Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Porez na Camce

<< < (20/72) > >>

zoki novus:
nisam napisao na sat nego na dan ali nije bitno
ocigledno imas nesto protiv glisera jer da te to zanima kupio bi i vozio se 
ja imam gliser od 130ks koji kosta isto ko tvoj brod
stvar je u tome kakvi su ti afiniteti
os brzo os sporo...
ali sve to nema veze sa porezom..

Sinke:
Problem u ovoj prici je taj sto je dopuna budzeta uradjena preko noci,tako da ima mnogo propusta svuda,npr. vlasnik cirokija 4.0 iz 91.cija je ralna vrednost max. 3000 evra godine po novom placa vecu registraciju od vlasnika tuarega 3.0 iz 2004. koji kosta 40000!!! Vlasnik novog broda od 14 metara sa novom Yamahom 25 placa manji porez od vlasnika elana 402 iz 78.godine sa nekom matorom "krkelom" od 50 ks.Gde je tu logika?Ako su vec hteli da naplate porez na luksuz trebalo je uzeti u obzir stvarnu(realanu) cena plovila i na osnovu procene vrednosti plovila,auta,kuce,stana...odrediti porez.Jos jedan nacin na koji su mogli da napune budzet je rigorozno kaznjavanje svih koji prljaju,truju,bacaju raznorazni otpad na sve strane.Od divljih deponija ne moze da se zivi,reke se truju svakodnevno,lopoluk na vodi cveta.Kada bi svi koji bacaju otpad van mesta predvidjenih za to platili debelu kaznu,porez na luksuz ne bi bio potreban,a pored toga svi bi imali lepse i zdravije okruzenje.Izlaz iz ovoga stvarno ne vidim vozim auto star 13 godina za koji treba da platim min.100000 porez + registraciju,imam camac star 20 godina za koji treba da platim porez 30000 + registraciju u prevodu necu da platim ni jedan ni drugi.Jeftinije mi je da platim kaznu i 20x (ako me uopste uhvate) nego da dajem za tzv. luksuz 2000 evra godisnje.BOJKOT registracije teba da se omasovi to je po meni jedino resenje.

budens72:

--- Citat: Sinke  27, 04, 2009, 23:48:07 posle podne ---Problem u ovoj prici je taj sto je dopuna budzeta uradjena preko noci,tako da ima mnogo propusta svuda,npr. vlasnik cirokija 4.0 iz 91.cija je ralna vrednost max. 3000 evra godine po novom placa vecu registraciju od vlasnika tuarega 3.0 iz 2004. koji kosta 40000!!! Vlasnik novog broda od 14 metara sa novom Yamahom 25 placa manji porez od vlasnika elana 402 iz 78.godine sa nekom matorom "krkelom" od 50 ks.Gde je tu logika?Ako su vec hteli da naplate porez na luksuz trebalo je uzeti u obzir stvarnu(realanu) cena plovila i na osnovu procene vrednosti plovila,auta,kuce,stana...odrediti porez.Jos jedan nacin na koji su mogli da napune budzet je rigorozno kaznjavanje svih koji prljaju,truju,bacaju raznorazni otpad na sve strane.Od divljih deponija ne moze da se zivi,reke se truju svakodnevno,lopoluk na vodi cveta.Kada bi svi koji bacaju otpad van mesta predvidjenih za to platili debelu kaznu,porez na luksuz ne bi bio potreban,a pored toga svi bi imali lepse i zdravije okruzenje.Izlaz iz ovoga stvarno ne vidim vozim auto star 13 godina za koji treba da platim min.100000 porez + registraciju,imam camac star 20 godina za koji treba da platim porez 30000 + registraciju u prevodu necu da platim ni jedan ni drugi.Jeftinije mi je da platim kaznu i 20x (ako me uopste uhvate) nego da dajem za tzv. luksuz 2000 evra godisnje.BOJKOT registracije teba da se omasovi to je po meni jedino resenje.

--- Kraj citata ---

Svaka čast,apsolutno podržavam stav  :good:

Kapetan:

--- Citat: zoki novus  27, 04, 2009, 23:44:46 posle podne ---nisam napisao na sat nego na dan ali nije bitno
ocigledno imas nesto protiv glisera jer da te to zanima kupio bi i vozio se 
ja imam gliser od 130ks koji kosta isto ko tvoj brod
--- Kraj citata ---

zoki nisi me shvatio... podrzavam i glisere i deplasmance u ovoj prici... ali mislim da ko sta moze da kupi to ima... a ako neko trosi 100 litara dnevno to znaci da je KUPIO tih 100 litara i dao vec dovoljno za poreze...

--- Citat: zoki novus  27, 04, 2009, 23:44:46 posle podne ---stvar je u tome kakvi su ti afiniteti
os brzo os sporo...
ali sve to nema veze sa porezom..

--- Kraj citata ---

kad budem mogao da kupim gliser koji ima sav komfor koji mi treba preci cu na glisere do tada tabanas kabinas :)

Kapetan:

--- Citat: Sinke  27, 04, 2009, 23:48:07 posle podne ---Problem u ovoj prici je taj sto je dopuna budzeta uradjena preko noci,tako da ima mnogo propusta svuda,npr. vlasnik cirokija 4.0 iz 91.cija je ralna vrednost max. 3000 evra godine po novom placa vecu registraciju od vlasnika tuarega 3.0 iz 2004. koji kosta 40000!!! Vlasnik novog broda od 14 metara sa novom Yamahom 25 placa manji porez od vlasnika elana 402 iz 78.godine sa nekom matorom "krkelom" od 50 ks.Gde je tu logika?Ako su vec hteli da naplate porez na luksuz trebalo je uzeti u obzir stvarnu(realanu) cena plovila i na osnovu procene vrednosti plovila,auta,kuce,stana...odrediti porez.Jos jedan nacin na koji su mogli da napune budzet je rigorozno kaznjavanje svih koji prljaju,truju,bacaju raznorazni otpad na sve strane.Od divljih deponija ne moze da se zivi,reke se truju svakodnevno,lopoluk na vodi cveta.Kada bi svi koji bacaju otpad van mesta predvidjenih za to platili debelu kaznu,porez na luksuz ne bi bio potreban,a pored toga svi bi imali lepse i zdravije okruzenje.Izlaz iz ovoga stvarno ne vidim vozim auto star 13 godina za koji treba da platim min.100000 porez + registraciju,imam camac star 20 godina za koji treba da platim porez 30000 + registraciju u prevodu necu da platim ni jedan ni drugi.Jeftinije mi je da platim kaznu i 20x (ako me uopste uhvate) nego da dajem za tzv. luksuz 2000 evra godisnje.BOJKOT registracije teba da se omasovi to je po meni jedino resenje.

--- Kraj citata ---

zasto je dopuna budzeta radjena preko noci ? zasta mi placamo porez da oni zadnji saznaju da je kriza? oce neko visiti na terazijama zbog toga ?

bole njih q**c za nas bitno da oni preko nasih ledja isprave svoje greske... da neko povede na skupstinu krenuo bih odma...

imam srece da mi samo brod nije registrovan ali sledece godine necu nista da registrujem ako ostane ovaj lopovski zakon... neka pisu kazne necu da ih placam ... na kraju cu se odselim iz zemlje pa nek se je8u sa svojom politikom i zakonima...

samo pogledajte ovaj bezobrazluk

2)  преко 22,05 kw до 37,05 kw                                               10.000
 3)  преко 37,05 kw до 73,60 kw                                               44.000

ako imas 49 konja 10.000 dinara a ako imas 50 konja 44.000 dinara.... znaci JA SAM TAJ JEDAN KONJ KOJI TREBA DA PLATI 44.000 DINARA :bad:

BLOKADA-БЛОКАДА

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju