Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Скелеџијина прича

<< < (19/25) > >>

skeledzija:
Gospodin Kapetan ! Ja sam već od par dana pa ozbiljan mornar.Daću ja po njušci onoj dvojici pre nego sednu
odjednom na istu stranu.Pa to se ne radi ni u manjem čamcu.
  Ovaj moj "crtež" nije po srazmeri,ima 13 cevi,ja sam samo hteo predočiti kako bih ubacio sa obe strane još po jednu.Ovako izgleda varljivo,ali skoro duplo je širi.Da se sve 4 cevi po skici jedne strane potisnu potpuno pod vodu,treba 2oo kg.
 Inače,prvom prilikom kada spustim na vodu,baš ću da testiram ovu Vašu pretpostavku.Naravno,uz obalu,a delikvente vežem kanapom za drvo na obali.Pa ako su hrabri,nek se smoče.Ma jok,šalim se,ali ću natovariti vreće
peska,pa merim potrebnu težinu za prevrtanje.

skeledzija:
Pa jeste..i šta bih i dalje tupio.Primljeno k znanju :čun je čun,splav je splav.Motocikl je motocikl,auto je auto.
Jedinu prednost ima moj splav,ako se baš pretumba,plovi i" naglavačke",pa je isto toliko lako popeti se iz vode.
Mislim da i nema smisla dalje da se ubedjujem.Suviše sam ja mala kap u tim svim vodama.Bar ste videli nešto nesvakidašnje,nekima bezveze nešto.Bar će neki pecaroši da ga koriste.

njegos68:
  :good: Skeledzijo,meni si dao ideju za platformu za pecanje,samo možda upotrijebim cijevi fi 200..samo razmišljam čime da popločam...ideja je tu pa da vidimo...  :tenk:za nas dvojicu 4 sa 3 metre je sasvim dovoljno...

skeledzija:

--- Citat: njegos68  29, 03, 2011, 15:01:20 posle podne ---  :good: Skeledzijo,meni si dao ideju za platformu za pecanje,samo možda upotrijebim cijevi fi 200..samo razmišljam čime da popločam...ideja je tu pa da vidimo...  :tenk:za nas dvojicu 4 sa 3 metre je sasvim dovoljno...

--- Kraj citata ---
Sa fi 2oo i to 4x3 metra  ako sam shvatio ? Pa to je ogromno za dvojicu.Svaka ta cev ponaosob do polovine uranjanja ima nosivost 55-6o kg.(125 lit/2 - težina cevi i armature) Širina 3 metra ima 15 komada x 55 kg izlazi 825 kg.Ne vatajte me za računicu,ali tu je negde,ako opet nisam nešto prevideo..  :-[
ako se ne plovi snjim,onda samo dobro zaptivati krajeve (ima fabričkih zatvarača)i po meni samo se napune zatvorenim pet bocama radi sigurnosti.Te vindurit cevi sa fi 2oo su već izdržljivi i na udar.Ali su sigurno i skupi.

njegos68:

--- Citat: skeledzija  29, 03, 2011, 22:57:34 posle podne ---
--- Citat: njegos68  29, 03, 2011, 15:01:20 posle podne ---  :good: Skeledzijo,meni si dao ideju za platformu za pecanje,samo možda upotrijebim cijevi fi 200..samo razmišljam čime da popločam...ideja je tu pa da vidimo...  :tenk:za nas dvojicu 4 sa 3 metre je sasvim dovoljno...

--- Kraj citata ---
Sa fi 2oo i to 4x3 metra  ako sam shvatio ? Pa to je ogromno za dvojicu.Svaka ta cev ponaosob do polovine uranjanja ima nosivost 55-6o kg.(125 lit/2 - težina cevi i armature) Širina 3 metra ima 15 komada x 55 kg izlazi 825 kg.Ne vatajte me za računicu,ali tu je negde,ako opet nisam nešto prevideo..  :-[
ako se ne plovi snjim,onda samo dobro zaptivati krajeve (ima fabričkih zatvarača)i po meni samo se napune zatvorenim pet bocama radi sigurnosti.Te vindurit cevi sa fi 2oo su već izdržljivi i na udar.Ali su sigurno i skupi.

--- Kraj citata ---
  :good: Od viška glava ne boli ,možda nekad dodje još neko..  :stop: ne mislim da plovim,isključivo kao platforma koja će biti stacionarna uglsvnom   :tenk:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju