E, ovako treba... > Elektronika
SONAR - PREPORUKE / Pitanja i Odgovori
Kapetan:
@ mossi & Dule
ja govorim o ENC kartama (profi nauticke karte ) i GOOGLE MAPS kombinaciji !
e sad ostalo ....
Garmin - Gajski dunavac
Pera je gore okacio kako izgleda u Garmin mapama.. sto naravno nije dobro iako su bili na licu mesta i obelezavali ...
ovako izgleda kada se poklopi satelitski snimak i garmin ...
a ovde mozete videti razliku realnog stanja i stanja na garminu , crvenim je oznaceno realno stanje
eee sad naperi ... kada dule uvezes ENC i Google maps onda dobijes i cuvene napere (tisa je u SENC formatu pa me mrzi da emebdujem trenutno)...
Naper prvi :
Naper drugi
dule kilometraza koju si dao za ove napere se ne poklapa sa PlovPut kilometrazom odakle ti ta kilometraza? Plovput ih obelezava kod 2og i 4og kilometra
Pera GARMIN:
Kap,
znaš li od kog datuma je taj satelitski snimak iz GE? Na kom vodostaju je slikan?
Kad si zadnji put bio u Gajskom Dunavcu i da li si tada bio samo do Plaže Gaj ili si išao i oko rudnika?
Crvena linija je precrtana obala sa Google Earth-a i predstavlja "tačno" stanje na tom snimku, onog trenutka kada je on nastao.
Još prošle godine u ovo doba je Dubovačka ada spojena sa kopnom i preko nje je nasut put (ja prošao kolima tuda)...
Satelitski snimak je tačan onoliko koliko je svež. Kao uostalom i svaka karta. Ako se ne ažurira, vremenom tačnost opada iz raznih razloga. Isto je i sa kartom... Kad Google pokrije ovaj kraj svežim snimkom, biće tačniji od ovoga sad, ali ta tvoja crvena linija veruj mi nije tačna. Iskren da budem nije ni naša linija obale u potpunosti tačna...
Kapetan:
slazem se ja da nema idealno tacne karte , od vodostaja pa na dalje ... ali ono sto je bitno to je da Google Maps i ENC koji je svez daju vise korisnih infomracija nego bilo koja druga karta koja se koristi u natuci ...
trenutno testiram MAP SEA sa Jeppesen kartama pa ce biti izvestaj uskoro... iako se vecinom radi o morskim kartama (idu do cak 1:25.000 sto je jakooo dobro) i oni grese a svi znamo sta je Jeppesen...
Pera GARMIN:
--- Citat: Misha D 20, 01, 2011, 13:05:01 posle podne ---Tako je Dule.:good:
Da iskoristim Perino aktivnio i korisno ucesce u ovoj temi za jedno pitanje. Da li za moj GPS/sonar 420s kupljen kod tebe 2009.g. treba da ucitavam neku novu verziju mapa za ovu godinu,tj da li su u najnovijoj verziji 2.30NT unete neke bitne novine na Dunavu, Savi i Tisi?
--- Kraj citata ---
Mišo izvini, promače mi ovo od silnog Kap-ovog prenemaganja... te mu valja te mu ne valja ENC.
Svakako treba da uradiš update softvera u uređaju i karte. Nema značajnih izmena, ali ih ipak ima.
Mislim da smo u 2.3 uneli nove km oznake na Savi, a u2.4 ispravljamo plovni put ispod Pančevca.
Ponesi sokoćalo i svrati na kafu da sredimo sve.
p.s. Kap, 1:25.000 uopšte nije dobro za pomorske karte. Da si rekao 1:1000 ili 1:5000 pa ajde. Ali na 1:25000 se ne vidi mnogo detalja.
mossi:
Ispadne da se mapa kupuje za uređaj, a ne za tebe.
Novi uređaj, nova mapa.
:diablo:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju