Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Poredjenje: Svojim brodom 1000km Dunavom ili turistički na more?

<< < (4/7) > >>

mossi:
Barba, ova tema ima jednu "skrivenu" nameru
da navede ljude da računaju šta im je jeftinije i
da na taj način shvate da za iste novce na Dunavu dobiju mnogo više.

Početno ulaganje u čamac je ravno ulaganju u vikendicu ili bolji auto.

Uživanje koje iz toga proizilazi nemerljivo je, a koliko vidimo i vrlo pristupačno.
( Pogotovo ako kupujete gorivo kod Ronca!  :lol: :lol: :lol: )

Idem sutra na Dunav na dva dana, trebao sam danas ali sam ipak pomerio.

Plovite, jer je jeftinije! A lepše!  :)

:stop:

:drinks:

Zoran:

Moram da vam skrenem paznju na jedan detalj koji mi bode oci.
        Jedrenje je najskuplji vid letovanja.Ako vec prikazujete cene onda sve troskove saberite.
Prevoz do i nazad + najam jedrilice + skiper + gorivo + vez u svakoj marini + voda + hrana ++.
Pa kada lepo sve saberete prikazite cifru.Da ne napominjem da mora da se polozi i odredjena
suma novca kao osiguranje,ako bi se eventualjno nesto ostetilo.

Meni licno  je letovanje na reci  nesto sto nema cenu. Nikada ne presabiram koliko me je
izaslo.Pare koje ponesem pokusavam ravnomerno da trosim,sto je skoro nemoguce.Jedino na
kraju letovanja vidim pravo finansijsko stanje.Na vodi je lepo kada utanjis sa parama uzmes
stap u ruke i snabdes se sa hranom (jedini je problem ako je Deda blizu,treba se malo udaljiti).
Mada vam ja nisam merodavan.Ako utanjim sa gorivom sacekam vetar i picim.

Barba:
@zoran

Slazem se da 100% ima neka kvaka.
U cenu je uracunat najam jedrilice, osiguranje i skiper. Uzima se sa punim rezervoarom i tako se i vraca, Znaci gorivo se ekstra placa. Prevoz do tamo je smesna cifra ~50e, kao i voda i hrana (pravac Lidl). Ali vez u marinama, provod po svim tim fantasticnim mestima, e to verovatno mnogo kosta. Ali ko uzmemo u obzir da jedna Turska kosta 1000 e po grlu, onda ovo i nije skupo u odnosu sta nudi.

@mossi

Ma to je apsolutno. Pa ja za celo leto na Dunavu, sa uracunatom cenom marine, nisam potrosio koliko za 15 dana u Turskoj. A to vec ne moze da se poredi. Mislim da apsolutno nema mesta raspravi sta se za iste pare moze dobiti na Dunavu, a sta na nekoj staticnoj turistickoj destinaciji.

Ali Mediteran, nema lekovitog mulja  :), ali ipak...

(obratite paznju na minutazi 2.04  :) :) :) )

espresso:
Poredjenje: Svojim brodom 1000km Dunavom ili turistički na more?

mislim da se moze porediti samo finansijaski aspekt. da ne analiziram previse, krstarenje na iznajmljenom brodu bilo gde na moru je daleko skuplje od plovidbe dunavom ili savom cele sezone. imam u toj racunici dosta iskustva.
sa druge strane, za mene koji zivim duboko u kontinentu jos uvek je neisplativo da imam brod u hvatskoj ili grckoj koji bih koristio 30-tak dana godisnje. ali svejedno me miris soli svake godine odvuce od save i dunava makar na par nedelja.
sve ostalo nije za poredjenje. sava i dunav imaju svoje drazi ali isto tako i krastarenje mediteranom ili jadranskim morem.
plovidba je svima nama u krvi, a meni licno podjednako zadovoljstvo pricinjava kupanje na barickoj adi kao i na moru.

@mossi
svakako preporucujem da ako ti se ukaze prilika probas i "turisticki na more". neces se pokajati.

MadScientist:
Bas pre par dana sam imao jednog musteriju koji se sprema na put sa svojim brodom do Crnog mora i da obidje obale ex Yu i Italije. Cena? Sitnica.... kao da je kupio dvoje novih jeftiinjih kola :sajkaca:

Ja imam u planu da odem sledece godine u Grcku (130e je 10 dana po osobi) ponesem svoj gumanjak i do tada ce se valjda pazariti i neko motorce i eto. Savrseno Low Budget letovanje  :dance:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju