E, ovako treba... > Majstori, Majstori ...
Majstori, majstori ko je najbolji...
HOGAR:
SOLE,...SOLE.....SOLE.....SOLEEEE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :taunt:
Kapetan:
ovako se rade egije i rebra...
a ne flahovima...
sale.m79:
A na kom ti brodu koji se prodaje kod nas vide Kapetane
Kapetan:
@ika & sale m - nije, ali mozes ovakve stvari videti u lacarku ...
--- Citat: busa2 06, 02, 2011, 21:22:40 posle podne ---Gale , ako se majstori budu drzali projekta nece biti jeftiniji nego jos skuplji nego sto su sada, odnosno oni koji se drze projekta su i sada skupi ali ne zato sto to oni hoce nego zato sto to tako mora , pa smo zato primorani da zarad cene kopiramo ,skracujemo ...itd ali to nosi svoje mane i nedostatke i zna dosta puta da nam se lupi o glavu ali kao sto rekoh cena diktira vecini nas ono sto cemo voziti po nasim vodama.
--- Kraj citata ---
busa gresis ... apsolvirali smo odavno da je za sve jetinije da se radi po projektu ... ali majstori to nece zato sto :
1 projekat se sece na CNC masinama znaci majstorima manje para
2 projekat se kupuje kod proizvodjaca , znaci ako kupis postovaces ga i neces dozvoliti fuseraj koji majstori u 99% slucajeva rade
3 projekat se radi po tacno odredjenim fazama ... a ne na silu kako nasi majstori rade
4 cak i ja koji se ne razumem u projekat mogu da kupim metar i prmerim brod na svakoj tacki i vidim da li je odstupio i koliko cm od projekta
5 masjtorima ostaje samo "lego kockice" posao ... koji naravno ne moze da se naplati kao sto sada napalcuju
o novim tehnologijama i pracenju problematike necu ni da pricam ... ni jedan od njih ne zna sta se desava u svetu a kamoli da ga interesuje ... (poslacu nesto ovim povodom)
ovaj brod koji je napravio luna je pre dve godine kostao 8000 evra zastakljen , peskiran , ofarban (osnovnom) za 10 metara , ja isao da se raspitam za taj brod i za Atlantic 40... cujem da je sada 17.000 evra (mozda gresim izvinjavam se) ... e to je takav bezobrazluk da ja nemam reci ...
nijedan majstor
oblak:
Bash tako Kapetane. Oduvek su camci gradjeni, prvo rebra, kobilica,secnice, razme, zrcalo.....pa na kraju tek oplata. Nashi majstori rade obratno...razume se...zamislite kolika su odstupanja od simetrije ovakvim nachinom rada? ogromna, samo što ih briga, posle naseckaju flah i puni iz unutra.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju