Nautika opšta... > *** Od Bezdana do Delte ***

Povratak sa Delte

(1/6) > >>

broker975fx:
U Gatakinom priručniku plovidbe od Beograda do Istambula za male nautičare - spominje se luka Reni (M68) i luka Ruse(496km), Đurđ(493km), Silistra(375km). Evo jednog citata iz ovog priručnika: "Ako ste nevoljni uz Dunav da se vraćate za Beograd sopstvenim pogonom prilika je već od luke Reni da hvatate neki od naših gurača do Smedereva. Pogodno mesto za "kačenje" jeste luka Ruse jer nadležna kapetanija raspolaže informacijama o polasku pojedinih konvoja"

E sad zanima me da li neko zna da li neki od naših brodova ide i dalje u pomenute luke, (Karađorđa stalno vidim da stoji) i da li se sa njima može napraviti neki unapred dogovor za kačenje u povratku. recimo tako organizovati taj put da se povratak gađa sa nekim našim brodom koji odande kreće. Svakako bih pogledao u kapetaniji ali možda neko zna nešto više. Usput me zanima koliko njema treba okvirno vremena do nas?

Kapetan:
ide ih dosta ... al se treba dogovoriti sa kapetanima...

najbolje je od Tulcea-e da se kanalom Sv. Djordje dodje do konstance a onda se tu kaciti , ili se kaciti recimo u Cernim Vodama jer tu ponovo pocinje Dunav (Constanca- Cerne Vode su kanal)

problem guraca je da ces kuci da se vratis pre pesice...
prosecna brzina im je oko 5km na sat .. za dan predjes oko 120 km sa njima, znaci minim 10 dana povratka uz stalnu buku motora koja nije zanemarljiva...

prava stvar je vezivanje uz samohodku sa njima za dan mozes i po 240 km da predjes bez problema ...

i u jednom i u drugom slucaju moras da imas jos nekoga na brodu i onda se spava na smenu...

tarifa za prevoz je flasa dobrog pica

Kapetan:
kad god razmisljam o povratku sa Delte moja ideja je da se ponasam kao ona zaba u igrici froger

znaci malo teglenje malo voznja , i kombinacija samohodki i guraca ... i stalno biti na 16om i slusati gde su potencijalni brodovi kako bi se planirao nastavak puta

broker975fx:
Ima i ona džiberska varijanta spustiš se brodom a onda zoveš Gorana prevozioca i on te došlepa za okvirno hiljdarku evrića i u BG si za manje od 24h. To je bedak varijanta ali u uslovima ograničenog vremena nije loše da tih 20-tak dana koliko bi trajao povratak u bilo kakvoj varijanti provedeš smucajući se po delti

Kapetan:
i o tome sam razmisljao ali sam imao modifikaciju  :dance1:

u constanci utovaris ladju na neki brod i za malo para doteras je u beograd :)

nesto ovako naravno u skladu sa mogucnostima  :taunt:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju