Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Farbanje plovila

<< < (12/16) > >>

color professionals:

--- Citat: ПЕЦОВ  15, 02, 2011, 01:11:09 pre podne ---aluminijum  :) sta na podvodni deo?s obzirom na lepa iskustva s epoxi katranom na celicnim samcima reko..

--- Kraj citata ---

pecov, aluminijumsko korito mozesh farbati epoksi katranom s tim shto pre toga morash naneti dvokomponentni wash primer da bi obezbedio prionljivost. epoksi katran iliti Balastin ( Zorka Color ) je premaz koji je ok i radjen je da trpi sve pod vodom tako da necesh pogreshiti.

petar_kozic:
Ajde i ja da pitam, kad je dzabe.  :taunt:

Color, imam siklju 6m.  Farbana je sa obicnim nitro bojama. Osnovna i temeljna Zorkina boja.
Znaci nikakav Marine program, nikakav epoxy i sl.

Hteo bih sada pred sezonu da ofarbam sa kvalitetnijim bojama jer je izbila korozija na sve strane posle manje od godinu dana.

Pitanja:

1. Hteo bih feropox kao osnovnu. Da li moram da skidam komplet staru farbu do lima ?
2. Koju temeljnu, ne preskupu savetujes ?
3. Koliko bi mi farbe trebalo za to i koliko to dodje u novcima ako uzmem kod tebe ?

Hvala unapred.  :good:

color professionals:
ovako..nitro premazi imaju samo jednu dobru osobinu...brzo se sushe i to je sve..
2. feropox je odlichan premaz. na njega moze epoksi katran . najbolje je ako mozesh da utroshish industrijsko pakovanje od 25 kg koje koshta 20.060,00 ( fabrichka +pdv ) umesto isto toga shto nazivaju epoksi osnovni i pakuju po kilo (a+b komponenta +0,5 L razredjivach ) i uz to ti treba bar 5L razredjivacha 5610 koji koshta 4600,00 din po komadu
3. peskarenje ti ne gine. imaj na umu i chinjenicu da feropox "ne voli" ispeskirano na belo vec idealno je da maaaalo pochne da hvata korozija koju on hemijski neutralishe. ispeskari stari premaz do lima i pusti da prenoci par noci i onda oshini feropox. ako hoces za osnovni premaz ide na chist lim - morash ici Cinkopokskom a to je skuplja varijanta
3. feropoks preporuchujem kao osnovni
4. za kolichinu morash s majstorom da vidish jer on mora da izrachuna sem povrshine i rastur. mnogi idu feropoks kompresorom, tu je rastur i do 30%. vidi s majstorom koliko treba i napravicemo neku varijantu. ako mene pitash za alat - chetka i nitro otporan valjak. tad je sloj osnovnog premaza dobro nanet u svaku poru

captjerry:

--- Citat: color professionals  16, 02, 2011, 17:45:35 posle podne ---
4.ako mene pitash za alat - chetka i nitro otporan valjak. tad je sloj osnovnog premaza dobro nanet u svaku poru

--- Kraj citata ---

ja koliko znam feropoks se najbolje nanosi kompresorom i to prvi sloj 60 mikrona, drugi 30...tako je po PS-u i jedino brodogradiliste kod nas koje tako radi je ono gdina Dragog Vasica...u slucaju da ide jedan sloj, definitivno 60 mikrona...inace potrosnja (tj. pokrivanje) je 6-8 kvm/kg, bas u zavisnosti od debljine sloja...a mogu da potpisem da valjak i cetka ne mogu da pridju tamo gde kompresor prilazi...i ta prica sa rdjom je totalna glupost, vrlo je bitno da se sto pre zastiti posle peskarenja, bilo koji tehnolog ce to reci...Feropoks jeste antikorozivni premaz ali zasto bi morao da ide na rdju?...jedini lim na koji ne mora da ide odmah jeste pocinkovani lim...

za sve ostalo se slazem....

busa2:
professionals , posto vidim da zelis da podelis informacije imam ja par .
sta znaci (a+b komponenta +0,5 L razredjivach ) i uz to ti treba bar 5L razredjivacha) ?
ako drugi proizvodjaci pakuju u dogovoru sa trgovcem recimo moze 2,5 L(kantica) A komponente +0,5 b komponenta i odgovarajuci razredjivac 0,75 odnosno 1l. (pomenuta kombinacija 2,5+0,5 je najidelnija za nas individualce kako u kolicini tako i u lakoci rada).

i zasto sve vise brodo majstora ali i ozbiljnijih firmi u brodogradnji i mostogradnji izbegavaju zorku.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju