E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Sail motori
parigroz:
Naravoučenije:
Ko nije kupio - kajaće se. 25648
Ko je kupio - kajaće se. sail
Ma neka smo mi na vodi, sve ostalo je manje bitno. 114
zankiki:
Ne znam, ja bih radije kupio proveren polovan motor, nego takav nov...
Nisu to mali novci, SAIL od 20KS je oko 2000E, a slična YAMAHA oko 3000E...
Da je par stotina evra pa da ih prežalim... Ko zna kako će se pokazati za koju godinu... Da li će uvoznik još uvek postojati... Da li će biti da se nabavi delova... Što je najgore, ne zna se da li će posle par godina početi da zeza sa raznoraznim sitnicama koje zagorčavaju život... Da li će zbog toga za 5 godina cena polovnog biti 500-600€...
Uvek bih pre kupio proveren dobar polovan motor, za koji se zna ko su mu mama i tata...
Naravno, postoji sasvim lepa mogućnost da ti motori budu dobro radili i za mnogo godina... Ali mi je to puno novaca da bih rizikovao.
Ovo je samo moje razmišljanje, naravno da svako ima neku svoju računicu... Neka rade u zdravlju i veselju...
A možda nekome 2000e i nije puno, pa uzme baš da vidi kako će se pokazati...
Bojan Bakic:
Sa Sail motorima ce se desiti isto kao i sa Parsunom kada je krenuo pre 10-tak godina i sada ga nigde nema.A na oglasima se prodaju za par stotina evra.
budens72:
--- Citat: Bojan Bakic 05, 09, 2020, 12:39:03 posle podne ---Sa Sail motorima ce se desiti isto kao i sa Parsunom kada je krenuo pre 10-tak godina i sada ga nigde nema.A na oglasima se prodaju za par stotina evra.
--- Kraj citata ---
Nisam ih baš video za par stotina evra a lično sam imao Parsun 15 i bio sam zadovoljan,a znam ih nekoliko koji ih imaju i nemaju nikakav problem...
inače drugar ima dve godine Sail 9,8 i prezadovoljan je a dušu mu vadi ali se slažem da je kratak period da bi se ocenio kvalitet
parigroz:
Ne znam šta da mislim.
Nov je, lepo radi, fino vuče, malo troši....u garanciji je. Za delove koliko sam ja skontao sve paše sa YAMAHE F15.
Meni su PARSUN i SAIL malte ne identični motori.
U startu je koštao 1650e što je duplo jeftinije od yamahe (za koju nisam imao dovoljno para).
Računam ako za 5 godina napravim nekih 200-250 sati vožnje, (što mi je inače prosek) i prodam ga za 1000e, onda sam dobro prošao. Dodam opet 600-700e i ponovo vozim novo.
To je nekih 130e godišnje i stalno vozim nov motor. kgk
Teorija je jedno a praksa će pokazati da li sam u pravu.
Meni je najbitnije da godinu dana nisam jurio delove i majstore i da su mi živci na mestu. 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju