E, ovako treba... > Elektrika
Inverter E350w
Misha D:
Danas pazarih pouzecem inverter sa DC12-24v na AC 220 V. Cena povoljna, izrada kvalitetna, dimenzije minimalne (30% manja od 1l tetrapak soka). Ima ulaz preko kabla sa stipaljkama za potrosace preko 150W-350W , a preko upaljac-uticnice za one do 150W. Izlaz normalna suko uticnica 22OV ili USB 5V/1A za kompjuter. Ima vise zastita i alarma zvucnih i svetlosnih za razna preopterecenja ili nepravilnosti u rukovanju.
Na plovilu dok plovite ili u kolima imate napon 220V za rad ili dopunjavanje raznih baterija-punjaca, a i racionalno koriscenje dok ste na vezu ili sidru.
http://p.ht-e-350-12.p.mmt.aluxom.com/
Nemo:
To je sjajna stvarcica na brodu. Imao sam prilke da ga koristim dok plovim, cak sam nabavio jedan malih dimenzija koji mi je dovoljan za punjenje moba, laptopa i da punim baterije za foto aparat.
Svi moderni invertori su tako odradjeni da imaju sve moguce zastite sto ih cini bukvalno ne pokvarivim.
Nekad na vecim brodovima je zgodno imati i jaci od recimo 1000w.
samo sto bez rada motora bi potrosac od 500w posrkao akumulatore.
Moze se onda imati i mikro talasna na brodu ali uz rad motora je lep spoj.
A takodje i za neku alatku ako zatreba.
Kapetan:
najbitnije stvar prilikom kupovine invertera je da znate kakav je izlazni napon sinusni ili kockasti ...
espresso:
--- Citat: Kapetan 27, 06, 2011, 09:23:45 pre podne ---najbitnije stvar prilikom kupovine invertera je da znate kakav je izlazni napon sinusni ili kockasti ...
--- Kraj citata ---
ajde molim te objasni mi ovo sa izlaznim naponom...
Kapetan:
aj ovako laicki ... kada se vrsi konverzije jednosmerne struje u naizmenicnu jako je tesko napraviti napon kao u mrezi ... u mrezi je pravi sinusni napon recimo kao na slici :
e sad , u zavisnosti od kvaliteta konvertera izlazni napon od 220v moze biti kao na slici (kod kvalitetnih) ili recimo ovakav :
ovde mozes videti uporedjeno jedan i drugi napon
kvalitetniji su blizi donjoj slici a nekvalitetniji su blizi kockama
e sad sta to znaci za nas koji koristimo invertere ... sto kockastiji napon to je losije za uredjaje ... ili u praksi 300watti kockast nece da pokrene frizider od 40watti dok 300watti sinus hoce... obicno su sinusni do 50% skuplji
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju