Autor Tema: Zastita camaca od kradje  (Pročitano 11609 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ruzpuz

• Brodski mali
  • *
  • rouz.neospindle.com
Zastita camaca od kradje
« poslato: 09, 02, 2011, 22:07:45 posle podne »
Pazite ovako ljudi, citam sta se pise ovde i ne verujem da nikome nije palo na pamet da zastiti camce gps uredjajem.

Za pocetak da vam se predstavim. Zovem se Vladimir, i radim u firmi koja se bavi IT uslugama. U vodu i camce sam zaljubljenik od malena. U poslednje vreme sam, gledajuci sta firme nude od usluga vezano za GPS pracenje dosao na ideju da napravimo sistem koji ce da objedini i prosiri spisak usluga koje je moguce pruziti kod nas.

Problem sa ovim sistemom je sledeci:
potreban je novac da se plate radnici koji ce da razviju taj sistem, i novac za osnovni materijal (server i gps uredjaji)

taj novac nije mali ali  ukoliko se nadje dovoljan broj ljudi tako nesto postaje vrlo izvodljivo.

Ono sto bi sistem obezbedio je sledece:
  • mogucnost gledanja na kojoj poziciji je camac/automobil ili bilo koja druga pokretnost 24/7
  • mogucnost uzbunjivanja ukoliko se camac pokrene sa odredjenog mesta onda kada ne bi trebalo da se pokrene(kada je neki alarm ukljucen)
    • uzbunjivanje moze biti SMSom
    • uzbunjivanje moze biti direktno upuceno policiji ili nekom drugom nadleznom organu automatski - znaci ukoliko se desi da vlasnik prespava uzbunu automatski se obavesti policija
  • ukolko se i desi da neko i uspe da odnese camac moguce je pronaci ga za nekoliko sekundi
  • ...ostali elementi koje bi sistem imao nisu toliko bitni za ovu temu, oni ukljucuju poziv taksija jednim klikom na mobilnom telefonu, poziv hitnih sluzbi na isti nacin itd...

Ukoliko su ljudi na ovom forumu zainteresovani mozemo organizovati sastanak, gde bi bilo reci vise o tome, kako biste videli da predstavljam ozbiljnu firmu a ne nekog pojedinca prevaranta koji bi da vas prevari.

Vladimir Ružić
Neospindle IT Usluge i rešenja
Obradović sokak 2
22310 Šimanovci
+381691434365
www.neospindle.com

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
Odg: Zastita camaca od kradje
« Odgovor #1 poslato: 09, 02, 2011, 22:21:04 posle podne »

Jel imas ti camac ?
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže petar_kozic

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #2 poslato: 09, 02, 2011, 22:24:30 posle podne »
Ja koliko znam to postoji kod nas i lepo radi. Licno sam konfigurisao racunare za to.

To radi firma Geneko.

http://www.geneko.co.rs/

Van mreže ruzpuz

• Brodski mali
  • *
  • rouz.neospindle.com
« Odgovor #3 poslato: 09, 02, 2011, 22:26:21 posle podne »
Kao sto sam na chatu pomenuo, nemam, ali planiram da ga pravim na prolece... a sto se tice Geneco firme kao sto rekoh, ovde je u pitanju objedinjavanje svih usluga koje pruzaju razlicite kompanije i dodatak novih funkcija
Vladimir Ružić
Obradović sokak 2
22310 Šimanovci
+381691434365
www.neospindle.com

Van mreže mesechar

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • sledece godine u ovo doba bicemo milioneri
  • Marina: Savska Oaza
« Odgovor #4 poslato: 09, 02, 2011, 22:32:28 posle podne »
ja nesto sumnjam u svu tu tehnologiju , mislim alarmni sistemi sa kojekakvim dojavama pam i gps lokatorima vec se mogu kupiti po vrlo dostupnim cenama ali se jos jeftinije mogu nabaviti ometaci signala koje svaki iole pismeniji lopov vec ima . a i kad ti otshrafe pentu ili pokradu opremu tesko da ce nesto pomoci..samo snajper baka ili deka... koji prate situaciju  :)
nikad kravata nikad stalni posao

Van mreže ruzpuz

• Brodski mali
  • *
  • rouz.neospindle.com
« Odgovor #5 poslato: 09, 02, 2011, 22:45:31 posle podne »
ja nesto sumnjam u svu tu tehnologiju , mislim alarmni sistemi sa kojekakvim dojavama pam i gps lokatorima vec se mogu kupiti po vrlo dostupnim cenama ali se jos jeftinije mogu nabaviti ometaci signala koje svaki iole pismeniji lopov vec ima . a i kad ti otshrafe pentu ili pokradu opremu tesko da ce nesto pomoci..samo snajper baka ili deka... koji prate situaciju  :)

tesko da narkomani ili lopine koji upadaju u camce ljudima da bi ukrali takve stvari imaju ometace. Takav sistem se ugradi na mesto koje nije vidno tek tako a sistem komunicira putem mobilne mreze sa svetom, da ne duzim mnogo oko toga ovde, jako bi bilo tesko da se ometa to na otvorenom(ukoliko je uopste moguce morao bi da nosi nesto sto ce uredjaju da se predstavi kao predajnik mobilnom operatoru, a nit on zna koji mobilni operator je u pitanju niti je ta oprema tako mala da on sa njom ulazi na brod sa namerom da ga krade)

ponovicu ovo je sistem koji bi bio poprilicno napredniji od postojecih sto se tice opcija a uz dovoljnu kolicinu zainteresovanih ne bi bio nista skuplji od postojecih.
Vladimir Ružić
Obradović sokak 2
22310 Šimanovci
+381691434365
www.neospindle.com

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #6 poslato: 09, 02, 2011, 23:06:14 posle podne »
ruzpuz ...cyklon firma je to svojevrmeno nudila cena je bila 200 evra ugrandja i 10 evra mesecno odrzavanje ... ne znam posto je sada

generalno je dobar sistem ali u vecini sluicajeva lopov udje i samo porkade stvari i ode .... znaci morao bi klasican zastitni sistem na vrata i prozore sto dize cenu ...

sto se ometanja tice .. ovakvi uredjaji su oko 30 40 evra

Van mreže ruzpuz

• Brodski mali
  • *
  • rouz.neospindle.com
« Odgovor #7 poslato: 09, 02, 2011, 23:25:47 posle podne »
ruzpuz ...cyklon firma je to svojevrmeno nudila cena je bila 200 evra ugrandja i 10 evra mesecno odrzavanje ... ne znam posto je sada

generalno je dobar sistem ali u vecini sluicajeva lopov udje i samo porkade stvari i ode .... znaci morao bi klasican zastitni sistem na vrata i prozore sto dize cenu ...

sto se ometanja tice .. ovakvi uredjaji su oko 30 40 evra

Moja greska je sto nisam rekao potpune specifikacije uredjaja koji bi bili ugradjen ali specifikacije definise potreba uredjaja, znaci ako je tako kako kazes onda se sistem prilagodi potrebama. Poenta je sledeca, lepo se napravi spisak sta sve sistem treba da ima, na koji nacin se sistem moze s' oprostenjem, prejebati. Ono sto je meni na umu nije moguce prevariti uredjajem koji je toliko jeftin i toliko prenosiv. GPS pracenje je samo jedan od delova kompleksnijeg sistema.
Vladimir Ružić
Obradović sokak 2
22310 Šimanovci
+381691434365
www.neospindle.com

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #8 poslato: 09, 02, 2011, 23:39:32 posle podne »
jel ti rekao neko da licis na Brusa Vilisa?

Van mreže oblak

• Administrator
  • Talasožder Mali
  • Brod tip: Bayliner 2556 flybridge
  • Marina: Stenka, Beograd
  • Veličina: 25 ft
« Odgovor #9 poslato: 09, 02, 2011, 23:50:54 posle podne »
Auu Zoki, nek si pitao..i ja sam primetio a sve mi glupo da priupitam choveka :) pljunuti Brus :)
Zvoni, kucanje ne radi!

Van mreže ruzpuz

• Brodski mali
  • *
  • rouz.neospindle.com
« Odgovor #10 poslato: 10, 02, 2011, 00:26:48 pre podne »
jel ti rekao neko da licis na Brusa Vilisa?

eeeheheheheh :) pa to je bio vec ugradjeni avatar ovde na forumu, nesto me mrzelo da idem do drugog racunara samo da bih stavio svoju sliku :D
Vladimir Ružić
Obradović sokak 2
22310 Šimanovci
+381691434365
www.neospindle.com

Van mreže Vuk

• Savski dupegric . Kratkorepi
« Odgovor #11 poslato: 10, 02, 2011, 01:11:41 pre podne »
Nisam pročitao sve postove, ali gpr (global system position) već funkcioniše i jako je dobar. Može se primeniti i na čamcima, zašto da ne! Uslugu nudi i Galeb iz Šapca.

Van mreže Vuk

• Savski dupegric . Kratkorepi
« Odgovor #12 poslato: 10, 02, 2011, 01:16:59 pre podne »
E da, možete ugarditi i senzore, ako hoćete, na motoru, prozorima, rezervoaru itd i uvek imati u vidu da li je motor upanjen ili nije, da li je neki prozor otvoren ili nije, da li je došlo do naglog pražnjenja rezervoara, poziciju čamca pa čak ako hoćete i položaj trima itd...

Van mreže ruzpuz

• Brodski mali
  • *
  • rouz.neospindle.com
« Odgovor #13 poslato: 10, 02, 2011, 01:45:29 pre podne »
moze sta god da je potrebno, a da opet bude razumne cene... ovo je samo predlog ljudima, ako hoce da se organizuju pa da razmatramo :)
Vladimir Ružić
Obradović sokak 2
22310 Šimanovci
+381691434365
www.neospindle.com

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #14 poslato: 10, 02, 2011, 09:10:58 pre podne »
Da malo pojasnimo.
Jel ti tražiš ortake u poslu ili mušterije?