E, ovako treba... > Vanbrodski motori

High Trust - Visoki potisak

<< < (3/9) > >>

bugi:
Ovo je pravi savet...kupuj tek kad probas
Zato sam i pitao coveka koji ima isti motor i camac...kaze da je tek iz treceg ili cetvrtog puta ubo pravu elisu (a to ga je kostalo)

Zoran Marinković:
 :smile:

Ljudi pomalo zaboravljaju da je voda preko 600 puta gušća od vazduha, tako da svaka greška na bilo kom delu koji je u vodi, uzima
svoj danak i nema milosti. kod kabine i neke druge nadgradnje se greške manje osećaju.

Labud 1258:
Brzinska elisa na teškom plovilu može da skrati vek korišćenja motora !

Doživeo sam da nam se motor yamaha 25 , koja je do tad bila na čamcu i služila za glisiranje a posle prebačena na ladju 9x2.5 m, gušila prilikom većih obrtaja. Predpostavljam da se tada na elisi stvara kavitacioni mehur, tj elisa se vrti brže nego što gura vodu, samim tim motor gubi snagu.

Tohatsu nudi izbor elisa i to je to.

Pitanje je , ako ja ( hipotetički ) hoću da kupim motor 4T i treba mi za teže plovilo, dali je bolje da uzmem Visoki potisak ili "običan" motor sa teretnom elisom ?

budens72:
Pa naravno visoki potisak jer je on upravo tome i namenjen...  :good:
Ali ako već imaš pentu,onda teretna elisa,jer sa standardnom ili brzom mučiš motor jer ne može da postigne obrtaje...

mesechar:
E sad prica o propelerima ja se nesto ne bavim nagadjanjem ali kad kupis novog tohatsua 9.8 dobijes i tabelu propelera u zavisnosti od opterecenja plovila pa kaze da za camce petstotinak kg ide elisaili propeler kako kome draze tip 8.5 tj 226x225 mm dok za jako optereceno plovili 2.5tona ide elisa tip 6.5 tj216x165mm  i naravno fabricki se motor isporucuje sa propelerom srednjeg opterecenja tip8.5tj 226x211mm sta god to znacilo definitivno se koliko ja kontam na HT pogonu koristi najpovoljniji obrtni momenat motora sa elisom koja daje najbolje rezultate za taj momenat .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju