E, ovako treba... > Brodski motori
Kako napraviti osovinski vod i od cega
lemi021:
Ovo su neke od baterija koje ja koristim za svoj prvi i mali camac na elektropogon,ali cu pisati vise o tome cim budem slikao komplet sve.....
sale.m79:
lemi vidim da si iz NS na marini jedro svaki dan dodje jedan veliki
majstor za brodogradnju. Gospodin APIC ako zelis pravi odgovor
upoznaj ga i resio si problem.A da ne pucaju osovine i ne tresu
postoji HARDIJEV zglob.
lemi021:
napisacu kako sam napravio prvi osovinski vod,ali da se ne smejete :pioneer:
za statvenu cev sam uzeo neku staru bezsavnu cev duzine 1,5m,ubacio dva najobicnija lezaja na oba kraja,znaci nista zadihtovano nije,za osovinu sam uzeo strugarsko gvozdje 16mm i na jednom kraju je skinuto konusno 12mm da naidje elisa,a na rdugom je nabijena remenica vodene pumpe jugica,nisam busio patos camca,nego zadnju stranicu pa je malo vise spustena na dole,sto ne valja,ali radi nekako,za motore sam uzeo 2 motorcica od 150w sa hladnjaka nekog forda,stavio neku remenicu,na koji su navereni neki flahovi posto su osovinice motora zasecene i ubacio obe osovine u remenicu,posto motori imaju fabricke rupe na sebi,uzeo sam strugarsko gvozdk 4mm,narezao navoje na obe strane i tako sam spajao motore sa remenicom,napravio nosac za motorice od cevi kutijaste 15x1mm i naspanovao i ubacio u tamis pa se vozao i pecao.statvena cev je bila iznad vodene linije jedno 25-30 cm tako da voda nije mogla da udje,ali je bila puna statvena cev vode,posle vozanja se camac izvuce,ocedi se voda iz statvene cevi i naprskam wd i to radi tako evo ovo ce biti cetvrta godina.......
lemi021:
Cuo sam za Apica,ali kazu mi da ne radi vise,moram pitati nekoga ko bi mi mogao dati njegov broj ili bilo sta,kazu da covek ne da zna nego zvoni kako zna oko tih stvari......
njegos68:
--- Citat: Dule 17, 05, 2011, 14:38:00 posle podne ---Osovine se prave isključivo od čelika. Nikakav prohrom. Statvena cev mesing ili neka njegova legura. Tu već nisam stručnjak.
Lemi tvoje namere očigeldno nisu baš najčistije ili te mi pogrešno razumemo.
Pročitaj temu o Luni. To ti je moj savet. A onda razmisli zašto je on banovan.
Možda ćeš shvatiti da nismo baš toliko naivni već samo imamo visok prag tolerancije.
Da ti je otac strugar on bi ti davno izvukao uši što nisi već sa 5 godina naučio koji se materijali upotrebljavaju za vratila i osovine.
Imam utisak da ti uopšte ne poznaješ materiju i da nisi iz ove priče. I da si slučajno naleteo na ovaj forum. Verovatno ti se učinilo da ovde možeš da se malo zabavljaš. Možeš... ali samo malo.
--- Kraj citata ---
:party: Kažu Dalmatinci : Vratija se Šime(Luna).. :lol: Ali pod drugim Nickom ha ha :wild: :wild: :wild: :wild: :wild: :wild: :wild: :wild: :wild: :wild:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju