E, ovako treba... > Radio stanice...

Radiostanica - punjenje

(1/4) > >>

LSI:
Sledećih nekoliko pitanja mogao sam da postavim Zorteru ili Pingvinu i preko PP-a, medjutim verujem da bi njihovi odgovori mogli biti interesantni i drugim sadašnjim i budućim vlasnicima ručnih radio stanica.

Posedujem radio stanicu Motorola GP 340.
Imam i punjač koji se uključuje u utičnicu za upaljač u automobilu.

Imajući u vidu karakteristike ove stanice:

- NiMh high capacity battery (HNN9008)
       - Range:   8 km
       - Frequency Range:   UHF and VHF available
       - Power:   5W VHF, 4W UHF

da li možete da mi odgovorite na osnovu ovih podataka na pitanja:

- Koliko sati je potrebno da stanica bude u punjaču da bi baterija bila napunjena 100%?
- Da li se baterija može ovako puniti samo dok je motor automobila uključen ili bi punjenje sa ugašenim motorom moglo da dovede do pražnjenja akumulatora (za koje vreme)?
- Ima li negde da se kupi uredjaj koji bi omogućio punjenje u stanu (neki punjač koji radi na 220/12V)?
- Ako postoji, kolika mu je cena?
- Ako ne postoji, može li da se napravi i koliko bi koštalo to zadovoljstvo?

Kako vi ostali punite baterije svojih radistanica?

mesechar:
moze se nabaviti kucni adapter za punjenje preko auto punjaca .. hm to je kutijica u koju je ugradjen ispravljac 220volti na 12volti jednosmerno i naravno na sebi ima uticnicu za upaljac za auto . ja sam ga nabavio u nekoj radnji za opermu za mobilne telefone. Vrlo praktican adapter jer preko njega dopunjavam navigaciju u kuci a mogu i ukaciti portabl mp3 plejer koji koristim u kolima .
izgleda ovako;

LSI:
 :good: :drinks:

Radojković:
Ja imam u  firmi dve GP340 u radu i arche se do besvesti vec 2 godine i imaju originalne punjace.Mogu da vidim oznaku(mada ima i na internetu za originale)pa da javim .Verujem da ima u BG da se kupi original punjac koji ima i indikaciju i regulaciju punjenja i po meni  je najbolje resenje.

LSI:

--- Citat: pingvin44  14, 01, 2011, 21:53:01 posle podne ---....
Pozzz

--- Kraj citata ---

Hvala na zaista iscrpnom odgovoru.
Verujem da je od koristi i nekim drugim forumašima koji ovo pročitaju. Možda će im pomoći u izboru svoje stanice.
Što se tiče podataka o izlaznoj snazi i frekventnom opsegu - to su podaci iz brošure koju sam skinuo sa interneta za ovaj model stanice. Hvala za dodatno pojašnjenje.

A što se tiče dometa - on je uvek u funkciji mnogobrojinih faktora, a pre svega konfiguracije terena.
Večeras, dok smo bili u "Šarku", Kapetan nam se javio sa Karaburme (prošao je garažu GSP-a).
Treba imati u vidu da je izmedju čitavo brdo na kome je Višnjička Banja.

Čuli smo i razgovor nekih brodara u prolazu i signal je bio prilično jak i razgovor potpuno razgovetan.

Zadovoljan sam stanicom.
Ipak, voleo bih da nadjem punjač kakav nam je u prethodnoj poruci pokazao Mesečar - ako neko zna gde ima da se kupi, molim ga da se odmah javi.
Punjenje u kući je ipak jednostavnije nego u automobilu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju