Autor Tema: Tomos 4 uputstvo za upotrebu  (Pročitano 18410 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ПЕЦОВ

• Veliki Rovac
  • ај на ВОДУ
Tomos 4 uputstvo za upotrebu
« poslato: 27, 01, 2011, 23:44:22 posle podne »
kao sto naslov kaze za one koji znaju slovenacki a bogami i hrvatski

http://www.mojaladja.com/upload/Tomos-4-uputstvo.pdf
« Poslednja izmena: 28, 01, 2011, 22:43:15 posle podne od strane Kapetan »

Van mreže Nikola

• Brodski mali
  • *
  • Pol: Muškarac
Odg: Tomos 4 uputstvo za upotrebu
« Odgovor #1 poslato: 28, 01, 2011, 13:29:50 posle podne »
kao sto naslov kaze za one koji znaju slovenacki a bogami i hrvatski http://www.mojaladja.com/upload/Tomos-4-uputstvo.pdf

Nesto ne fercera, ili ja ne umem... Otvori novi tab, trazi user i pass, i onda prijavi:

"530 Login authentication failed"

Van mreže medvedicibgd

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #2 poslato: 28, 01, 2011, 14:13:21 posle podne »
Nesto nece da moze,Kep cukni ga malo da proradi ! Pozz :aikido: :drinks:

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda

Van mreže zorter

« Odgovor #4 poslato: 28, 01, 2011, 16:24:46 posle podne »
Negde je i ovo postavljeno, ali se izgleda izgubilo tokom izmena hostinga, pa da ne otvaram novu temu, evo ovde malo i o drugim modelima

www.mojaladja.com/prebacivanje/zorter/Tomos/T10-T20_(1982).pdf

www.mojaladja.com/prebacivanje/zorter/Tomos/tomos_10_18_uputstva.pdf
« Poslednja izmena: 29, 01, 2011, 09:57:46 pre podne od strane zorter »

Van mreže zorter

« Odgovor #5 poslato: 28, 01, 2011, 16:26:01 posle podne »
I nesto oko elektronike za T-10 i T-18....

www.mojaladja.com/prebacivanje/zorter/Tomos/2312_file.pdf

Van mreže medvedicibgd

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #6 poslato: 28, 01, 2011, 17:26:13 posle podne »
Imenjace hvala al ga opravi ostali sano dugmici!!! :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:

Van mreže ПЕЦОВ

• Veliki Rovac
  • ај на ВОДУ
« Odgovor #7 poslato: 28, 01, 2011, 17:27:39 posle podne »
stvarno ne radi.trazi lozinku.pitanje za zortera i ostale:imam 4ku s belom kapom al mi se pojavio problem nakon sklapanja ne znam kako da povezem struju.ima samo 2 zice sto izlaze iz morora,zuta i siva.e sad koja ide gde posto mi problem predstavlja izvod za osvetljenje.nikako da spojim pravilno znam koja ide na dugme al ove ostale sto idu sa izvoda(3zicice)ne bih napamet mada opet nema sta mnogo da se pogresi al sam ostavio dok ne utvrdim tacan raspored.ako moze neka slicica kako to izgleda ispod filtera
« Poslednja izmena: 28, 01, 2011, 22:55:12 posle podne od strane ПЕЦОВ »

Van mreže zorter

« Odgovor #8 poslato: 28, 01, 2011, 19:44:03 posle podne »
Peco, morao bih da vidim sta imas ispod zamajca.
Da li je jedan namotaj ili dva. Ako je jedan, on je predvidjen samo kao pobuda za bobinu i ne moze se koristiti za sijalicu. Ako ima dva namotaja onda je jedan predvidjen za pobudu bobine a drugi je za napajanje sijalice. Ova zica koja ide za pobudu bobine ide na taster za gasenje motora (kad se kratko spoji sa masom, motor se gasi), i na bobinu. A ovaj namotaj za napajanje sijalice moze biti 6V ili 12V i prema tome se odredjuje koja sijalica moze da se upotrebi.

Neki modeli imaju dve zice koje izlaze iz "motora". Oba su "+" sa namotaja (kako ih mnogi zovu "magneta"), od kojih jedan ide na ulaz bobine a drugi na "+" sijalice, dok su "-" polovi (mase) direktno povezane na kuciste motora i mi ih ne vidimo.

Neki imaju tri zice. Dva "+"-a kao gore, i jednu masu ("-") koja ide na prikljucak od sijalice a druga masa je vec vezana na kuciste pente.

A neki imaju cetiri zice pa sam vezujes i "+" izvode i mase ("-" izvode).

Evo ti link sa Tomos-ovog foruma. Tu mozes pronaci odgovore na razna pitanja. Moze ti mnogo pomoci.

http://tomos.11.forumer.com/viewforum.php?f=22

Van mreže ПЕЦОВ

• Veliki Rovac
  • ај на ВОДУ
« Odgovor #9 poslato: 28, 01, 2011, 20:33:05 posle podne »
ma vec sam brcko po svim mogucim sajtovima i nisam uspeo da nadjem el.semu. znam da +ide direktno na gumbic al ne znam de ostale zice idu,imam izlaz za osvetlj al nisam siguran dal radi.sad ima tu jos zicica sto od njega idu neke valjda na dugme e neke na motor tj ispod srafa kojim se sauk steze za motor.uglavnom je sve jasno samo nisam 100%siguran al cini mi se da cu izlaz za osvet da izbacim.onda mi ostaje velika rupa na tacni motora?hm problemi,problemi

Van mreže zorter

« Odgovor #10 poslato: 28, 01, 2011, 20:43:44 posle podne »
Ako i ne ostavljaš namotaj za sijalicu, nemoj izbacivati priključak. Nikad se ne zna da li će zatrebati, a i neće biti ružno. Ta žica ispod sauka je masa dugmeta za gašenje a ujedno i masa namotaja pobude bobine. Drugi kabl je "+" koji ide na dugme za gašenje. E, sad ako imaš elektronsko paljenje onda ima još nekih žica, ali sad se ne sećam ni koje su boje, ni za šta sve služe. A u tom slučaju bi trebalo da imaš klemu sa nekih 5-6 priključaka. Mislim da se ne koriste svi priključci. Koliko se sećam opet je 4 žice upotrebljano (ili 5 pošto je + kabal za gašenje dupliran pa je s druge strane kleme kratkospojnik).