Nautika opšta... > *** Od Bezdana do Delte ***
Povratak sa Delte
ПЕЦОВ:
ako poznajes nekog-ni po muke.mada ni to nije bas 100% sigurno.letos sa Djerdapa kad se vracah,trebalo je da sacekamo nekog iz jrb da nas slepa na gore.ko za inat bas u to vreme bese neka frka sa gospodom direktorima koje pohapsise,a brodovi,kako koji,uglavnom ostase na sidru.
medjutim.nije problem-uglavnom-zakaciti se za koji drugi brod.naravno na kapetanu istog je konacna odluka.tako nas je doticni brod Carpatia(to je onaj sto je spasao Titanika)srpske posade a pod nemackom zastavom,doslovno jurio po Gospodjinom Viru,ne bi li nas zakacio i povukao uzvodno.videli ljudi nasu zastavu(srb)pa pravo na nas.jos da pomenem da je brod tankerica....??eto toliko o tome.naravno bilo je i drugacijih situacija.kad te oteraju ko da si sugav.to mi se dvaput dogodilo i to sa Hronom,slovacke zastave i sto je najgore samohodka B.Monostor od Katica,koji se pravio veci Englez od Engleza.jebo ga pas lajavi
inace brzine kojima se krecu brodovi uglavnom nisu ispod 10km/h , neke samohodke idu i do 20km/h tako da ako ne olaksa ili ako ga ne navatas na sidru,luci,nemos ga uvatiti.isto tako zahteva dobro se vezati i obezbediti camac,jer su sile koje deluju na vezove,pri toj brzini,velike.zavisi od broja clanova posade uglavnom se krecu od 14-16 casova dnevno a neki i bez stajanja.domaci se krecu oko 10km/h i plove uglavnom 24h
Kapetan:
upravo zbog ovoga sto peca kaze ja sam planirao da idem od broda do broda ... pa malo 20km na cas a malo 5 km na sat ...ne mora povratak da bude jurnjava ... zacrtam da prelazim dnevno 100-250 km i to je to bez nervoze bez jurnjave , spavanje na brodu na obali ujutru pecanje pa oko 10 polazak ...
skipper:
Slaba ti je vajda od bugarskih brodova da te prevezu, svi rade za, t.j. svi su nemačko vlasništvo, a kod njih je malo ozbiljnije nego kod nas, što se tiče posla.
to su firme :
http://www.intershipping-bg.net/schedule_en.html
http://www.rubiships.com/
i još brdo samohidki i firmi ali teska posla, za ovo vreme koliko sam na dunavu, nisam video da neki brod nosi čamce, pa ni one malo skuplje od naših.
Mislim da naših brodova ima veoma malo na donjem dunavu, ali zato ima dosta naših kapetana i ostalih članova posade, pa i cele posade na brodovima sa nemačkim, austrijskim zastavama.
Kapetan:
ja sam to vise rekao jer svi tvrde da je recni transport jeftiniji od drumskog.. valjalo bi se raspitati i videti
sale.m79:
Meni nesto nije jasno.Pa sto se slepate kad vam motori trose 4 \5 litra na sat
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju