E, ovako treba... > Elektronika

SONAR - PREPORUKE / Pitanja i Odgovori

<< < (7/10) > >>

maverick:
mossi da li i tvoj sonar ima ovako realisticnu sliku kao ova dva s pocetka stranice, imas li mozda neku sliku sa svog, inace imam garmina 400c i zadovoljan sam s njim ali prikaz je sasvim drukciji

mossi:
Zato sam i predložio ove sonare sa početka teksta, jer imaju sondu koja radi na 800kHz što je HD sonda!
Ali je limitirana samoda pokazuje na dole!
A to je ono što nam i treba 99%.
797SI ima prikaze bočno i dole, ali je sonda na 455kHz, pa slika nije tako čista.
JESTE ako idem 3km/h i ulazim u marinu u rukavcu kad je voda čista, bez algi i peska!
Tj. idealno je na moru, ali tamo i sam vidiš do dubine od 20m!  :lol:

Odgovor je da ovi mali sonari imaju BOLJU sliku od mog!
Tj trebali bi da je imaju, ali ni 2D slika kod jeftinih i skupih sonara 200 vs 1000$ .. nije ista!  :nono:

Maverick, dobrodošao!

:drinks:

maverick:
bolje vas nasao..
imao sam garmina 140 pa 300 c pa sad kupio 400c i sve sam mislio puno bolji od boljeg ali ono sto nam treba imao sam i na prvom..mada izdvojo bih neki novac za one slike na ekranu pa makar bile i lazne , inace sonar i koristim samo u nekom sporom rezimu voznje, kad pretrazujem teren..a sto konkretno znaci samo prema dola...ustvari ni ne znam da mogu na stranu , ako si to mislio

Pera GARMIN:
Mavercik, Mossi,
za pretraživanje malih dubina na malim brzinama Side Imaging se čini kao najbolje (uz malo vežbe) ali i najskuplje rešenje.
Ovaj Down Imaging (ili Down Scan) na 455 i 800 kHz izgleda zanimljivo zbog preciznih preseka koje (prema opisu) pravi. Voleo bih da ga vidim u praksi. Jedina "zamerka" je mali domet, ali to za reke nije toliko bitno...

maverick:
i mene zanima u praksi, obicno te slike na reklamnim stranicama proizvodjaca i nisu bas realne a nisam bas za opciju 1000 plus eura za sonar ..inace nisam neki moreplovac..pa mi trebaju kojekakve karte i ostalo....znaci cisto teren i riba

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju