Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Porez na Camce

<< < (19/72) > >>

zoki novus:
pa da im odnesemo i prasice

zorter:
Ma ljudi uvek ima "uvlakaca".Danas sam razgovarao sa jednim koji ima gliser i kad sam mu pomenuo porez, odgovor je bio:
"Ako, i treba. Ko me je terao da kupim skuter od 1700ccm i gliser sa motorom od 100ks. Ako je nekima skupo, nek se voze 4-om pa nece placati porez."
Sta da vam kazem. Takvih ce biti mnogo.Mi "mali" mozemo svaki dan seci i jesti po svoj jedan prst (kao oni u Novom Pazaru), a sta cemo seci 11-ti dan? Vlada moze cekati i vise od nas, a do tad ... ?
 :diablo: :diablo: :diablo:

zoki novus:

--- Citat: zorter  27, 04, 2009, 20:56:49 posle podne ---Ma ljudi uvek ima "uvlakaca".Danas sam razgovarao sa jednim koji ima gliser i kad sam mu pomenuo porez, odgovor je bio:
"Ako, i treba. Ko me je terao da kupim skuter od 1700ccm i gliser sa motorom od 100ks. Ako je nekima skupo, nek se voze 4-om pa nece placati porez."
Sta da vam kazem. Takvih ce biti mnogo.Mi "mali" mozemo svaki dan seci i jesti po svoj jedan prst (kao oni u Novom Pazaru), a sta cemo seci 11-ti dan? Vlada moze cekati i vise od nas, a do tad ... ?
 :diablo: :diablo: :diablo:

--- Kraj citata ---
realno covek je u pravu porez treba da se placa!
ko ima da da za gorivo 100e dnevno ima da plati i porez
svako se pruza koliko je dug to je uredu
nije u redu sto vlada ta sredstva gura u svoje dzepove

Kapetan:

--- Citat: zoki novus  27, 04, 2009, 21:28:08 posle podne ---realno covek je u pravu porez treba da se placa!
ko ima da da za gorivo 100e dnevno ima da plati i porez
svako se pruza koliko je dug to je uredu
nije u redu sto vlada ta sredstva gura u svoje dzepove

--- Kraj citata ---

mislim da gresis, taj koji trosi 100 litara na sat predje 100 km za taj isti sat... ja za tih 100 kilometara isto potrosim 100 evra ali predjem ih za 9 sati...
da mogu priustio bih mojoj porodici taj jedan sat voznje a ne 9 sati...

ja sam kupio 50 konja motor jer hocu sigurnost posto drzava na rekama ne funkcionise (koga zoves kada je salauka a imas 9 konja i troje dece na brodu?) i hocu da imam snagu bez obzira sto cu i dalje ici 12 km na sat..

zakon ne razlikuje sminkera koji ne obidje svoj gliser od 50 konja cele zime proleca i jeseni od mene koji sam skoro svaki drugi dan na mojoj ladji sa 50 konja... e to je problem...  tih sminkera ima malo nas ima mnogo ... i sada drzava posto ne moze da ga provali kako diluje heroin, pere novac, krade kola i slicno hoce da oporezuje i njega i mene jer tu ima para...

sta ja dobijam za 44.000 dinara? ako mi objasnis sutra idem da platim registraciju broda koji ima motor star 10 godina i dugacak je 9 metara za koga da ga prodajem ne bih dobio ni 4000 evra...

Kapetan:

--- Citat: zoki novus  27, 04, 2009, 21:28:08 posle podne ---ko ima da da za gorivo 100e dnevno ima da plati i porez

--- Kraj citata ---

platio ga je kroz gorivo... ako se ne varam mislim da je realna cena goriva oko 40% trzisne cene ostalo su porezi, akcize, demokratska stranka,  penzije, socijalni mir i slicno... nemoj neko da je rekao "ekoloska taksa" molim vas...

slazem se da porez mora da se placa ali otimacina ne mora...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju