Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Poredjenje: Svojim brodom 1000km Dunavom ili turistički na more?
broker975fx:
Ronac ja ću od tebe da kupim za 0,70 i svi dobri a :good:
Što se hrane na brodu tiče tu je potrošnja manje više slična kao kod kuće jer ne zaboravite da jesti i piti radimo i gajbi. Na čamcu je apetiti možda bolji i više ima pozvanih i ne pozvanih gostiju ali cifra je slična kao i kući.
zoki novus:
ja sam recimo prosle nedelje proveo pet dana na tisi
potrosio oko 100e za klopu i 65l benzina za predjenih oko 200km
znaci ako to pomnozimo sa 5 dolazimo do cifre od 1000km i 1000e
Barba:
Mossi, nisam razumeo koje je tvoje pitanje? Jasno je da je plovidba Dunavom jeftinija od krstarenja grckim ostrvima. Ali po mom misljenju, krstarenje Mediteranom koje je pomenuo LSI, a slican paket i po pribliznim cenama je nudjen i na ovom forumu, nema recnu alternativu. Generalno smatram da dan na Mediteranu vredi neuporedivo vise od dana na reci u Srbiji.
Ovo sto sam napisao se odnosi samo na Mediteran, ne mislim isto o Tunisu, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori. Tih 10 dana bih uvek zamenio za mesec dana plovidbe Dunavom.
Barba:
Naravno Dule, mislio sam iskljucivo na plovidbu jedrilicom 6-8 osoba, a ne na hotele ili apartmane u Pefkohoriju ili ne daj Boze all inclusive komplekse po zemljama treceg sveta. Lepo si rekao, svako ima svoje zelje i zadovoljstva i u njima treba i da uziva. Jbg, pre neki dan sam bio u Larnaki na svega tri sata i ona klima, vlaga, onaj vazduh matori je za mene licno nezmenjiv. Ma veceras bi se spakovao i zamenio dunavski mulj za mediteransku so, kad bi nasao posao u struci.
Misha D:
Istog sam stava kao i Dule. Mozda bih dao neku prednost hrvatskim ostrvima ali samo ako bih tamo bio sa mojim brodom. :tenk: :yahoo:
Sale, ne secam se tacno potrosnje Antaresa sa 200ks motorom. Uglavnom sam plovio 15km/h, a vrlo retko glisirao 30km/h. Mislim da u testu hrvatskog casopisa "More"' spominju oko 5 l/h pri 2000 o/m, a 25 l/h pri 3-3,500 0/m.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju