Autor Tema: U Grčkoj naplaćuju pomoć pri vezivanju plovila  (Pročitano 4430 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže skipper

• Talasožder Mali
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
U Grčkoj naplaćuju pomoć pri vezivanju plovila
« poslato: 04, 01, 2011, 00:30:59 pre podne »
Prošli mjesec sam bio u Grčkoj i svjedočio nevjerovatnom događaju.

Mi smo bili vezani u marini i pored nas su bila još dva slobodna veza. Nakon nekog vremena je jedan motornjak počeo uplovljavati na vez do nas. Na brodu su bili njemci. Budući da cijenim kad mi neko primi cimu prilikom vezivanja broda, odlučih im pomoći oko vezivanja. Taman kad sam krenuo, odjednom se na obali stvorio neki tip i viknuo da mu bace cimu. Oni mu baciše, a on nakon što je provukao oko stupića, im je vrati. Na prvi pogled je sve bilo normalno, dok tip nije zatražio 50 eur-a. Švabe se u čudu gledaju i pitaju za šta?
On im kaže da je to cijena što im je pomogao. Nakon kraće prepirke, švabe odluče zvati policiju. Nakon par minuta dođoše policajci i nakon što im je preneseno šta se zbilo, moje čuđenje  je došlo do vrhunca. Očekivao sam da će policija otjerati tog tipa jer 50 eur-a nema veze s mozgom, kad ono ?????
Policajac je njemcima objasnio da je taj tip u pravu. Naime, osnovali su neku udrugu za pružanje pomoći kod vezivanja( ne znam točan naziv jer je policajčev engleski bio teška koma) i imaju pravo naplaćivati pruženu pomoć. Ali 50 eur-a, zavapi njemac. Znam da je puno, ali cijene nisu definirane, odgovori policajac. Trebali ste reći da ne želite pomoć, savjetuje on njih. Na kraju su jadni njemci platili i rekli da sutra idu u Tursku.
Tada su se i meni posložile kockice. Kad smo mi pristajali, dosta je puhalo i nije bilo nikog na obali. Budući da nas je bilo četiri na brodu, jedan je odmah skočio na obalu i vratio cime.Nakon par minuta je došao neki tip(  ne onaj od njamaca) i počeo urlati šta ga nismo čekali. Budući, da sam posebno osjetljiv na urlanje, pitao sam ga tko je on da ja njega čekam, kad smo se prethodno najavili stanicom i dobili broj mola i broj veza gdje da se vežemo. A uz to je bilo cca 20 cv vjetra. To znači da nema čekanja, već se treba što brže vezati da nas ne odnese vjetar.
Još sam mu par pedagoških dobacio i otišao u brod. Nisam ni slutio da je on bijesan jer mu je izmaklo tko zna koliko eur-a jer nam nije pomogao. Možda je i bolje za njega da nam nije pomogao.
Pouka: nikad u Grčkoj ne prihvaćajte pomoć kod vezivanja, osim sa susjednih brodova.

izvor : www.tportal.hr

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
Odg: U Grčkoj naplaćuju pomoć pri vezivanju plovila
« Odgovor #1 poslato: 04, 01, 2011, 00:50:06 pre podne »
Lepa priča prija nama koji smo dizali galamu što je neko naplaćivao vez strancima od 50e. Nismo mi ipak najgori

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #2 poslato: 04, 01, 2011, 01:13:46 pre podne »
ja bi bio malo rezervisan posto hrvat prica o grku ... a zna se da su jedni drugima velika konkurencija ...

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #3 poslato: 04, 01, 2011, 09:27:15 pre podne »
 :sorry:

Kap, :nono: :agree: ja tu ne bih povlačio nikakvu paralelu Hrvati - Grci - Nemci - ili bilo ko drugi....

Ovde je reč o bolesnim mozgovima koji koriste pomoć  :police: , ajde da nabrajamo i ovde kod nas neprijatne doživljaje
i na vodi a naročito na "suvim" putevima..... :diablo: :diablo: :diablo:

Deda Zoran

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #4 poslato: 04, 01, 2011, 10:33:57 pre podne »
moze da bude... ali nemac jako dobro zna da je covek morao prvo da saopsti cenu ili da ce usluga da ga kosta ... cela vest je pomalo nategnuta

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #5 poslato: 04, 01, 2011, 10:41:51 pre podne »
Ih kakvi su ti Grci?
A ja mislio da idem sledećeg leta... e, vala baš neću!

Izvinjavam se za malo šale.
Ja sigurno neću stići čamcem do Grčke ali meni ovo liči na klasičnu "sačekušu" pa ko plati - plati.

Ako se naš Skipper iznenadio, pretpostavljam da je i za Nemce ovo bilo iznenadjenje i da su ljudi navikli da je to usluga koju svi čine jedni drugima kao nešto najnormalnije, a ne nečiji posao.

Liči mi to na ove naše taksiste i specijalne tarife za vožnju sa aerodroma...

Van mreže MisterTwister

• Titelski sokozder
« Odgovor #6 poslato: 04, 01, 2011, 12:04:53 posle podne »
Kriza braco pa se i grci snalaze. Sto kaze moj komsija ciga ''u zivotu  i trgovini ti je ko koga zajebe i tu nema ljutis'' ha ha  :dance:
Plutam, plivam, ronim, zaranjam, izranjam, nestajem, vraćam se...

Van mreže skipper

• Talasožder Mali
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #7 poslato: 04, 01, 2011, 14:06:45 posle podne »
OK, je biti rezervisan, ali nije loše znati i imati predstavu šta se može desiti i šta možemo očekivati .

Van mreže Kapetan91

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #8 poslato: 04, 01, 2011, 17:20:19 posle podne »
ako Crnogorci naplacuju ulaz na pojedine plaze i do 25e, tuseve,suncobrane,vazduh itd mogu i Grci pomoc prvi vezivanju...  :lol: a ja sam mislio da takvih stvari ima samo kod nas...

p.s.
ovom porukom ne zelim da uvredim nikoga (Crnogorce) ja nisam nacionalista i nemam nista protiv ljudi drugih nacionalnosti  :)
Nije teško biti fin :)

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #9 poslato: 04, 01, 2011, 18:40:09 posle podne »
ja bi bio malo rezervisan posto hrvat prica o grku ... a zna se da su jedni drugima velika konkurencija ...
ko je ovde hrvat a ko grk?

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #10 poslato: 04, 01, 2011, 19:38:20 posle podne »
ko je ovde hrvat a ko grk?

izvor : www.tportal.hr