E, ovako treba... > Elektrika
Pretvarači napona inverteri
deda:
--- Citat: zorter 22, 03, 2009, 19:28:26 posle podne ---Deda, ovo mu dodje da je najpovoljni ovaj pretvarac od 2000W, od nekih 15000 din. Pa on bi "ter'o" i bpjler sa nesto slabijim grejacem (recimo 1200W-1600W). :good:
--- Kraj citata ---
Meni dosta onaj od 3500 din. mada sam kupio agregat od 1kw i da ,,nabavim,,brzi punjac!!! :dance:
zorter:
--- Citat: odissej 22, 03, 2009, 19:43:06 posle podne ---Mozda je pitanje malo neuobicajeno,ali cemu sluze inverteri na brodu kad postoje svi uredjaji koji rade na 12V? :wub:
--- Kraj citata ---
Meni bi sluzio za frizider, jer ih ima polovnih jefrinijih a i ko zna sta jos. Nek se nadje.
zorter:
--- Citat: mushu 22, 03, 2009, 20:27:25 posle podne ---Meni bi vise znacilo kako od struje koju dobijem iz T4 da "pojacam" kako bo mogao da prikljucim vise potrosaca: punjaci za tel, lap top, broska sirena , rasveta.....
Hvala
--- Kraj citata ---
E to ne moze nikako.Ne dozvoljavaju namotaji "magneta" koji "proizvode" struju. Konstruktivno nisu predvidjeni za vece potrosace. Zica namotaja ne moze da bude deblja jer nema prostora da se smesti u "magnetima".
broker975fx:
Ja ga uzeo da bi mogao da da ubacim TFT od dvadvestak inči i tako gledam filmove usput i za lap top. TFT ne bi trebalo puno struje da vuče. Može sve to i na 12V ali mnogo košta.
zorter:
Ima mnogo malih potrosaca kojih ima da se kupi ali samo za 220V, a mnogo koriste. A bilo bi (neke od njih) nemoguce preraditi da rade na 12V.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju