Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Sajam Nautike 2011 Vs Belgrade Boat Show 2011

(1/13) > >>

Kapetan:
Danas u 12 na splavu Vizantija na poziv Advanced Rib Boat-a doslo je 26 privrednika iz sveta nautike , sto proizvodjaci sto uvoznici ...
Odprilike 80% zakupaca sa sajma... 

Necu da nabrajam ko je sve dosao, iz principa, jer cu nekoga da zaboravim a znamo kakav smo narod  kad nekoga izostavimo :sajkaca:

1 Tacka je poslednje pismo izlagaca sajmu natike da se spuste cene ili odobri 50% popusta , i da se ne dira budzet za marketing ...

2 Organizacija nezavisnog BOAT SHOW DOGADJAJA a bojkot Beogradskog Sajma

3 Udruzenje Proizvodjaca i uvoznika

Izvestaj
1 Tacka realizovana sutra ce biti uruceno pismo ...
2 Predstavljena ideje o organizovanju BELGRADE BOAT SHOW 2011
3 nije se stiglo do te tacke , ali se nije odustalo ostavljeno je za sledeci sastanak verovatno u toku nedelje

generalno nema koncenzusa oko bojkota u ovom momentu, jedan deo ljudi je predlozio nastavak pregovora pa tek onda bojkot dok su drugi bili odmah za bojkot... generalno pregovori se nastavljaju ali ubrzanim tempom , mada kako mirise bojkot sledi pogotovo sto niko bas nema love za bacanje u godini krize.....

cekamo da se neke stvari iskristalisu pa otvaramamo temu za komentare , molim za malo strpljenja !
bicete obavesteni o toku pregovara jako brzo !

Kapetan:
vasa misljenja :

SALE NB:
Ako ostanu ove visoke cene, sajam će biti bedan. Mnogi izlagači će odustati, a onda možda i sajam otkaže celu priču, ili će nautiku staviti kao marginalan događaj uz neki drugi sajam.
Tako gledano, bolje je napraviti samostalan događaj.

Ipak, najbolje bi bilo da se nađe kompromis sa sajmom.

Kapetan:
na zajednicko pismo izlagaca ljudi sa sajma se nisu ni osvrnuli ujutru se salje novo zajednicko pismo ali mislim da je i tu mrka kapa.... po njima ako ne bude srpskih izlagaca bice iz slovenije i hrvatske.... sto je nebuloza..

sceka:
Kako sam i sam bio izlagac na sajmu tehnike a sada vec vise od 4 godine ne izlazemo zbog visokih cena u potpunosti se slazem sa njihovom odlukom. Secam se da je moju firmu kostalo oko 10.000 EUR zakup oko 35 m2 na sajmu tehnike, voda, struja, oprema standa, marketinski materijal i ljudi na standu. To su velike pare a nase trziste je malo i uglavnom neprofitabilno za te izdatke. Slicne stvari su se vec desile i drugim (na primer Hi-Fi sajmovi, Auto sajam je vec bio u slicnoj situaciji, itd.). Ljudi na sajmu kao da nemaju sluha za realnost kod nas!

Ukoliko se odluce za drugo mesto izlaganja u sopstvenoj reziji onda je najbolje negde pored reke gde bi se mogli pojedini eksponati i isprobati na vodi.

Udruzenje proizvodjaca i uvoznika bi bila odlicna stvar jer bi onda bilo jedno jace udruzenje koje bi se borilo za bolji status nautike u nasoj zemlji i koje bi moglo da postavlja zahteve i predloge vladi. To od sveg srca podrzavam!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju