Autor Tema: Johnson 30 2t  (Pročitano 34469 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • Krapolovac
Odg: Johnson 30 2t
« Odgovor #105 poslato: 21, 06, 2011, 22:43:11 posle podne »
Srsa ja imam jonija 25 ks elisu 10x13 znaci standard elisa i guram splav ,bas ga guram i motor mi slatko ide u obrtaje kad zatreba ti ako nemozes sa trinaesticom da dobijes zeljeni efekat ,moje misljenje, da ti je motor vec dobro izdahtao ,trinaestica je joniju standard i trebao bi sa njom da izlijeces a to sto ga davi nije do nje nego do motora  izmjeri kompresiju....poz
Bio je neki lik iz Brčkog na pik .ba  koji prodaje sve vrste polovnih elisa ,al ga nema na PIK-u 7 nedjelja...možda ga vi znate...   :censored:

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #106 poslato: 24, 06, 2011, 11:25:42 pre podne »
Srsa, a da probas ti camac sa nekim drugim motorom,
Albatros je dobio 40%, a samo je stavio ispravan T10, iako mu je stari motor delovao OK.

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=7683.msg85562;topicseen#msg85562
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže kemppi

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #107 poslato: 06, 07, 2011, 11:29:51 pre podne »
Nisam uspeo pronaci vizitkartu od coveka sto prodaje elise,pa Vam preostaje da ga pronadjete subotom na pijaci Bubanj potok,na platou gde se prodaju polovne stvari(sa druge strane potoka),nalazi se negde na sredini,prodaje polovne gumene camce,vanbrodske motore i masine za sivenje,tako da ga nije tesko naci.Neznam da li je redovno na pijaci ili samo ponekad,zivi uZemunu(ako je to od neke pomoci).
I dalje trazim vizitkartu,ne zbog Vas,vec zbog piva koje ste obecali  :drinks:.

Van mreže fisherman

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • 44°42'5"N 20°18'32"E
    • Docek Nove godine
« Odgovor #108 poslato: 06, 07, 2011, 13:48:44 posle podne »
Imam ja yamahu 30 na probu da dam... Ima rucicu... Srso ako hoces duga je noga... Samo da joj zamenim impeler....

Pozdrav

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #109 poslato: 06, 07, 2011, 18:34:27 posle podne »
Кемпи то је веома корисна информација. Тај тип ће бити пронађен а његов телефон ће бити објављен. Не знам да ли ћу успети да у суботу одем до Бубањ потока и нађем тог типа , али ако неко има потребу да иде у Бубањ поток, могао би онако успут да покуша да га пронађе и прибави контакт телефон.
Хвала Фишермане на понуди. Драге воље ћу је прихватити, али најпре да ипак пробам са елисом.
Чуо сам се телефоном са Маринком(из Бијељине) и потврдио је да је мотор екстра а да је проблем само у елиси. Чак је навео да би ми можда највише одговарала елиса 10 х 10,5. У сваком случају наручио је елису од његовог добављача делова из Италије, и како је рекао, ако све буде у реду требало би да стигне у четвртак(07.07.2011.), тако да постоји могућност да за викенд извршим пробу. Међутим судећи по досадашњем искуству са мајсторима и обећањима, ништа није сигурно. Видећемо.  :sorry:

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
« Odgovor #110 poslato: 09, 07, 2011, 11:37:47 pre podne »
Наравно, по теорији пакости. Сад сам се вратио са бувљака и нисам нашао продавца елиса. Да ли само данас није био или не долази више не знам, али у сваком случају нисам га пронашао. А што се тиче Маринка и елисе из Италије, ништа од четвртка и пробе овог викенда. Тек у току недеље ћу поново покушати да се чујем са Маринком и видим у чему је проблем и покушати да закажем нови термин за пробу, наравно уколико елиса стигне.
Све у свему поново чекање, нервирање, псовање и тд...............  :wild:  :nono:  :diablo:  :skull:  :suicide:

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #111 poslato: 09, 07, 2011, 12:31:42 posle podne »
Наравно, по теорији пакости. Сад сам се вратио са бувљака и нисам нашао продавца елиса. Да ли само данас није био или не долази више не знам, али у сваком случају нисам га пронашао. А што се тиче Маринка и елисе из Италије, ништа од четвртка и пробе овог викенда. Тек у току недеље ћу поново покушати да се чујем са Маринком и видим у чему је проблем и покушати да закажем нови термин за пробу, наравно уколико елиса стигне.
Све у свему поново чекање, нервирање, псовање и тд...............  :wild:  :nono:  :diablo:  :skull:  :suicide:
Dok ne stigne elisa,što ne probaš Fisherman-ovu Yamahu ?da si načisto...  :new_russian:

Van mreže Barba

« Odgovor #112 poslato: 09, 07, 2011, 17:50:10 posle podne »
I ja bi tu probao drugi motor, cisto da znas na cemu si?

HOGAR-ov celicni brod sa 25 KS ide uzvodno 20 km/h, e sad bilo bi dobro kad bi znali koju elisu ima.
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže barbanesa

• Lence
  • Brod tip: Metalni
  • Marina: Dsrv Karaburma
  • Veličina: 9,5m
« Odgovor #113 poslato: 09, 07, 2011, 22:16:49 posle podne »
A jesi li siguran da si izvukao sidro iz vode kad si probao camac??? :lol:
Blago onom ko mlad poludi ceo mu zivot u veselju prodje

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
« Odgovor #114 poslato: 30, 07, 2011, 20:32:17 posle podne »
Данас сам пробао чамац и мотор са елисом 10 1/2 х 11. Елиса није нова, далеко од тога, доста је рабљена и по ивицама сва три пера добрано изгребана, као да је их је неко турпијао. Али нема везе. Са таквом елисом, у чамцу нас двојица (комшија са марине и ја-он око 80 кг и ја око 125 кг) и стандардном опремом у чамцу(кожни јастуци у кабини, резервни мотор Т4,8, неколико кг алата и сл.) лепо смо глисирали  узводно Савом. Чак сам успео да мало одузмем пун гас у режиму глисирања. Број обртаја мотора при пуном гасу је био већи него приликом пробе са елисом 10 х 13 о којој је Сале већ објашњавао у предходним постовима. Наравно то је мој субјективни осећај по звуку мотора јер немам обртомер. Брзина којом смо глисирали такође није измерена јер нисам имао уређај који би ми очитао брзину кретања, али опет по субјективном осећају узводно смо ишли око 30 км/сат(такође у односу према очитаној брзини од 19 км/сат низводно на прошлом тестирању са елисом 10 х 13 ).  Проба мотора је трајала укупно 5 минута јер сам био на локацији одмах на изласку из Чукаричког рукавца и узводно(где је иначе глисирање забрањено) а у висини Сајма су се одржавале трке скутера у присуству патроле речне полиције.
Све у свему ја сам бар у овом тренутку задовољан, а даље пробе (надам се са уређајима који би ми очитали брзину и број обртаја мотора, као и потрошња мотора) ће уследити у наредном периоду. Значи ипак је била у питању елиса а не мотор(на сву срећу и моје задовољство).  :good:

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #115 poslato: 30, 07, 2011, 22:01:27 posle podne »
Данас сам пробао чамац и мотор са елисом 10 1/2 х 11. Елиса није нова, далеко од тога, доста је рабљена и по ивицама сва три пера добрано изгребана, као да је их је неко турпијао. Али нема везе. Са таквом елисом, у чамцу нас двојица (комшија са марине и ја-он око 80 кг и ја око 125 кг) и стандардном опремом у чамцу(кожни јастуци у кабини, резервни мотор Т4,8, неколико кг алата и сл.) лепо смо глисирали  узводно Савом. Чак сам успео да мало одузмем пун гас у режиму глисирања. Број обртаја мотора при пуном гасу је био већи него приликом пробе са елисом 10 х 13 о којој је Сале већ објашњавао у предходним постовима. Наравно то је мој субјективни осећај по звуку мотора јер немам обртомер. Брзина којом смо глисирали такође није измерена јер нисам имао уређај који би ми очитао брзину кретања, али опет по субјективном осећају узводно смо ишли око 30 км/сат(такође у односу према очитаној брзини од 19 км/сат низводно на прошлом тестирању са елисом 10 х 13 ).  Проба мотора је трајала укупно 5 минута јер сам био на локацији одмах на изласку из Чукаричког рукавца и узводно(где је иначе глисирање забрањено) а у висини Сајма су се одржавале трке скутера у присуству патроле речне полиције.
Све у свему ја сам бар у овом тренутку задовољан, а даље пробе (надам се са уређајима који би ми очитали брзину и број обртаја мотора, као и потрошња мотора) ће уследити у наредном периоду. Значи ипак је била у питању елиса а не мотор(на сву срећу и моје задовољство).  :good:
  :good: Drago mi je da si riješio problem..  :good:

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #116 poslato: 31, 07, 2011, 01:31:22 pre podne »
Srso, čestitam!
Sredi malo tu elisu i uživaj u brzini! :good:
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Barba

« Odgovor #117 poslato: 31, 07, 2011, 09:30:23 pre podne »
 :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: