Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Брука у Чукаричком рукавцу
Kapetan:
--- Citat: Camac Moj 17, 05, 2011, 21:33:20 posle podne ---Postovani
Danas je "ciscen" rukavac ako se to moze nazvati ciscenje.Toliko je primitivno da je vise licilo na mucenje vode.Ako tako nastave nema plovidbe ove godine.Ajde da za cas zanemarimo vlasnike plovila (oni su bitni drzavi kad treba da se plati porez) ali u tom istom rukavcu spremaju se najbolji veslaci Srbije pa zar Srbiju nije sramota da isti treniraju u bari prepunoj smeca.Lep podstrek za omladinu da se bave sportom.Ako vlasnici plovila budu cekali da se ispostuju sve gradske procedure ubrzo ce im camci biti na suvom posto ce rukavac presusiti.
Na facebook strani CamacMoj mozete videti slike i vesti vezane za ovu temu.
Pozdrav,
--- Kraj citata ---
dobro dosao camac moj :good: moram da ptiznam da mi je to jedna od omiljenih FB grupa !
evo ga i link
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001875597709
nauticant:
...nema ni kratka kasika ni broj zahvata Kapetane, nista se tu ne radi, niko to ne cisti niti im pada na pamet. Kakva vlast takvo ce biti i glasanje. A voda se u rukavcu usmrdela, uskoro ce i zaraze
dugamm:
Gospodin Predrag Petrovic , sekretar , koji je dao odgovor Zoranu je bivsi direktor JP "Ada Ciganlija".
Nas klub "Nautika" koji postoji na marini Ade Ciganlije je jos pre mesec dana zahtevao od direktora JP "Ade Ciganlija" da preduzme nesto za ciscenje rukavca i on je obecao i izgleda uradio nesto (taj mali "bagercic" je sve cime BEOVODE raspolazu ) .
dale:
Postovane kolege, danas sam bio u marini ada da uradim pripremu za registraciju camca, iskoristio sam priliku da pogledam "ciscenje " rukavca. Bio sam "inpresioniran" sa onim sto sam video, a uz pomoc cula mirisa i osetio. Dovezli su masinu za sisanje podvodne trave da prokopa deo rukavca kod usca topciderke. Ja nisam strucan, al kao laiku mi je sve to licilo kao da hoete metar snega u vasem dvoristu sa kasicicom za espresso kafu, i jos da dodam u razgovoru sa radnikom na toj masini sam cuo da je juce dok je radio dobio trovanje od amonijaka, pa su danas dvojica u operativi, jeran vozi masinu 10min maximalno u cucu dok drugu na obali dolazi k sebi od predhodnog ciklusa. Ako uspem da okacim sliku "bagera cistaca milja" videcete o cemu je rec.
dale:
zaboravio sam da dodam dodatak na prednjem delu bagera koji se na slici vidi sa cevkom sprovedenom sa strane NE RADI jer je juce naleteo na staru automobilsku gumu i ostetio se, tako da bager ide po delti tociderke nared-nazad 20m i tim procesom detaljno cisti rukavac. Da mi je neko pricao reko bi mu la... ali posto sam licno video to danas ostaje mi kao i svim ostalim vlasnicima motornih plovila zarobljenih u rukavcu da se nadamo u majku prirodu da podigne nivo save za 2 metra i pokrije ovu bruku od ciscenjaa, a nama ljubiteljima reke omoguci izlaz iz ove septicke jame
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju