Pa vez se uglavnom plaća po širini a kako je katamaran obično dupla širina običnog plovila a i više onda uglavnom ide i dupla cena za vez. Pa mora da se plati ta širina :suicide:
bas ovo sto je broker rekao, u Beogradu se vez placa u 50% slucajeva po sirini , ima onih marina koje ti "drugarski" daju najgori privez i naplatet ti drugarski po jos vecoj ceni , a imas i one koje od oka ocene koliko placas...
e sad katamaran kako god da ga okrenes zauzima mesto ... pa samim time za njega cena ide srazmerno sirini , pa plus uslcanjenje opet srazmerno sirini ...
i najcrnja stvar je da je u uskim beogradskim marinama jako tesko manevrisati sa katamaranom, pogotovo ako duva vetar ...
sto se pristana na par dana tice, sve je od marine do marine, ako znas nekoga ko je dobar sa upravom obicno moze da ti sredi da ostanes dan dva , kod nas mislim da nije preko 5-10 evra dan (struja, voda, internet ), kod barbanese je mislim drasticno jeftinije .. najbolje je da znas nekoga i zamolis , mada znajuci nase ljude uvek je skuplja dara nego mera...
meni se koncept svidja ali enonomska isplativost je losa, jedino ako imas svoj splav pa vezes katamaran uz njega...