Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Farbanje plovila
captjerry:
@ color professionals
Polako, nisam mislio da vredjam bilo koga, pricamo normalno...pogresno si razumeo, jednostavno se najezim kad cujem da je cetka bolja od kompresora, to su gluposti nasih majstora (kao da je bolje seci brusilicom nego CNC-om)...sa tehnologom Zorke sam prosao razna pitanja jos davno, kod sam poceo da se bavim farbanjem brodica i camaca, bas zbog toga sto sam se naslusao raznih savskih i dunavskih prica, od toga kad se nanosi antialgin pa do toga sa rdjom...uostalom, da skratimo pricu, jedini domaci brodograditelji, svojevremeno, koji su davali garanciju na farbu su Dragi Vasic i Apic, mnoga njihova plovila i dan danas imaju prvu farbu i ona odlicno drzi i izgleda...meni je to dovoljan dokaz kvaliteta i ako oni tako farbaju to je onda definitvno pravi nacin...
--- Citat: color professionals 16, 02, 2011, 22:43:49 posle podne ---zamolicu te da sledeci put birash rechi. ja nisam izmislio feropoks i farbanje, a nisi ni ti. moje znanje se do sada pokazalo i dokazalo u praksi. u praksi nema mesta glupostima. govorio sam o feropoksu i u nastavku dodao da ako zeli odmah da zashtiti metal treba to da uradi dugachije. tvojom javnom uvredom je moja i tvoja diskusija zavrshena.
--- Kraj citata ---
Druze, ja ne vidim nista uvredljivo u tome sto iimam drugacije misljenje i uvek cu da ga iznesem kad mislim da sam upravu...valjda nam je cilj da zajedno dodjemo do prave info, bas iz razloga da drugi ne bi pravili greske...ako te moje misljenje vredja, to je onda druga stvar...ne znam zasto, od svih profesionalaca" na ovom forumu, samo Zoki Kacin tata i Pimi pozitivno reaguju na kritike i sugestije...
ПЕЦОВ:
:drinks: koliko ljudi-toliko cudi. jebi ga (magicna rec)svako stvari shvata na svoj nacin.nema ljutnje. nego
kao sto rekoh ceka me farbanje aluminijumskog camca za koji sam izracunao-grubo da ima 22m2 povrsine.kad vec farbam 1 mislio sam i siklju malo da osvezim ali samo neokvaseni deo korita jer je do vodene linije odlicno zasticen epoxidom.znaci i tu je jos 15ak kvadrata?mozda malo osveziti epox osnovu 1 ruku pa preko pur farba .koliko bi mi trebalo,najvise me zanima za aluminijumski camac,farbe?koje?i koji mi metod preporucujes za potpunu,kvalitetnu zastitu.koliko bi potrebna farba kostala kod tebe u prodavnici.jebi ga malo sam ga zakomplikovo al ajde.. :stop:
color professionals:
--- Citat: kacintata 11, 02, 2011, 21:03:49 posle podne ---zanima me koliko kosta i u kojim pakovanjima nudite katran epoksi.trebalo bi mi oko 10 kg
--- Kraj citata ---
konachno dobih nove cene. epoksi katran od 3kg koshta 3885.00 din +pdv (18%) znachi cca 4585.00 za 3 kg. za njega ide razredjivach 5610, verovatno ga imash a ako treba nije problem da se obezbedi. izvini shto si chekao, ali jbg, nije do mene.
color professionals:
--- Citat: ПЕЦОВ 17, 02, 2011, 17:53:13 posle podne --- :drinks: koliko ljudi-toliko cudi. jebi ga (magicna rec)svako stvari shvata na svoj nacin.nema ljutnje. nego
kao sto rekoh ceka me farbanje aluminijumskog camca za koji sam izracunao-grubo da ima 22m2 povrsine.kad vec farbam 1 mislio sam i siklju malo da osvezim ali samo neokvaseni deo korita jer je do vodene linije odlicno zasticen epoxidom.znaci i tu je jos 15ak kvadrata?mozda malo osveziti epox osnovu 1 ruku pa preko pur farba .koliko bi mi trebalo,najvise me zanima za aluminijumski camac,farbe?koje?i koji mi metod preporucujes za potpunu,kvalitetnu zastitu.koliko bi potrebna farba kostala kod tebe u prodavnici.jebi ga malo sam ga zakomplikovo al ajde.. :stop:
--- Kraj citata ---
epoksi osnovni ne ide na aluminijum. na aluminijum ide prvo wash prajmer. ako hocesh kvalitet na wash prajmer ide tankplast kao medjupremaz i potom poliuretan po zelji. imacesh i debljinu sloja i kvalitetan sistem. svai od premaza u jednoj ruci mora da uradi min 6m2 ako vredi. prajmer do 8. Wash prajmer je fabrichka + pdv 845.00, tankplast oko 530.00/kg, poliuretani zavisno od nijanse od 1600.00/kg do neba. :drinks:
color professionals:
nisam ni primetio da sam postao moranar :tenk:
kao chast evo saveta kako sachuvati vishak osnovne komponente ili jednokomponentnog premaza jer vam sigurno ostane u vishku. jednostavno spakujte u neshto manju posudu, dobro zatvorite i okrenite naopachke. proverite samo da ne curi. na taj nachin sasvim sigurno sprechavate stvaranje pokorice koja se stvara u kontaktu s vazduhom, a vazduh unutra ostaje inertan. otvarao sam tako chuvane emajle i posle skoro 5 godina im nishta ne fali. kao da su ispod chekica :diablo:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju