E, ovako treba... > Elektrika
Pretvarači napona inverteri
Kapetan:
evo ga mali spisak
lemilica
burgija
brusilica
laptop
lcd
tv
mikortalasna
...
marke:
Nema u principu sta da se cacka osim da se promeni uticnica za 220 i stavi normalna (suko).
ostalo sve radi kako treba a cak ima i zastitu od prenapona i sokova kad je na vezu i samo propusta struju.
jedino ako se cackanjem smatra iskljucivanje zujalice.
Koliko znam instalacija mora da se uradi i za inverter od njega do baterija i za 220v.
UPS su napravljeni da budu sigurni i pouzdani da zastite skupu opremu i sigurno nisu losiji od konvertera, samo male su snage.
marke:
--- Citat: Kapetan 22, 03, 2009, 23:05:58 posle podne ---evo ga mali spisak
lemilica
burgija
brusilica
laptop
lcd
tv
mikortalasna
...
--- Kraj citata ---
Busilica i brusilica se prave na baterije a ja sam i jednu busilicu prepravio na 12v, izbacio bateriju i povezao kabl tako da je ukljucim u upaljac. Koja je razlika izmedju LCD I TV?
Mislim da mogu na camcu da izdrzim i bez Mikrorerne nekoliko dana Rostilj i kotlic rade odlicno.
marke:
--- Citat: zorter 22, 03, 2009, 20:33:01 posle podne ---
--- Citat: mushu 22, 03, 2009, 20:27:25 posle podne ---Meni bi vise znacilo kako od struje koju dobijem iz T4 da "pojacam" kako bo mogao da prikljucim vise potrosaca: punjaci za tel, lap top, broska sirena , rasveta.....
Hvala
--- Kraj citata ---
Pa i da moze vise bi snage trosio na potrosace nego da gura camac gasio bi se od opterecenja.
E to ne moze nikako.Ne dozvoljavaju namotaji "magneta" koji "proizvode" struju. Konstruktivno nisu predvidjeni za vece potrosace. Zica namotaja ne moze da bude deblja jer nema prostora da se smesti u "magnetima".
--- Kraj citata ---
marke:
--- Citat: marke 22, 03, 2009, 19:07:12 posle podne ---Sutra cu da se vidim sa covekom pa javljam na PP.
--- Kraj citata ---
Telefon je 064-472-78-68 - Milos
Trazite za 12v bez baterije, bice stvarno niska cena.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju