Barba,upravo tako.Nije pokojni,slava mu,Djena izmisljao toplu vodu.On je doneo plan iz Holandije gde je radio,zanemarljivo ga korigovao i to na nadgradju,i uspeo u celosti,sa dobrim traserima i variocima,da zadrzi originalne maritimne sposobnosti broda.Moji pregovori sa Dragijem Vasicem oko izgradnje novog broda,ranijih godina,slicnih karakteristika,nijsu dali rezultata jer je trazio puno para.E zasto previse para,pazi sad.Pa jednostavno zato sto bi mu se muda otegla onoliko :

:,jer,camac je sav u radijusima i bez ikakvog odstupanja,da ne pominjem specifican pramac,koji mora pravilno da razdvoji vodu i usmeri.E to ne moze danas niko,sem Vasketa ali cena :suicide:,.Inace,lim 4mm korito,kabina 4mm ali nisko teziste,pramac 5-6mm,e to danas ni Djenin sin,pored original planova,ne moze da napravi, ni pored dobre volje,pa pravi korita slicna Draganu iz Smedereva.Poenta je i u sirini korita,kako kaze Barba,koje je inace,iznad vodene linije 2,85m,kod mene.Od pocetka motorne brodogradnje ozbiljna brodogradilista pokusavaju da sa sto slabijim motorom postignu dobru i ekonomicnu brzinu.E sad,ko se seca Lune i moje sugestije da ce mu trebati 200-300ks i odgovarajuca elisa da bi plovio,sa onim koritom,20-25km\h,i da je bolje da ostane na jamahi 25 ft i plovi 10km\h.Lele danas sam preterao,mora da Laza sad uziva sto nije jedini skriboman :

: :

: :

: