taj merc je tipican pomocni motor od jedrilica, lepo izgleda. XR sa 10 ks znaci da ima kubikazu od motora sa 15 ks sa 260ccm a ne kao normalne 10ke sa 220 ccm. samo za tu cenu hmmm neznam nije mnogo , mozda mu nesto fali ipak je to extra motor (95% stajao i 5% radio) , oprezno kod tih svajcaraca nisu oni ludi da prodaju tamo za 130 evra takav motor a da mu nista nefali .. Facit : OPREZNO
Ako se ne varam, to mi liči na dvotaktni motor, a u Švajcarskoj su oni zabranjeni na jezerima
[/quote]
ni to nije tacno, svajcarska (bodensko jezero) je zabranjeno prijaviti NOVI (ili novi polovni) 2 taktni motor u plovidbenu a ko ima vec postojeci moze ga koristiti dokle hoce i nije zabranjeno (90% pomocnih su tamo 2 taktni motor jos uvek). ( zivim 45 min od jezera o cesto sam tamo)
a prati malo sta taj prodavac jos prodaje ! pogledaj onaj motor aprilia rs 125 za koju cenu ga daje!!!! neznam ja bih licno bio malo oprezan kod takvih prodavaca. posto nezaboravi ako je npr napukao blok motora zato sto je se npr. pregrejao samo kao dlakica i ti je nevidis pa kad se provozas jedno 30 sati pa cujes iza tebe sam krkkk , dummm i pufff .... :taunt: :taunt: doziveo sam to kod jednog johnsona 9,9 ks.
P.S u Swajcarskoj i nemacko (bodensko jezero) postoji ako hoces tamo da vozis TEHNICKI pregled za motore , to znaci ako nesto nije sa motorom u redu nemoze ga registrovati dalje ako je 2 taktas. Taj mitos da se nesme 2 taktas voziti po eu i CH i da je zabranjeno definitivno nije tacno.