E, ovako treba... > Majstori, Majstori ...

Majstori, majstori ko je najbolji...

<< < (7/14) > >>

STG:

--- Citat: Dule  06, 02, 2011, 19:52:51 posle podne ---Luna, da te pitam nesto?
Da li ce tvoje korito dobiti serijski broj, specifikaciju materijala koji je ugradjen, certifikate varioca i test varova? Tesko
Da li ces dobiti pismenu garanciju na neki rok? Tesko
Da li ces dobiti projekat po kom je radjen, seme uradjenih instalacija ili kako i gde ih postaviti? Tesko
Da li ces dobiti preporuke koje motore i elise da postavis? Tesko
Dobices samo rec majstora da je uradjeno bas kako si trazio. Brod je kao na slici koju si doneo.
Previse para za tako malo sigurnosti da je to bas brod kakav si zeleo. Ne po liku vec po kvalitetu izrade, kvalitetu ugradjenog materijala i kvalitetu "projekta" po kom je radjen. Projekat garantuje da ce brod imati odredjenu nosivost, plovnost, upravljivost i sigurnost na vodi. Osim toga projekat garantuje da su mere standardizovane kako bi mogao da postavis enterijer, opremu i motore.
Zato ja ne bih kritikovao druge proizvodjace. Otprilike, svi su isti. I svi rade na skoro isti nacin ako im dodjes sa slikom. Kada gradis brod, a ti ga gradis, moras dobro da udjes u problematiku i da imas svoj projekat. Jeste skup ali je mnogo jeftiniji od eventualne greske u toku gradnje.

Iskreno, zelim da ti se ostvari san i da  tvoja ladja bude bas ono sto zelis.

I svima da skrenem paznju. Ovo nije tema gde Luna predstavlja svoj brod vec tema "majstori, majstori" pa slobodno kritikujte ako imate osnova.

--- Kraj citata ---
Dule je rekao sve ono sto sam ja hteo a mozda nisam umeo...
Dakle pamet u glavu.
 :) :drinks:

STG:

--- Citat: Luna  06, 02, 2011, 20:09:56 posle podne ---Dule bas sam se smorio. Na nasim rekama i u vasim marinama vec imate brodove sa ovakvim koritom.Ja nevolim nista klasicno pa iz tog razloga sam isekao gornji deo korita ovako. Već sam napomenuo da je sve uradjeno za brodski motor ali zbog finansija uzeo sam vanbrodski koji je upola jeftiniji, kasnije ce on ostati kao pomocni.

--- Kraj citata ---
Luna,bez ikakve ljutnje,srdzbe,zavisti,ma ni trunke od pomenutog.
Ovakvih korita je kod nas malo,zaista.
Svako iz nekog rasloga menja prvobitni projektovani izgled (bilo korita,bilo nadgradja).
Isto tako ljudi svojim mogucnostima prilagodjavaju izbor pogona,Ako je nameras da ostavis tu 25icu kao pomocni,a da nakon nekog vremena stavis dizela kao sto i red nalaze,to je ok.Naravno,racunaj na trosak izvlacenja broda,ugradnje motora,kopce (ili nekog drugog resenja),osovinskog voda,propele i milion drugih stvari koje idu uz to.
Ponovo,nemoj me pogresno shvatiti,ja imam mali camac od 5 metara ali ipak mislim da mogu da dam komentar o ovolikom brodu jer sam bio svedok izgradnje i vecih brodova...

STG:

--- Citat: Luna  06, 02, 2011, 20:14:58 posle podne ---Skoro u svakoj marini u Bgd. imate po nekoliko Draganovih brodica ili camaca ,svi srecno plove, nadam se da ce i Luna.

--- Kraj citata ---
Jbg,prica bez prestanka.
U BGDu sam do sledeceg vikenda,nadam se da cemo bar nesto resiti do tada.
Luna,na Savi i Dunavu ima dosta Draganovih brodova,brodica,camaca.U pravu si.
Tvoj je radjen,kako si rekao po projektu Bruce roberts.Dakle,jeste Draganov rad,ali Bruce projekat.Tu nema mesta razmisljanu hoce li ili nece biti kako valja!
Prosto projekat zapoveda da sve pliva kako treba. :)
Tome sluzi projekat,da otkloni sve nedoumice.Kao sto je Dule rekao,zna se gde su tankovi vode,goriva,gde su motori,kakav je enterijer,kakvi su materijali,instalacije,itd...
U nadi da cemo se sto pre videti na reci... :drinks: :) :good:

STG:

--- Citat: Dule  06, 02, 2011, 20:30:40 posle podne ---
--- Citat: Luna  06, 02, 2011, 20:14:58 posle podne ---Skoro u svakoj marini u Bgd. imate po nekoliko Draganovih brodica ili camaca ,svi srecno plove, nadam se da ce i Luna.

--- Kraj citata ---

Izvini sto sam uopste komentarisao. A komentarisao sam jer sam znao da ces ovo reci. Ovo "nadam se" su tvoje reci a to govori da si u ceo projekat usao bez mnogo znanja. Zato ti dajemo malo saveta. Ja sam ti samo savetovao da od majstora trazis pismene garancije da je ugradjen materijal koji ste dogovorili, da je uradjeno kako ste se dogovorili i da .... Uostalom, ti najbolje znas sta ti je ciniti.

--- Kraj citata ---
Majstori,majstori,ima li dobrih...
Promenimo naslov teme,tuzna istina.
Rekao sam i ponovicu se,ima dobrih,losih ali ti kao kupac moras biti oprezan.
Moras znati sta placas svojim novcem.Pre toga moras znati sta zaista zelis.
Bez brige,sve ce to doci na svoje  :drinks:

busa2:
Gale , ako se majstori budu drzali projekta nece biti jeftiniji nego jos skuplji nego sto su sada, odnosno oni koji se drze projekta su i sada skupi ali ne zato sto to oni hoce nego zato sto to tako mora , pa smo zato primorani da zarad cene kopiramo ,skracujemo ...itd ali to nosi svoje mane i nedostatke i zna dosta puta da nam se lupi o glavu ali kao sto rekoh cena diktira vecini nas ono sto cemo voziti po nasim vodama. 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju