Autor Tema: Gasni amortizeri podnih poklopaca  (Pročitano 11023 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže odissej

• Veliki rečni berberin
Gasni amortizeri podnih poklopaca
« poslato: 22, 02, 2009, 16:42:53 posle podne »
Zelim da ugradim gasne amortizere za podne poklopace na svom camcu.Minimalna duzina amortizera bi trebala da bude oko 500 mm. a max. oko 900 mm.Nosivost oko 40 kg. Da li neko zna gde kod nas ima ovo da se kupi? Zahvaljujem unapred.

Van mreže giganova

• Veliki Rovac
  • Pol: Muškarac
  • podsetnik sta nam sledi od evrope
???: Gasni amortizeri podnih poklopaca
« Odgovor #1 poslato: 22, 02, 2009, 21:46:17 posle podne »
Odisej kad si vec pomenuo daj i objasni kako to izgleda i cemu sluzi?Ja prvi put cujem.Ako imas neku sliku.

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #2 poslato: 22, 02, 2009, 21:50:52 posle podne »
Pa onaj amortizer kao za peta vata na autu, video sam negde skoro ali ne mogu da setim gde :shout:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #3 poslato: 22, 02, 2009, 22:07:57 posle podne »
vidi nasao sam ovde nesto pogledaj text

Novi katalog gasnih amortizera za teretna vozila

U febi programu pojavio se novi katalog gasnih amortizera za teretna vozila

Gasni amortizeri za teretna vozila

Izdanje 2007/2008 sadrži skoro 50 različitih gasnih amortizera za teretni program.

Preko razmera ili modela omogućeno je brzo pronalaženje odgovorajućih delova, takođe i tehničke informacije olakšavaju identifikaciju dela.

Na prednjim stranama kataloga nalaze se dodatne informacije o gasnim amortizerima , kao primer: vek trajanja. Poručite jedan primerak novog kataloga „gasni amortizeri“pod febi br: 90204!

e ali ja ne mogu da nadjem taj katalog...  evo pokusaj i ti ili ih sutra zovi http://www.febi.com/rs/start/homepage.jsp

Van mreže odissej

• Veliki rečni berberin
« Odgovor #4 poslato: 22, 02, 2009, 22:19:15 posle podne »
Gasni amortizeri sluze da bi smanjili silu potrebnu za otvaranje ili podizanje nekih poklopaca,bez obzira bili oni u horizontalnoj ili nekoj drugoj ravni, kao i da te poklopce drze u krajnjem otvorenom polozaju.Najblizi primer je amortizer petih vrata na kolima.Kad imate poklopac tezak nekoliko kilograma to moze i rukom,ali kad je isti tezak nekoliko desetina kilograma onda to i nije tako jednostavno,narocito ako mu je krajnji otvoren polozaj manji od 90 stepeni.Osnovne ugradbene karakteristike su mu min duzina(maksimalno skupljen),max duzina(max izduzen) kao i nosivost u kg.Kada poklopac u horizont.ravni (poklopac motorskog prostora)trebate otvoriti odn.podici,najveca sila je potrebna u pocetku otvaranja,nakon cega se amortizer "rasteze"i preuzima deo potrebne sile do krajnjeg otvorenog polozaja i sve vreme ne dozvoljava da se poklopac sam vrati.Ovde je najvaznije odrediti polozaj tacnog mesta ugradnje u zavisnosti od navedenih parametara.Na netu postoje i takvi amortizeri koji se otvaraju i zatvaraju "na struju".Umesto da ovo prethodno vi radite, potrebno je da pritisnete dugme.Ali to zadovoljstvo kosta oko 300 Eur po komadu.Ovi obicni gasni bi trebani da budu oko 3-4000 din.Samo ne znam gde ih ima kod nas.Ako saznate,obavestite!
Napravio bih neki crtez,ali ne znam kako da ga okacim.

Van mreže odissej

• Veliki rečni berberin
« Odgovor #5 poslato: 22, 02, 2009, 22:27:30 posle podne »
Kep,zahvaljujem na pomoci,ali kod prodavaca delova za vozila takav gasni amortizer se tesko moze naci obzirom da se isti koriste za 5-a vrata ili haube,i kao takvi nemaju meni potrebne duzine i nosivost.  :sorry:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #6 poslato: 22, 02, 2009, 22:56:17 posle podne »
Kep,zahvaljujem na pomoci,ali kod prodavaca delova za vozila takav gasni amortizer se tesko moze naci obzirom da se isti koriste za 5-a vrata ili haube,i kao takvi nemaju meni potrebne duzine i nosivost.  :sorry:

znam ali koliko sam skapirao ovi se bave teretnim programom  moglo  bi tu da se nadje nesto

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #7 poslato: 23, 02, 2009, 11:31:25 pre podne »
@odissej

gasnih amortizera koje trazis iz programa OSCULATI je bilo letos u prodavnici na marini Nautec. raspitaj se kod njih.
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.

Van mreže odissej

• Veliki rečni berberin
« Odgovor #8 poslato: 23, 02, 2009, 19:27:07 posle podne »
Hvala momci!

Van mreže Boban7

• Captain Bob
  • Brodski mali
  • *
  • Carpe Diem
    • Gulet Cruise at Adriatic
Odg: Gasni amortizeri podnih poklopaca
« Odgovor #9 poslato: 03, 02, 2011, 01:42:30 pre podne »
Verovatno si resio ovaj problem amortizera, ali posto sam i ja imao slican zahtev, tragajuci na netu naletih na firmu koja se bavi izradom gasnih amortizera svih vrsta. Jos ih nisam kontaktirao i ne mogu ih preporuciti ali evo linka za sve one koji imaju slicne potrebe: http://www.mioamortizeri.co.rs/

pozz

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #10 poslato: 03, 02, 2011, 08:50:29 pre podne »
 :smile:

Pozdrav

prvo, svi mi ih nazivamo AMORTIZERI, što je u suštini apsolutno pogrešno. To su GASNE OPRUGE samo što liče na amortizere.

Drugo, navedena firma je u mom komšiluku i poznajem ih lično, akomislite da vam nekako mogu pomoći - tu sam... :yahoo:
Deda Zoran

Van mreže BeoMarine

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Miro
    • BeoMarine Nautička oprema
« Odgovor #11 poslato: 04, 02, 2011, 10:22:25 pre podne »
Mislim da je ovo nesto sto bi tebi odgovaralo ali cena je malo visoka, ipak ukoliko si zainteresovan mozemo da nabavimo.

Ovi amortizeri su od nerdjajuceg celika i zavino od tezine vrata (prozora) i cena se povecava imas tabelu a raspon cena je od 110e pa do 230e
Beomarine nautička oprema, za više informacija marketing@beomarine.rs    www.beomarine.rs
011/312-15-52;  312-15-53

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Vucedolski vuk
« Odgovor #12 poslato: 04, 02, 2011, 10:44:46 pre podne »
Na buvljaku u Bubanj potoku ima kakvih god hoces,(normalno polovnih)a cena je od 5-10 evra .Ja sam ga stavio na izlazni poklopac za fly bridge. :drinks:
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!

Van mreže BeoMarine

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Miro
    • BeoMarine Nautička oprema
« Odgovor #13 poslato: 04, 02, 2011, 11:19:03 pre podne »
Nasao sam ti i povoljniju varijantu
Crni kosta 22e
Sivi 75e
« Poslednja izmena: 04, 02, 2011, 11:33:15 pre podne od strane BeoMarine »
Beomarine nautička oprema, za više informacija marketing@beomarine.rs    www.beomarine.rs
011/312-15-52;  312-15-53