E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Zimske Inspekcije Vanbrodskih Motora
captjerry:
u, sta se desilo sa smile-ovima???
cista fizika, mislim da se to zove zakon spojenih sudova...kao kod samoprazneceg kokpita, gde imas cev od kokpita do dna korita...voda ce se napuniti samo do nivoa vodene linije broda...
Kapetan:
--- Citat: captjerry 12, 01, 2009, 22:45:44 posle podne ---u, sta se desilo sa smile-ovima???
--- Kraj citata ---
koji smajliji ?
:party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party:
:drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:
peconi:
Moji motori su tokom zime na suvom i svakih par dana kad me put nanese pored njih ja povucem za konopac tek toliko da elisa napravi koji krug i nema sanse da zariba. Na taj nacin ne trosim WD ili slicna sredstva i motor mi je uvek u stanju pripravnosti.
Jedne godine sam ga konzervirao i na prolece sam dobio upalu misica dok je upalio promenio sam mu tri svecice i rasturao karburator da bi ga odmastio a zezao me jos tri dana posle toga.
Takodje sam probao i da mu nista ne radim i naravano da je zaribao do proleca mada je lako popustio posle spricanja WD-a u cilindar ja sam za svaki slucaj promenio karike.
Ako imate gde izvadite motor pa u shupu, podrum, radionicu, dnevnu sobu i svakih par dana/nedelja okrenuti ga malo i to je po meni dobitna kombinacija
Outboard Master:
--- Citat: peconi 14, 01, 2009, 10:25:31 pre podne ---Moji motori su tokom zime na suvom i svakih par dana kad me put nanese pored njih ja povucem za konopac tek toliko da elisa napravi koji krug i nema sanse da zariba. Na taj nacin ne trosim WD ili slicna sredstva i motor mi je uvek u stanju pripravnosti.
Jedne godine sam ga konzervirao i na prolece sam dobio upalu misica dok je upalio promenio sam mu tri svecice i rasturao karburator da bi ga odmastio a zezao me jos tri dana posle toga.
Takodje sam probao i da mu nista ne radim i naravano da je zaribao do proleca mada je lako popustio posle spricanja WD-a u cilindar ja sam za svaki slucaj promenio karike.
Ako imate gde izvadite motor pa u shupu, podrum, radionicu, dnevnu sobu i svakih par dana/nedelja okrenuti ga malo i to je po meni dobitna kombinacija
--- Kraj citata ---
peconi, nesadrzi se zimska ispekcija samo u konserviranju, i neradi se to samo zato sto stoji i zato sto je zima, ima tu mnogo vise razloga. Ima ljudi sto imaji vece motore po 120 ili 200 kg ili neko nezna i nece da skida sajle sa motora i td, pa im stoji napolju(marina) i td..
giganova:
OM moze i prirodna konzervacija,zasticen utopljen ma milina mu...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju