Autor Tema: Beograd-Grocka  (Pročitano 7159 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan91

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
Beograd-Grocka
« poslato: 17, 02, 2011, 00:04:34 pre podne »
Planirao sam da pocetkom jula krenem sa camcem sport 2 i T10 sa dva drugara do Grocke.Trebalo bi da prenocimo u satoru na Grockoj adi,zatim sutradan povratak do Bele stene gde bi smo opet prespavali i sutra nazad u Bg.E sad ja imam puno iskustva sa mora,ali po reci sam dosta malo plovio,a ova dvojca nisu uospte  :skull: i da imali bi i pomocni camac intex challenger u kojem bi smo nosili stvari i sator.Voleo bih da cujem savete starijih i iskusnijih da li je uopste pametno ici tako "daleko" jer kao sto rekoh nemam mnogo iskustva na reci.Svaki savet je dobrodosao :)
Unapred hvala :)
Nije teško biti fin :)

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Beograd-Grocka
« Odgovor #1 poslato: 17, 02, 2011, 00:06:58 pre podne »
INTEX Chalenger nije camac vec igracka...

koje su dimenzije SPORT 2 camca?

Van mreže Kapetan91

• **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #2 poslato: 17, 02, 2011, 00:09:26 pre podne »
ja imam malo drugaciji model challengera koga ne mogu naci na internetu,ali je pouznad (veoma) znam iz iskustva :)
mislim da su dimenzije sporta 3,5mx1,5.

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #3 poslato: 17, 02, 2011, 00:26:16 pre podne »
Prvo i osnovno,sve savete koje ćeš dobiti ovde ,pročitaj kao jedno lako štivo,a ako si rešio da kreneš na taj kako kažeš ;dug;put, ne odustaj.Sva iskustva koja ti trebaju skupićeš kroz plovidbu. Moje ili bilo čije iskustvo tebi neće puno pomoći.Dobićeš možda neku osnovu , ali nju već imaš sa plovidbe po moru,tako da jedino što ti treba je želja za plovidbom i avanturom.Neku naročitu avanturu ti niko nemože obećati ,ali da bi je doživeo moraš zaploviti.
Samo napred,nemaš se čega plašiti i uživaj .Posle toga čekaju te duge plovidbe(ako se navučeš na plovidbu)

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #4 poslato: 17, 02, 2011, 09:13:41 pre podne »
Odisej je sve lepo rekao!Mogu samo da dodam bez mangupiranja i bespotrebnog rizika! :stop:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Kapetan91

• **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #5 poslato: 17, 02, 2011, 11:50:17 pre podne »
Hvala  :good:

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
« Odgovor #6 poslato: 17, 02, 2011, 17:39:03 posle podne »
Krenete dovoljno rano ujutro sa sigurnom vremenskom prognozom i bilo bi bolje da imate neki rezervni motor. Taj pomocni camac je bolji nego nikakav. Veca zanimacija ce vam biti povratak uzvodno.
Današnji dan je početak ostatka moga života....

Van mreže Kapetan91

• **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #7 poslato: 17, 02, 2011, 18:35:47 posle podne »
Rezervni motor nemamo,a i da ga imamo ne bi imali gde da ga stavimo  :sorry:
Naravno vremenska prognoza se podrazumeva :good:
a uzvodno..znam da ce biti zanimljivo,samo ja nemam nikakvu predstavu koliko ce nam trebati vremena za povratak zato sam i planirao da prenocimo na beloj steni ili negde u malim vodama,gde nas vec uhvati mrak...

Van mreže Mezija

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #8 poslato: 17, 02, 2011, 18:46:15 posle podne »
Obavezno pumpu za naduvavanje ponesite i dva vesla.Sport 2 je dosta stabilan al mali za troje ljudi
zato polako . Zbog tereta uzvodno neverujem da ce ici vise od 5 na sat al nigde nezurite uzivajte :) :good:

Van mreže Zemunac

• Brodski mali
  • *
« Odgovor #9 poslato: 17, 02, 2011, 19:01:57 posle podne »
samo napred . ali nemojt da u onaj dusek stavljate stvari i da ga vucete . malo veci talas ili vetar i sve ce zavrsiti u dunavu

Van mreže joja

• Drinski Kratkorepi Peš
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #10 poslato: 17, 02, 2011, 19:32:48 posle podne »
Plovite blizu obale ne po plovnom putu narocito kad idete uzvodno. Ukoliko prelazite sa jedne obale na drugu obavezno propustite sve brodove sto plove da prodju..oni ne mogu da stanu i da zakoce..a vas moze da zaustavi obicna kesa iz samousluge ili grana sto pluta..Ponesite i jednu kantu sa poklopcem u koju mozete da stavite sve sto vam je vazno a nebi trebalo da se pokvasi. Vezite je za camac...Ponesite bar 5 l goriva vise nego sto planirate da potrosite. Obavezno obavestire nekog prijatelja *sa vode, da ste krenuli na put i saljite izvestaje. Ukoliko vam se desi neki kvar ili slicno, veslajte ( ili nedaj boze plivajte) nizvodno do najblize obale...ponesite neku rezervnu garderobu...Nije to tako daleko i dovoljno je za pocetak mada ste mogli da odaberete Belegis kao opciju. Uzvodno je. Od pribora za povratak dovoljna su i dva vesla i dovoljno rakije  ( pivo je kabasto a imate malom mesta )...Hrabro i dobra plovidba!

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #11 poslato: 17, 02, 2011, 19:36:27 posle podne »
Pre puta jednostavno izvrsi probu camca,malo gore malo dole , i imaces bar neku orijentaciju!Mislio sam po Dunavu,ne oko kuce!!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #12 poslato: 17, 02, 2011, 19:40:29 posle podne »
             Ajde sta pravite cirkus.Kakav mali camac za sator.Kupite najmanje bure za kupus
sa poklopcem,sve stvari u bure,pa zavrnete poklopac.Stavite ga u camac i za svaki slucaj
jos vezete.Ponesete pun rezervar i kantu od 20l benzina,i toplu odecu.
            Pa vi ste sa 10ks za par sati u Grockoj.Ujutru pogledate na nebo,ako je suncano
nema nekog vetra picite.Pazi da vam ne bude frka u Grockoj.Onda mora da uzmete taksi
i bez nazad.  :drinks:
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže Kapetan91

• **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #13 poslato: 17, 02, 2011, 20:06:57 posle podne »
Taj pomocni planiram da vucem jer ovaj jedan drug ima 130kg a drugi 100kg,pa jos dok ponesemo hranu,frizider,sator,benzin...Nekako imam utisak da nece moci da stane sve u camac pa mora jos jedan pomocni...
Naravno plovidba uz obalu i sve to stoji  :good:

Van mreže sharke

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
« Odgovor #14 poslato: 17, 02, 2011, 22:27:21 posle podne »
Javite kad krećete,ja sam u Grockoj,pa ako zapne tu sam,a i ako nezapne opet sam tu pa da vas dočekam.  :slow_en: : :tenk: :drinks: :drinks: