E, ovako treba... > Elektrika
topla voda, sanitarna, i grejanje sa bojlera na 220v preko invertera sa akumulat
zorter:
--- Citat: broker975fx 10, 12, 2011, 22:20:34 posle podne ---Da i ja mislim da je izduvna grana toplija i da se brže greje al možda postoji neki razlog što iz bloka a ne iz grane. Znači ako sam dobro razumeo on tera dunavsku vodu koja je preko grane zagrejana u bojler i preko tih cevi greje vodu koja je u bojleru.
..............
--- Kraj citata ---
Da, dobro si razumeo. Pumpa tera recnu (necu reci Dunavsku) vodu preko izduvne grane, koja se zagreva hladeci granu, i tako topla se propusta kroz izmenjivac toplote u bojleru gde prenosi toplotu na vodu u bojleru i nakon izlaska iz bojlera se ponovo izliva u reku. Nema struje, nema dodatne potrosnje goriva, vrlo ekonomicno, a uvek je topla voda u bojleru (i leti i zimi), doduse samo ako motor radi. Nakon potrosnje vode iz bojlera, ako motor ne radi, nema sta da zagreje vodu. E, tu ti dolazi u pomoc elektricni grejac (ako si u marini).
sale.m79:
citajte izmenjivac postoji na flansi grejaca zamo se montira u bojler.
nista ne pravis
Zoran:
--- Citat: sale m 10, 12, 2011, 21:51:44 posle podne ---1. grejac sa izmenjivacem radi srecko grejaci i pase na svaki bojler.El grejac narucimo po potrebi.
ako je za marinu moze i jaci 3kw dok ugrejes motor i voda topla.
--- Kraj citata ---
:lula:
Misha D:
Plovidba od pola sata je dovoljna da se voda u bojleru zagreje oko 60-70C (u marini radi grejac na 220V). Bojler od 25-30lit leti mi traje dva dana,a u jesen-prolece jedan dan dok se ne potrosi ili sam ohladi. Kada se ohladi, a dotle se i akumulatori paralelno prazne za frizider i ostale potrosace, upalim motor pola sata i opet imam vruce vode i dopunjene akumulatore, a potrosio sam 1-2lit nafte.
HOGAR:
Vidi Dule,nije mi pao na pamet vebasto koji greje vodu,verovatno moze preko baj pasa da ide i u bojler iliti sud,pa preko slavine za toplu i hladnu vodu tusiranje.Da li mi treba preso pumpa iz bojlera do slavine,zbog pritiska,sta mislis :smile:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju