Autor Tema: Zna li neko nesto o ovom motoru...  (Pročitano 11480 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Pol: Muškarac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
Odg: Zna li neko nesto o ovom motoru...
« Odgovor #15 poslato: 07, 01, 2011, 19:52:37 posle podne »
Evo jedan predlog, problem je duga osovina ( ja bi možda rasmislio o podizanju zrcala, ako je to jedini nedostatak ) ali mi motor deluje vrlo zanimljivo.

http://www.kupujemprodajem.com/Mercury-XR10hp-426744-oglas.htm?filter_id=5947

:smile:

Van mreže Outboard Master

• Savski dupegric . Kratkorepi
  • caos
« Odgovor #16 poslato: 07, 01, 2011, 19:56:36 posle podne »
uopšte ne mislim da su loši motori, čak šta više, izuzetno pouzdani, samo bih se pre opredelio za onaj drugi jer je noviji model,čisto zbog održavanja.... lakše je naći impeler i ostale delove ako je potrebno....  :drinks:

budens, ovaj drugi je lakiran naknadno, vidi se i na drzacu gde stoji motor na slici, ja mislim i cak sam siguran da su to isti modeli sa mozda par godina razlike tako da delova ima sigurno.

@petar_kozic
pitaj ti njega prvo, odakle zna da je to 80to godiste, pa ga pitaj sta podrazumeva  kad kaze spreman za sezonu , ako pocne da lupeta nesto onda znas koliko je sati (svecice nove,impeler bi trebao biti nov , ulje u cizmi to ako nepomene da je novo smanjivaj cenu barem pokusaj) :lol: druga stvar perfektno stanje je malo drugacije nego obadva sa slike. pa nam lepo ovde onda napisi sta je rekao i videcemo kako da ti pomognemo u izboru i da te ne prevrne i proda ti krsinu.

Van mreže rade

« Odgovor #17 poslato: 07, 01, 2011, 20:03:24 posle podne »
Pitanje je i gde naci super benzin za njega i dali mu skodi bezolovni.Ja koliko sam cuo da bezolovni skodi tim motorima?

• caos
« Odgovor #18 poslato: 07, 01, 2011, 20:04:13 posle podne »
Evo jedan predlog, problem je duga osovina ( ja bi možda rasmislio o podizanju zrcala, ako je to jedini nedostatak ) ali mi motor deluje vrlo zanimljivo.

taj merc je tipican pomocni motor od jedrilica, lepo izgleda. XR sa 10 ks znaci da ima kubikazu od motora sa 15 ks sa 260ccm a ne kao normalne 10ke sa 220 ccm. samo za tu cenu hmmm neznam nije mnogo , mozda mu nesto fali ipak je to extra motor (95% stajao i 5% radio) , oprezno kod tih svajcaraca nisu oni ludi da prodaju tamo za 130 evra takav motor a da mu nista nefali .. Facit : OPREZNO

• caos
« Odgovor #19 poslato: 07, 01, 2011, 20:06:39 posle podne »
Pitanje je i gde naci super benzin za njega i dali mu skodi bezolovni.Ja koliko sam cuo da bezolovni skodi tim motorima?

nije tacno slibodno sipaj normalan bezin (bezolovni). samo ovi novi benzini ovde po evropi mislim E-10 neznam dali mu nebih skodili ali vi te probleme nemate u srbili.

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #20 poslato: 07, 01, 2011, 20:08:47 posle podne »

Iako imam Johnsona 20 ks iz 1969 godine i radi i izgleda bukvalno k'o nov, mislim da bi glas razuma glasao za Labudov predlog.
Predpostavljam da si rekreativac, da provodiš slobodno vreme na vodi, ali i da nećeš s njim od Bezdana do Đerdapa.
Ako ga budeš vozio na 1/2 do 2/3 gasa, ići će sasvim lepo i neće puno trošiti. Koliko se sa slika može videti izgleda :good:
Deda Zoran

Van mreže Zoran Marinković

« Odgovor #21 poslato: 07, 01, 2011, 20:15:31 posle podne »

taj merc je tipican pomocni motor od jedrilica, lepo izgleda. XR sa 10 ks znaci da ima kubikazu od motora sa 15 ks sa 260ccm a ne kao normalne 10ke sa 220 ccm. samo za tu cenu hmmm neznam nije mnogo , mozda mu nesto fali ipak je to extra motor (95% stajao i 5% radio) , oprezno kod tih svajcaraca nisu oni ludi da prodaju tamo za 130 evra takav motor a da mu nista nefali .. Facit : OPREZNO
[/quote]

Ako se ne varam, to mi liči na dvotaktni motor, a u Švajcarskoj su oni zabranjeni na jezerima
Deda Zoran

Van mreže Labud 1258

• Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #22 poslato: 07, 01, 2011, 20:21:09 posle podne »
@O.M.

Posle tvog saveta mi je motor još zanimljiviji ( što se eksploatacije tiče a i kubikaže ) a opreza naravno nikad dosta, ipak su u pitanju nešto stariji motori. Nekoliko sati isprobavanja bi trebalo da stvori predstavu o kakvom motoru je reč. Ipak, u svemu treba imati i malo sreće, što naravno kolegi Petru želim.

@ za kolegu Zorana, u pravu si, to jeste 2T  :good:

:drinks:

• caos
« Odgovor #23 poslato: 07, 01, 2011, 20:25:39 posle podne »

Ako se ne varam, to mi liči na dvotaktni motor, a u Švajcarskoj su oni zabranjeni na jezerima
[/quote]

ni to nije tacno, svajcarska (bodensko jezero) je zabranjeno prijaviti NOVI (ili novi polovni) 2 taktni motor u plovidbenu a ko ima vec postojeci moze ga koristiti dokle hoce i nije zabranjeno (90% pomocnih su tamo 2 taktni motor jos uvek). ( zivim 45 min od jezera o cesto sam tamo)
a prati malo sta taj prodavac jos prodaje ! pogledaj onaj motor aprilia rs 125 za koju cenu ga daje!!!! neznam ja bih licno bio malo oprezan kod takvih prodavaca. posto nezaboravi ako je npr napukao blok motora zato sto je se npr. pregrejao samo kao dlakica i ti je nevidis pa kad se provozas jedno 30 sati pa cujes iza tebe sam krkkk , dummm i pufff ....  :taunt: :taunt: doziveo sam to kod jednog johnsona 9,9 ks.

P.S u Swajcarskoj i nemacko (bodensko jezero) postoji ako hoces tamo da vozis TEHNICKI pregled za motore , to znaci ako nesto nije sa motorom u redu nemoze ga registrovati dalje ako je 2 taktas. Taj mitos da se nesme 2 taktas voziti po eu i CH  i da je zabranjeno definitivno nije tacno.

Van mreže power70

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #24 poslato: 07, 01, 2011, 20:30:47 posle podne »
Johnson 6 sam letos vozio...prodao sam ga pre mesec dana za 320e bez rezervoara bio je 1989.godiste sa papirima ....Stvarno su odlicni motori cija je jedina mana malo veca potrosnja na punom gasu....

Na limundu se jedan johnson 8 prodaje vec duze vreme kao nov....mozda bi mu se mogla ubiti cena... :telephone:
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Camci-i-Brodovi/Johnson-8-vanbrodski-dvotaktni/1798530

Van mreže power70

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #25 poslato: 07, 01, 2011, 20:38:06 posle podne »
A i ovom prvom sto si okacio je izgleda pala cena....

http://www.kupujemprodajem.com/johnson-6-konja-431128-oglas.htm?filter_id=5947

• caos
« Odgovor #26 poslato: 07, 01, 2011, 20:42:44 posle podne »
A i ovom prvom sto si okacio je izgleda pala cena....

http://www.kupujemprodajem.com/johnson-6-konja-431128-oglas.htm?filter_id=5947

power-u,
onaj johnson 8 je odlican kad bi ga dao za 500 opet bi dobar biznis napravio, a ovom drugom johnsonu nije dzaba pala cena sa njegovom triperom elisom kako on to naziva kao da je to nesto Extra sto nema nijedan motor  :taunt: :taunt:

ali da nebi razpricali ovo u off, da preostavimo dalji tok teme petar_kozic !!

Van mreže petar_kozic

« Odgovor #27 poslato: 07, 01, 2011, 21:19:03 posle podne »
To moram da vidim sta znaci. Gore u oglasu pise 250eur, a u tekstu oglasa 300eur   :preved:

Proveri cu.

Ne mogu toliko da izdvajam 300-350 plafon.

Koristi mi za siklju. Rekreativno za pecanje, ne za duge voznje. Svaki put mora da se skida zato veci i tezi motori odmah otpadaju.

Hvala puno na savetima. Posle nedelje cu videti sta je.

Upravo iz razloga sto su motori stariji bojim se kakvi su i sta su. Valjda cu imati srece.
Najvise bih voleo da kupim od nekog clana sa ovog foruma, makar neka sigurnost.

Hvala ljudi na odgovorima.

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #28 poslato: 07, 01, 2011, 21:24:43 posle podne »
Ajde i ja da se prikljucim.Duga je zima,lagano,ne zuri!Spremi novce i prati oglase!Pojavice se vec nesto,samo strpljivo.Imas bar jos dva meseca fore!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #29 poslato: 07, 01, 2011, 21:26:50 posle podne »
....
Najvise bih voleo da kupim od nekog clana sa ovog foruma, makar neka sigurnost.
....

Zašto se ne javite Zoranu Kaćintati? On je nudio nekoliko jevtinijih motora malih snaga. Verujem da Vam ne bi "utrapio" nekog baksuza...
Zbog preslaganja poruka na forumu ne mogu sada da Vam dam link do poruka u kojima je on oglašavao motore ali možda neko drugi zna ili će on videti ovaj tekst. Ipak, najjednostavnije je da mu se javite na pp (imate u profilima i podacima o članovima foruma).