Autor Tema: Gradnja katamarana -na Dunavu  (Pročitano 13837 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže jazz

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
Gradnja katamarana -na Dunavu
« poslato: 24, 02, 2011, 05:30:06 pre podne »
Postovani forumasi, novi sam clan od prije par dana, a imam zelju da napravim jedan katamaran u Novom Sadu.
Da budem iskren puki sam laik ,ali me interesuje ulaganje u jedan takav projekat,, i zelim da piatam ,,sta je najbolje, tj od cega ga napraviti ,mislim materijal... i koliko bi po vasim  procjenama kostala jedna takva ideja. Interesuju me dimenzije npr 12 metara duzine sa 5 sirine. Obo na sto ja mislim je samo to neko sirovo stanje bez motora, kuhinja ,soba i ostalog..mislim kao neka osnovna verzija, ako me mozete razuijeti. I da li imate neku preporuku gdje kod nas mogu da ga pravim. Zahvaljem se svim clanovima unaprijed na kometarima.

Van mreže sale.m79

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
    • Gasa
  • Brod tip: Apic
  • Marina: Smederevo
  • Veličina: 10m
Odg: Gradnja katamarana -na Dunavu
« Odgovor #1 poslato: 24, 02, 2011, 08:28:05 pre podne »
Imas katamaran kod tebeu N S preko puta brodogradilista u marini

Van mreže budens72

• Drekavac sa Srednjih voda
    • Carpe Diem
  • Brod tip: čelični lim
  • Marina: Dunavac, Petrovaradin
  • Veličina: 12
« Odgovor #2 poslato: 24, 02, 2011, 11:00:33 pre podne »
Dobro došao  :drinks:
Dunav je moje more.....

Van mreže jazz

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #3 poslato: 25, 02, 2011, 07:21:36 pre podne »
Hvala na dobrodoslici.
Inace , ne zivim trenutno u N.Sadu mada me privlaci, mislim da cu za par godina.
Evo ovo je otprilike na sta sam ja mislio, mada se ne vidi puno, vise je voznja, ali se ipak da naslutiti.

Ovaj je mozda i bolji:

Puno pozdrava svima a i na iskrenoj pomoci.

Van mreže Bucho

• Rečni Drekavac
« Odgovor #4 poslato: 25, 02, 2011, 07:35:21 pre podne »
JAZZ, napisi koju o sebi i plovilu koje imas ili zelis da imas da bi znali ko si sta si .... :slow_en: Tako je uobicajeno. A inace dobro dosao u dobro drustvo i medju dobre ljude. :drinks:

Van mreže jazz

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #5 poslato: 25, 02, 2011, 07:55:38 pre podne »
Pa ne znam sta da ti kazem, porodican , 40  i kusur godina, normalan, neiskavren, i nemam blage veze sa plovilima, mada sam se vozio istim ,a o gradnji nemam pojma sem izvjesne zelje...i malo onoga sto je potrebno za gradnju. Nekada davno sam zivio na Savi u  sojenici , tj u Makishu, dopao mi se taj zivot na vodi, camac, splav i sl...i naravno siroti ribari, tako se bar predstavljao jedan, zaista ribar a veliki covjek iznad svega.Salim se ,takav je po prirodi i da nije ribar.
Hvala ti na dobrodoslici ,citao sam ranije neke komentare, zaista , mnogo dobrih ljudi.

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #6 poslato: 25, 02, 2011, 17:30:05 posle podne »
Pozdrav i dobro došao :drinks:
U koju svrhu si planirao ovakav katamaran - komercijalnu ili za ličnu upotrebu ili za obadva?
Ovaj sa snimka je čisto za komercijalnu upotrebu i to je potpuno jasno. Za turističke svrhe mislim da je idealno plovilo, stabilno, upravljivo, brzo i dovoljno veliko da primi dosta putnika. Sa druge strane za ličnu upotrebu pored pregršt prostora ovakvo plovilo i tekako košta više vlasnika, uglavnom se svuda plaća recimo dupli vez u marini ali opet ko traži konfor to je to - sve mora da se plati :). Drugi će ti bolje objasniti što se tiče materijala ali svaki ima svoje prednosti ali i mane. Može ga praviti od plastike, ili epoxi i šper kombinaciji, od metala (čelika ili aluminijuma) pa čak i od betona a kako god jedno iole ozbiljnije plovilo trebalo bi da ima svoj projekt. Pravljenje broda je ozbiljan i preozbiljan posao koji zahteva puno živaca i odricanja sa vrlo nizvesnim ishodom ako se ne radi po planu pa čak i kada se po njemu radi desi se da se finasijski plan dobro ne postavi pa zato pored puteva danas trune gomila započetih brodova koji nikada neće zaploviti. Tako nešto kada se započinje oči su malo gladne i vrlo često se smetnu neke stvari sa uma poput toga da je gotovo korito samo 1/3 (a posebno kod jedrilica čak i 1/5) ukupne vrednosti budućeg broda. Nisam se nikad bavio samogradnjom ali ti prenosim savet koji su meni dali kada sam ja o tome razmišljao i bio totalni laik i početnik a to je da za samogradnju je potrebno puno više iskustva i novca, ona podrazumeva da si vrlo vešt kod pregovora sa majstorima, kontroli istih, komunikaciju i pregovori sa dobavljačima a ako si bilo šta radio u stanu sa majstorima onda ti je sve jasno :suicide: - ponuda je velika, cene su baš popadale možda je bolje od te gomile ponude izabrati nešto što će ti se svideti i nešto što ćeš odmah moći da koristiš a kasnije kad stekneš određena iskustva ako te to smori upustiš se u samogradnju.

Van mreže Профа

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com & www.mojaladja.net
    • http://www.mojaladja.net/
« Odgovor #7 poslato: 25, 02, 2011, 17:42:46 posle podne »
Добро дошао.
Профа

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #8 poslato: 25, 02, 2011, 19:07:21 posle podne »
 :drinks:

Van mreže busa2

• Kapitalac Dunavski
  • "TEHNONAUTIKA" ZEMUN
    • www.tehnonautika.rs
« Odgovor #9 poslato: 25, 02, 2011, 20:03:34 posle podne »
dobro dosao , na pravom si mestu i sada cemo kao i uvek u pocetku da sludimo novog clana sa nasim idejama i iskustvima a ti posto kazes da si normalan pokusaj da se odbranis od nas da bi i dalje bio normalan  :taunt:
www.tehnonautika.rs - KONTRAADMINISTRATOR

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #10 poslato: 25, 02, 2011, 20:12:55 posle podne »
sudeci po zeljama i budzet je pozamasan
 shodno tome neces imati vecih problema da realizujes proekat :good:
para vrti gde  burgija nece :drinks:

Van mreže jazz

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #11 poslato: 26, 02, 2011, 04:42:56 pre podne »
Hvala jos jednom svima, ...nsiam protiv, sto vise ideja, sludjenih to bolje.
Pa upravu si Zoki, ne moze nista bez izvjesnog ulaganja, mada ja nemam orijentaciju koliko je to otprilike , sto bi se reklo ruke+ materijal i neka cifra..., da lupim, ne mogu jer se nikad tim i nisam bavio. Moram reci da se meni dopada celik kao materijal, iz prostog razloga sto mislim da je najajci od materijala, tj jaci nego drvo-plastika i alumijum.
Zoki, ta orijentaciona cijena mene zanima, da vidim koliko se moze ili da se pravi neka kraca varijanta , jeftinija. Moram reci da sam vidio i jeftijih lijepo uradjenih modela ali ja big to radio iskljucivo za komercijalnu upotrebu, sve ostalo dodatno. Takodje kako to registrovati i na koji nacin?

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
« Odgovor #12 poslato: 26, 02, 2011, 07:15:29 pre podne »
Registracija kao za plovni objekat u privredi - skuplja i komplikovanija. Za plovila duza od 15m ide ozbiljna procedura. Plovilo kao na slikama bi ovde moglo da se napravi za 87.546- 143.211e, i oko 3god bi bio rok kompletnog zavrsetka, a mozda jos koja godina +.
Današnji dan je početak ostatka moga života....

Van mreže ПЕЦОВ

• Veliki Rovac
  • ај на ВОДУ
« Odgovor #13 poslato: 27, 02, 2011, 00:52:58 pre podne »
Plovilo kao na slikama bi ovde moglo da se napravi za 87.546- 143.211e, i oko 3god bi bio rok kompletnog zavrsetka, a mozda jos koja godina +.
pa ti sad vidi   :drinks:

Van mreže jazz

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #14 poslato: 27, 02, 2011, 05:19:04 pre podne »
Upravo tako :drinks:

Ja ga bas nisam dobro razumio, nabacao je nakakvih cifara, a ne znam da li sam rekao da treba napraviti manje plovilo, ili hidrocentralu.