Pa pratio sam sta mi pricas, zato sam je i busio.
Stvar stoji ovako. Da bi opste video sta se desava, morao sam da skinem onih 5-6 slojeva antialgina koji su bili naneseni. Prilikom smirglanja na jednom sam mestu nasao prskotinu koja je sudeci po lucnom obliku izgleda posledica nekog udarca. Na par mesta sam nasao sitne popune gitom, ali ih nisam dirao. Nigde nisam naisao na delaminaciju, ali nisam radio ozbiljan pregled, mada bi brusilica promenila zvuk na delaminiranim mestima.
1. Planiram da prskotinu izbrusim do zdravog dela, pa da udubljenje koje budem napravio popunim epoksi gitom (filerom) ili da laminiram u zavisnosti od dubine.
2. Na trupu se nalaze tri zakrpe koje su uradjene veoma lose, poliester setom preko antialgina, pa je voda sprala sav poliester i ostala su samo vlakna zalepljena za antialgin. Jos ih nisam dirao, pa ne znam sta je ispod.
3. Vodu sam u kobilici nasao kada sam skinuo zakrpu, ocigledno je kroz nju voda usla. Sada se cedi.
4. Sledece ja da skinem sav nanesni git 3-4 mesta i pregledam sta je ispod, kao i da uradim detaljan vizuelni pregled celog trupa.
Planiram da ceo podvodni deo predjem slojevima epoksi smole. Ako je tacno to sto se po netu pise, ona bi trebala da impregnira trup i da ga ucini vodonepropustnim. Sto se tice unutrasnje strane, problem je sto ne mogu da pridjem svim delovima trupa, ali o tom po tom.