E350w
ronac:
--- Citat: pingvin44 27, 06, 2011, 22:23:35 posle podne ---Bas tako. Koj ce vam djavo inverter da bi punili telefone i napajali laptopove kad oni imaju svoje adaptere koji rade na 12v?? Inverter treba onom koji hoce da sa 12V ukljuci frizider ili sta ti ja vec znam....
A i ja u svakoj corbi mirodjija moram da budem..... :suicide:
--- Kraj citata ---
Koji to lap top radi na 12 v???
Kapetan:
--- Citat: ronac 28, 06, 2011, 09:05:47 pre podne ---
Koji to lap top radi na 12 v???
--- Kraj citata ---
ronac svaki laptop preko malih invertera moze da se prikljuci na 12V instalaciju .... ti inverteri sa 12v pa na 14-22V kostaju izmedju 10 i 60 evra u zavisnosti od snage ...
@Nemo
Ekonomski si u pravu, ali energetski nisi ... kada sa 12V prebacimo na 220V pa opet oborimo na recimo 19V imamo konverziju vise nego sto nam treba a samim time potrosnja ide ... moje iskustvo razilka izmedju pretvaraca 150w (12 na 220v) i 100w (12 na 19) je oko 3 ampera pa sad vidi da li se isplati ...
@pingvin
obicno ljudi zaborave da ponesu , kupe punjace za kola pa onda dobro dodje inverter,
@Misha
Miso SVB.de ima takve TV prijemnike na 12 V , ako kupujes napomeni im obavezno da ti salju u Srbiju i da skinu njihov PDV , sa svim tim stvarima cena onda izadje oko 20% skuplje nego na sajtu
neko je pitao kako prepoznati , pa iz dva koraka
1 pise na njima SINE , ili PURE SINE ili nesto slicno
2 cena im je veca nego obicnih a iste snage
evo ga jedan naprimer :
Kapetan:
odem na Aluxom sajt da vidim posto im je sinusni inverter od 300watti kad ono iznenadjenje
http://g.18330.invertori.sa.naponom.u.obliku.pravog.sinusa.aluxom.com/
preko 300% veca cena .. e srbijo ... u hrvatskoj sam ja 300 watii pure sinus platio oko 30-40 evra
broker975fx:
Kap. preko kojih Hrvata si uzeo invertor - mene moj kinez naravno zeza kapiram da ni ne može da se servisira mada je nov. Gde da kupim nešto čestito oko 1kw
broker975fx:
Glupo pitanje jel zna neko elektroničara ko može da pregleda i ispita invertor?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju