E, ovako treba... > Radio stanice...

Radiostanica - punjenje

<< < (2/4) > >>

Radojković:
Zasto sam napisao original??Zato sto sam gomilu raznih punjaca otvorio i popravio raznih vrsta i nije sve jedno obican kineski punjac kopija i original.Razlika je u nacinu dobijanja i regulaciji punjenja.Dok kod kIneza i losih kopija najcesce ima samo mali trafo i par dioda kod originala ima citav el. sklop koji regulise punjenje bat.  puni u impulsima bateriju(najcesce NIMH) sto produzava vek baterije i napunjenost.

zorter:
Vrlo cesto se moze naci u ponudi i radio stanica MOTOROLA i oprema za njih na sajtu "RADISTA"

http://www.radista.info/notices/notices.php?entry=0

Azuriranja su svakodnevna, tako da bi bilo dobro cesto posecivati sajt, da bi se pronasla prava ponuda.

LSI:

--- Citat: Radojković  14, 01, 2011, 22:28:26 posle podne ---Zasto sam napisao original??Zato sto sam gomilu raznih punjaca otvorio i popravio raznih vrsta i nije sve jedno obican kineski punjac kopija i original.Razlika je u nacinu dobijanja i regulaciji punjenja.Dok kod kIneza i losih kopija najcesce ima samo mali trafo i par dioda kod originala ima citav el. sklop koji regulise punjenje bat.  puni u impulsima bateriju(najcesce NIMH) sto produzava vek baterije i napunjenost.

--- Kraj citata ---

Radojkoviću, hvala na ovim komentarima - dragoceni su, a posebno insistiranje na razlici u kvalitetu izmedju originala i klonova.
Voleo bih da čujem koliko bi mogao da košta originalni punjač, pre nego što odlučim koji da kupim.
Kako stvari stoje, moja stanica neće biti u upotrebi kao neke koje koriste službena lica i koje se često prazne i pune. Zato mislim da bi možda i jevtiniji punjač mogao da posluži, ali ako razlika u ceni nije preterano velika, verovatno bih se odlučio za original.

Radojković:
Daleko od toga da nece raditi ,ali ako se koristi svakodnevno bolje kupiti original tj. kvalitetan punjac i produziti vek bateriji.Samo da napomenem da na originalnom punjacu pise  velikim slovima da uredjaj ne sme biti ukljucen kada se puni.Ovi moji se toga ne pridrzavaju ali vidim da se nije nista desilo...a valjda i nece.

Kapetan:

--- Citat: LSI  14, 01, 2011, 22:19:04 posle podne ---A što se tiče dometa - on je uvek u funkciji mnogobrojinih faktora, a pre svega konfiguracije terena.
Večeras, dok smo bili u "Šarku", Kapetan nam se javio sa Karaburme (prošao je garažu GSP-a).
Treba imati u vidu da je izmedju čitavo brdo na kome je Višnjička Banja.

--- Kraj citata ---

lazo zaobravili ste jednu stvar , vi ste sve vreme bili u rupi (marina je 2-3 metra ispod nivoa tla, tako da se signal sve vreme mucio ... inace nije do garaze GSP-a pricali smo i kada sam bio kod Merkura koji je kilometar posle garaze... ujedno zaboravio sam da vam podesim squelch , kada sam izasao iz kola (posle merkura 100 metara) ja sam vas cuo sa smetnjama (SQ 2) ali vi mene niste ... moguce je da moja stanica nije imala dovoljno snage da dobaci ali isto tako je moguce da je vama squelch bio visoko

Motorola je najbolja stanica koja postoji ... jedina mana je sto mora da se programira ali nije ni ti spansko selo  :good:

neko napisa da mu na motoroli baterija ode za 2 sata... mi smo na marini sedeli 2 sata i nisam stekao utisak da je baterija pospustila ni 1 %

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju