Данас сам пробао чамац и мотор са елисом 10 1/2 х 11. Елиса није нова, далеко од тога, доста је рабљена и по ивицама сва три пера добрано изгребана, као да је их је неко турпијао. Али нема везе. Са таквом елисом, у чамцу нас двојица (комшија са марине и ја-он око 80 кг и ја око 125 кг) и стандардном опремом у чамцу(кожни јастуци у кабини, резервни мотор Т4,8, неколико кг алата и сл.) лепо смо глисирали узводно Савом. Чак сам успео да мало одузмем пун гас у режиму глисирања. Број обртаја мотора при пуном гасу је био већи него приликом пробе са елисом 10 х 13 о којој је Сале већ објашњавао у предходним постовима. Наравно то је мој субјективни осећај по звуку мотора јер немам обртомер. Брзина којом смо глисирали такође није измерена јер нисам имао уређај који би ми очитао брзину кретања, али опет по субјективном осећају узводно смо ишли око 30 км/сат(такође у односу према очитаној брзини од 19 км/сат низводно на прошлом тестирању са елисом 10 х 13 ). Проба мотора је трајала укупно 5 минута јер сам био на локацији одмах на изласку из Чукаричког рукавца и узводно(где је иначе глисирање забрањено) а у висини Сајма су се одржавале трке скутера у присуству патроле речне полиције.
Све у свему ја сам бар у овом тренутку задовољан, а даље пробе (надам се са уређајима који би ми очитали брзину и број обртаја мотора, као и потрошња мотора) ће уследити у наредном периоду. Значи ипак је била у питању елиса а не мотор(на сву срећу и моје задовољство). :good: