Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Sajam Nautike 2011 Vs Belgrade Boat Show 2011
Kapetan:
ovako od oka .. prisustvovao sam sastanku a i dobih pismo .... ovo su neki moji zakljuci...
1 prvi je problem personalnih odnosa izmedju sajma i jednog dela izlagaca ...
2 60% izlagaca gleda da na fin nacin izbegne sajam jer finansijski ne stoje dobro ...
3 proizvodjaci vs uvoznici , uvoznici MORAJU da dodju na sajam dok proizvodjaci ne moraju i najradije bi preskocili ovu godinu, al ako ne izadju a drugi izadju opet problem...
u ovu papazjaniju dodati : krizu, nestasicu novca, lose kreditne uslove banaka, svetlu budcnost... idealno bi bilo da sajam ovu godinu radi KOMPENZACIONO (uzme robu ) pa teko sebe opremi za 2012 koja bi mogla da bude pola u halama a pola na vodi ili da se nadje drugi modus operandi .. ali izgleda da ni kod jedne strane nema sluha za one druge
mossi:
Svako ima svoj deo price . a realna slika je sledeca : niti su oni organizatori , niti smo mi izlagaci a niste ni vi kupci .
Busa, ne može se biti potencijalni organizator, niti potencijalni izlagač, jedino postoji potencijalni kopac tj mušterija.
Nekad je ona /mušterija/ izvesna, a nekad ni sama ne zna da šta joj se sprema. :lol:
Dodješ da kupiš jedno, a kupiš tri druge, a prvo ne. :suicide:
Ipak je kupac majka, bez kupca se ne može.
Kupac ostaje, a svi ostali mogu, a ne moraju da opstanu.
Dobar kupac voli dobrog i jakog trgovca: koji ima svašta i sve to lepo upakuje u neki povoljan aranžman! :good: :yahoo:
Ljubav treba da je uzajamna tako da stisnite se malo, organizujte se i ugodite nam, jer bez nas nema ni vas.
:drinks:
ПЕЦОВ:
da nisam iz godine u godinu posmatrao kako boat show puca sve vise i vise i kako je sve manje posetilaca,pa i da ono pismo shvatim ozbiljno.to je otvorena uvreda. nesto kao: sad cu ja da ti objasnim kako ustvari stvari stoje
busa2:
mozda sam se ja pogresno izrazio pa sam zato pogresno i shvacen .
elem, 15 god sam bio kupac , sada sam i dalje kupac ali znam muke prodavca - izlagaca a od ove zime znam muke i uvoznika. Ni jednog trenutka neosporavam znacaj kupca , vec ceo sistem koji ubija sve tri grupe i koji kroje neke trece osobe (vlast ).
busa2:
da bi me jos bolje razumeli u zadnja dva ipo meseca udeo u prodaji nauticke opreme je sledeci kupci iz srbije 40 %, kupci iz hrvatske 60 % . Da i mene je u pocetku dosta to cudilo ali se ljudi vracaju i dalje . Razlog je taj kako oni kazu a ja nisam imao nameru da proveravam da je kod nas pretezno inox program 30 % jeftiniji nego kod njih (informacija od ljudi iz Rijeke i Splita). I kako ja da komentarisem celu istuaciju ne samo oko sajma - uopste svega .Ko od nas moze da sagleda celu situaciju i da objasni sva nasa nezadovoljstva oko uvoznika , veleprodaja ,trgovaca ,proizvodjaca,kupaca. svi imaju muke . :suicide:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju