E, ovako treba... > Elektrika
topla voda, sanitarna, i grejanje sa bojlera na 220v preko invertera sa akumulat
HOGAR:
Kao sto znate,poceo sam rekonstrukciju camca,pa me interesuje,mogu li dva akumulatora po 140ah,podrzani sol.pan.od130w\7ah i eventualno malim agregatom,za ne daj boze,da izdrze grejanje za tusiranje i sudoperu,naravno ne istovremeno,a kad zahladni da mogu da grejem kabinu preko malih panel radijatora.Ovo zato sto je gasni bojler skup,pa izvod gasova pa dosta plina u rezervi,i misljenja sam da bi na struju bilo lakse,jevtinije,samo da li je to izvodljivo sa akum.koje vec imam,sol. pan.koji svakako uzimam i za ne daj boze,agregatom Pomagajte,braco,ako boga znate,radovi na enterijeru su vec poceli,pa ce kasnije biti mnogo teze prepravljati.P.S.Pouzdano znam da na forumu ima eksperata po tom pitanju,pa ako Vam ne oduzimam puno vremena :drinks:
Kapetan:
pravo resenje za grejanje prostota na brodu je webasto... oko 100 evra je polovan...
grejanje vode nikako preko akumulatora jer je to suvise velika struja za njih ...
Misha D:
Na mom Antaresu8 fabrika Beneteau je to resila na jedan ""besplatan"" nacin ( koji sam lepo platio). Bojler od 25-30l sa dobrom izolacijom toplotu dobija od brodskog dizel motora kojem je radna temperatura oko 70-80C. U marini nemas tople vode (doplacuje se grejac na 220v kada je brod povezan sa strujom), ali posle desetak minuta plovidbe vruce vode ima dovoljno. Nakon zavrsetka plovidbe voda je vruca, tj topla jos nekoliko sati. I to je dovoljno jer i nema kada da se ohladi posto je ""oladi"" moja zena.
broker975fx:
Hogare jel si rešio bojler i za koju kombinaciju si se opredelio. Ja ću najverovatnije da motiram kućni od 50l pa da krešem agregat kad mi baš treba tople vode. Ovi plinski protočni nisu preterano više skupi ali mi nešto stvaraju paranoju http://www.kupujemprodajem.com/gasni-protocni-bojler-VAILLANT-1174627-oglas.htm?filter_id=6067682 tako da ću najverovatnije klasičnu kućnu kombinaciju.
HOGAR:
Brokeru,sad videh,na plin je otpalo skroz,najverovatnije,sto kazes,bojler plus agregat,i mirna Backa,inace stojim vec dva meseca,zbog majstori,naravno :suicide:,pa ce topla voda cekati prolece :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju