Nautika opšta... > *** Grupa Gradjana Moja Ladja ***

Registracija broda u Delaweru

<< < (11/14) > >>

ronac:

--- Citat: Dule  20, 05, 2010, 00:49:37 pre podne ---Zato nam Vuče i jesu ovakvi porezi. Većina vrda a onda onaj manji deo koji plaća nadrlja. Pa i nama treba gorivo i ulje :) .
Ronac kaže da gde počinje Logika prestaje Srbija.
A ja ću... svuda je sramota ne plaćati porez. Sve može da se izbegne porez ne. Da li su porezi opravdani ili ne je jedna stvar i nije naše da to izbegavamo na sve moguće načine. Ko smatra da nisu u redu ima legalan način da to proveri. Uzmeš advokata i podneseš tužbu ustavnom sudu jer ugrožena su ustavna a ne ljudska prava.
Ne opravdavam ovaj porez ali šta smo konkretno preduzeli? NIšta.
Galamom ništa nećemo postići.
Predlažem svima da ćute ako ne plaćaju porez ili ne registruju čamce. To je prst u oko, i to direktno na svetu najačoj insituciji. Poreskoj upravi.
I prst u oko onima koji poreze plaćaju.

--- Kraj citata ---

Je.. te Dule znas koliko mi je oko danas.  :sorry:

ronac:

--- Citat: Dule  20, 05, 2010, 00:54:45 pre podne ---I ne zaboravite. Samo ako ste uzoran gradjanin možete zahtevati od države da poštuje vaša prava. Kako smo u proseku imamo vrlo loš odnos sa državom u kojoj živimo mislim da su nam i prava diskutabilna.

--- Kraj citata ---

Ja mislim da nas oni namerno i opterecuju nerealnim nametima da bi se mi osecali kao krivci jer moramo na sve nacine da izvrdavamo te nikada nismo 100 % ispravni i ne mozemo da im kazemo: DOSTA BRE,STA TO RADITE. :diablo: :diablo: :diablo:

SALE NB:
Istina ima mnogo uglova i aspekata.
Istina je da svi mi koji vrdamo, samo povećavamo pritisak na one koji plaćaju. U ovom konkretnom slučaju, nadrljaše svi vlasnici boljih plovila u Novom Sadu i Beogradu. Mi ostali retko srećemo predstavnike "reda i zakona" na vodi, pa je iskušenje za vrdanje tim veće.

Isto tako je istina da je država uvela porez na svu moguću imovinu, a vi kao vlasnik imovine nemate nikakva prava ni mogućnosti da tu imovinu zaštitite, ni od države, ni od lopova!
Znači plaćate, a ne dobijate ništa zauzvrat. Niti bolje puteve, niti uređene obale, niti zaštitu vaše imovine.

Kad budem mogao da roknem lopova kojeg zateknem da mi obija kuću, auto ili čamac, a da pritom ne zaglavim u zatvor, kad budem mogao da tužim državu ( i dobijem odštetu), kada ista nekim sumanutim propisom preko noći prepolovi vrednost moje imovine, e tada ću sa zadovoljstvom plaćati porez-ali opet na nekom razumnom nivou.   

Kapetan:
ljudi samo se postavlja jedno pitanje

1 Da li smo pod okupacijom ?

pod okupacijom mislim na osnovni oblik te reci, pa preko kriminalaca pa do okupacijom samozvanih i nadobudnih neznalica... znaci prilicno sirok pojam

Ako je odgovor NE , onda nemamo pravo da izbegavamo porez...

Ako je odgovor DA , onda nam je duznost da izbegavamo porez...

LSI:
Bio jednom jedan film: Okupacija u 100 slika.

Za našu situaciju mislim da 100 slika nije dovoljno. Nas iza svakog ugla neko vreba.

Ipak naša dužnost jeste da plaćamo porez - ako baš moramo.
A naše je pravo da ga ne plaćamo - dok nas ne uhvate.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju