E, ovako treba... > Vanbrodski motori
High Trust - Visoki potisak
Профа:
Пингвин44.... :good: На добром си путу...Тражиш...
zorter:
--- Citat: pingvin44 08, 01, 2011, 01:07:44 pre podne ---........ ili osovina se okrene jednom a elisa 3 puta. Ako gresim, ispravite me molim.
--- Kraj citata ---
Da, gresis.
Osovina se okrene tri puta a elisa jednom. :good:
Labud 1258:
@Профо,
hvala na preciznom odgovoru :smile: ipak mislim da ovo zaslužuje svoju temu, ako se ne slažeš, menjaj kako misliš da treba :good:
Iz toga proizilazi da je razlika u motoru ALI nije mi jasno kako je to kod drugih proizvodjaca, kod Honde npr. kao što kaže ovaj prikaz za Hondu 9.9, možeš da je kupiš sa standarnom elisom ili sa High Trust elisom ???
"Diameter x Pitch, Standard 9¼ x 8 inches
Diameter x Pitch, Power Thrust 10 x 6.5 inches "
Dali neki motor ( Standradni ) sa teretnom elisom bude poput tog visokog pritiska, ? Kako to utiče na vek eksploatacije ?
bugi:
Moja saznanja su sledeca
Yamaha 25 je najbildovaniji motor koji sam video.Cizma je jako debela i pretpostavljam da je to iz razloga sto trpi jako velike sile
Elisa na Yamahi 9.9 teretnoj je veca nego na Hondi 50 ks. Izgleda da je stos u tome sto se elisa sporije okrece ali mnogo vise vode grabi pa samim tim i ima jaci potisak. Logicno stvar je u prenosu
Takodje mislim da mnogi od nas ne znaju uopste koja elisa im pasuje na motor u odnosu na plovilo koje poseduju
Kad sam prvi put isplovio kez mi je bio oko cele glave kako camac lepo ide...zadovoljan i prezadovoljan
Sedne Nesa Honda i ko iz topa mi kaze da treba jaca elisa...zasto...kaze tebi motor vrti u iberu bez problema...jaca elisa znaci veca brzina jer lagan je camac pa taj motor moze brze da ga goni
Nadjem jednog dobrog coveka u NS koji ima isti camac i motor i odmah dobijem odgovor koju elisu da kupim :dance:
Iskreno da mi nije njih ko zna dal bi i kad provalio da taj camac moze bolje da ide
Zoran Marinković:
:smile:
Gorka je istina da velika većina nas u stvari jako malo znamo o načinu izbora elise.
Za pravilan izbor elise ide prvo matematika sa određenim formulama na osnovu vrste i veličine korita, raspoložive snage motora....
Iskustva od komšije, druga, kolege,kuma...... treba uzimati sa velikom rezervom. Rešenje je sledeće :
- konsultovati pravog stručnjaka i koristiti svetska iskustva i matematiku
- Vozi onako kako imaš, a kupuj drugu tek kada uzmeš i probaš kako ide
Sve ostalo je čista sreća i pipanje u mraku, a uvek je skuplje kupiti tri neodgovarajuće nego jednu dobru
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju