Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Porez na Camce

<< < (21/72) > >>

drug_igrutin:

--- Citat: Kapetan  28, 04, 2009, 00:33:29 pre podne ---
samo pogledajte ovaj bezobrazluk

2)  преко 22,05 kw до 37,05 kw                                               10.000
 3)  преко 37,05 kw до 73,60 kw                                               44.000

ako imas 49 konja 10.000 dinara a ako imas 50 konja 44.000 dinara.... znaci JA SAM TAJ JEDAN KONJ KOJI TREBA DA PLATI 44.000 DINARA :bad:

BLOKADA-БЛОКАДА

--- Kraj citata ---

Kapetane, tu kategoriju je smislio Sale NB, nema je u predlogu vlade, tamo je od 22.05 - 73.60 sve u jednoj kategoriji, ili bolje re;enu svi su na istoj gomili. Sale je mislio na sebe, ali ne i na tebe i na mene   :)

A pazite što će sada da udare nisko, sestra mi reče da je pročitala negde na internetu da će pare od poreza za čamce ići za obnovu Hilandara. Mora da su pročitasli planove o blokadi, pa da u očima ljudi ispadnemo još i baksuzi.
Kakva stoka cccccc....

SALE NB:
Izvinite molim vas, ali mislio sam i na vas dvojicu. Kapetan bi , po mojoj tabeli, sa svojih 50ks=37kw, plaćao 10.000 dinara, a ne 44.000.
Ubacio sam tu kategoriju upravo zato što bi pokrila veliku većinu svih naših plovila. Svi kabinaši i slična plovila ne trebaju motore preko 50 ks, takođe većini glisera iz economy klase je ova snaga dovoljna. Za više od toga je već gusto, slažem se.

Mislim da bi bilo dovoljno kada bi uspeli da ih nateramo da te pare ne mogu ići na finansiranje gradske i javne potrošnje, već da se tim parama povećaju postojeći fondovi za uređenje obala, marina, vezova, benzinskih pumpi za čamce itd. Ako ne mogu sebi da uzimaju plate od toga, taj porez im više neće biti zanimljiv. Naravno, problem je kako ih kontrolisati.

Slažem se sa espressom, porezi na čamce već postoje i nisu mali. Novi porez nije potreban, već smanjenje javne potrošnje. Dovoljno nam je 120 poslanika i max. 12-14 ministara, sve preko toga je čisto rasipništvo i posledica koalicionih vlada, gde svaki džabalebaroš hoće neku funkciju i fotelju za sebe. Neka počnu od toga.

broker975fx:
Nezgodno je to sa porezom nema šta ali na nama je da probamo da se protiv ovog borimo svim legalnim sredstvima. Jasno je da situacija u zemlji nikako nije bajna a takođe činjenica je da se rupe u budžetu moraju zatvarati a da je jedan od načina za krpljenje ovih rupa porez na sve i svašta. Slažem se da treba izaći sa konstruktivnim predlogom kao što je Sale izneo jer mi u krajnju ruku kolko sam shvatio u globalu kažemo da je ok da platimo nešto ali ne ovako i ovoliko. Mislim da je dobra ideja da se ide na to da se pare od ovako prikupljenih sredstava dobrim delom vrati na reku i oko reke jer tako će nam i svima biti lepše i lakše a mislim da ovakva ideja može da okupi i širi krug ljudi koji nisu nautučari da nam se priduže. Znači da se deca ne igraju na keju sa đubištem i sl.

budens72:
Pa zar treba da dozvolimo da nam oduzmu i pravo na plovidbu ???  Pa šta da radim ako mi i to zadovoljstvo uskrate ???
Pa zar nam nisu dosta uzeli ??? Rade šta hoće !!!

Šta treba da se opašem eksplozivom i uđem u skupštinu ??? !!!

I šta onda ???
Pa dosta više !!!

Barba:
Ljudi ni ja nisam za blokadu saobracajnice, pre sam za neki drugi vid protesta na vodi. Ali svakako, ako je vecina za blokadu, onda vas podrzavam. Kad mogu francuske kamiondzije da blokiraju celu Francusku na nekoliko dana, mozemo i mi na sat vremena.
Druga stvar je sto ce verovatno osim policije jos neko reagovati na protest. Ko ce onda da zastupa grupu koje protestuje i sa kojom pricom ?????

Pitanje za razmisljanje, citajuci zakon nigde nisam nasao da se porez placa za pogon ispod 7.35 KW. Da li to znaci da si oslobodjen poreza ako okacis osmicu na camac sa kabinom od 15m?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju