E, ovako treba... > Elektronika

SONAR - PREPORUKE / Pitanja i Odgovori

<< < (5/10) > >>

Pera GARMIN:
Kap
a 'el ima taj tvoj zbudž ucrtan ulaz u Gajski Dunavac?
Dal' ima POI bazu svih marina i privezišta na Dunavu sa brojevima telefona?
A da nema možda nekakvu vektorsku kartu kanala DTD?

Kad Plovput uradi nove vektore za Dunav, eto ih i kod nas. Btw, oni koji su poslednji kod njih na sajtu su i kod nas u SCG Route...

Ipak, za jedno si u pravu, Google grabi.  :lula:

Lepo kaže Mossi Satelit + ENC.
A to već ima u Garmin g2 Vision kartografiji (za mora), a to mi ne dava'u da uradim za reke   :suicide:

Kapetan:

--- Citat: Pera GARMIN  19, 01, 2011, 23:29:06 posle podne ---Kap
a 'el ima taj tvoj zbudž ucrtan ulaz u Gajski Dunavac?
Dal' ima POI bazu svih marina i privezišta na Dunavu sa brojevima telefona?
A da nema možda nekakvu vektorsku kartu kanala DTD?

Kad Plovput uradi nove vektore za Dunav, eto ih i kod nas. Btw, oni koji su poslednji kod njih na sajtu su i kod nas u SCG Route...

Ipak, za jedno si u pravu, Google grabi.  :lula:

Lepo kaže Mossi Satelit + ENC.
A to već ima u Garmin g2 Vision kartografiji (za mora), a to mi ne dava'u da uradim za reke   :suicide:

--- Kraj citata ---

POI se dopunjuju svakog dana , zajedno sa slikama objekata , evo ti gore pomenuti gajski dunavac on ima nekih 5-6 slika pa mozes da i vizuelno prepoznas sa obale sto je jaaaaaaako bitno .... telefone jos uvek nema ali bice i to (APR povezivanje )

sto se tice DTD kanala nema vektorsku al ima satelitski snimak plus fotosi koji se svakog dana updejtuju  :good: sto je za pocetak dovoljno, a btw odakle garminu vektorska slika DTD kanala ? da li je ta karta karta plovputa ?

a sto se tice gajskog dunavca ukoliko je obelezavanje obala kao kod plovputa onda bolje da nema jer ce vise problema da prouzrokuje nego koristi ... ja koliko se secam nismo mogli da koristimo pre godinu i po dana garminovu mapu koje je imao dule vec smo zvali coveka koji nam je objasnio foru sa buricima i kako da udjemo ... a pogledaj kako izgleda gajski rukavac sa staelitskog snimka a kako izgleda a pogledaj kako izleda na plov putu

a ovako ga je obelezio PlovPut  :suicide:

po meni resenje za Garmin je povezivanje sa Googlom , besplatne mape i naplacivanje samo uredjaja ...

mossi:
Gajski rukavac nije nautički bitno mesto. /Barem ne meni, za svratiti na pivo - OK/
Loši vezovi i struja po granama, komaraca kao kod nas gore. hihihi
Stalno prolaze brodovi.
Jedina prednost je u slučaju nevremena, relativno mirno mesto.  :good:

Zašto ENC ima nautičku težinu!
Ima ucrtano i Bitno je sledeće:

1. Plovni put /Google - nema/
2. Bove, lampe /Google - nema/
3. kilometarske oznake  /Google - nema/
4. saobraćajni znaci  /Google - nema/
---------------
5. OBJEKTI NA I U VODI !!!!   /Google - nema/ tj ima samo nadvodne gradjevine i one koje su slikane po niskom vodostaju.

Ulaz u Gajski rukavac je zabava.
Pretprošle godine imao sam 5-6 ulazaka, dubina pored burića je varirala od 1,5-3m
Dosta čupavo za plovila sa većim gazom, a veće ukupne vrednosti.
Nakon prolaska burića, dubina je OK ako se ide uz desnu obalu.

Pera GARMIN:
Kap,
ajd da vidim da na osnovu tih slika uđeš u Gajski dunavac po mraku / magli?

Podaci za Gajski Dunavac su dobijeni na terenu. Obišli kolima, vodom, brodom... pa ucrtali obalu, i "plovni put" - liniju kuda se ulazi i po nižem vodostaju. I sad korisnici Garmin uređaja mogu da uđu u Gajski Dunavac po GPS-u... Treklogove nam poslali zadovoljni korisnici, isto kao i POI bazu.

Otkud Garminu DTD? A otkud im reke? Sigruno se nisu se setili (oni = Garmin Europe) da ih sami kupe / nabave / naprave. INFO TEAM uložio pare, rad, trud... kupovao podatke, snimao na terenu, vektorizovao satelitske snimke, pa smo napravili karte za Garmin provukavši ih kroz licencu za SCG Route. Da smo čekali da Garmin nešto uradi, bilo bi kao i sa drugim proizvođačima - "evo sad će, samo što nije". Da čuješ kako Garmin Austrija odgovara kad ih prozivaju za prodaju nautike iznoseći rezultate prodaje u Srbiji - lako je njima oni su sami napravili karte a mi moramo da čekamo vas (Garmin Europe)...

E sad još samo da izdržimo tempo, pa ubacimo nove podatke Plovputa (kad ih završe), dodamo bove i saobraćajne znake (koje Garmin MPC licenca ne dozvoljava trenutno)... pa nam možda jednog dana dozvole da unesemo i druge funkcionalnosti g2Vision kartografije: satelitske podloge, 3D model terena i prikaz iz perspektive i automatsko rutiranje po plovnom putu! Ili dubine (kad i ako ih Plovput objavi)

Misha D:
Tako je Dule.:good:
Da iskoristim Perino aktivnio i korisno ucesce u ovoj temi za jedno pitanje. Da li za moj GPS/sonar 420s kupljen kod tebe 2009.g. treba da ucitavam neku novu verziju mapa za ovu godinu,tj da li su u najnovijoj verziji 2.30NT unete neke bitne novine na Dunavu, Savi i Tisi?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju