E, ovako treba... > Elektronika
Mobilni sa podrskom za Google Maps
ronac:
Necemo da te diramo(iskljuci mob) samo ustrumfuj mapu Dunava. :drinks:
LSI bas me briga za tunele,toga barem nema na vodi,jedino da se ne resetuje kad prodje ispod mosta. :smile:
mossi:
Kapetane, lepe vesti od tebe! :good:
Ja sam uzeo kao što sam i planirao HTC Desire preko Telenora. Dosta je skuplji od WildFire-a ali pošto ja koristim telefon 3-5 godina, uvek kupim za 300e pa se vozam kako Bog zapoveda. :yahoo:
Sombor je malo kilav sa signalima, pa se mape baš ne učitavaju baš etra brzo... ili meni nešto nije podešeno.. :this:
Ajde stavi malo, šta je bitno da radi kako treba, a šta ne treba raditi.
Trenutno sam u prepakivanju, preko 1000 kontakata i to mi oduzima jako puno vremena, pošto želim da to uradim/uredim kako treba.
Pa mi HTC nije u funkciji 100%. Ujedno desna ruka u gipsu mi pravi VELIKE probleme. :wild:
Sve u svemu telefon je extra, mape pogotovo sa ENCom su dovoljnje, ubacio sam i tracking. Tako da imam i sve rute sa kompletnom statistikom (dužžina, trajanje, prosečna brzina, brzina u kretanju, ... )
HTC ima jednu jako zgodnu opciju GEOTAGGING, tj u exif fotografije, dodaje geografske (GPS) koordinate tako da znate gde ste bili kada ste je fotkali! :)
:drinks:
Kapetan:
@ronac
svi Google Maps su isti samo su neki istiji : ) sta to znaci ... pa danas sam testirao google maps na Nokiji i na HTC-u dok sam cekao u servisu... HTC mnogo tacnije prikazuje i ima opciju tranasparentnih prikaza plov puta
e sad da bi sve proradili kako treba potrebno je
@mossi
to sto je signal los ne treba da te brine jer ti signal i ne treba :) kad si kuci gde je recimo signal odlican uvelicaj google maps na maximum i pogledaj ceo tok dunava koji te interesuje , mobilni ce to da smesti u memoriju (buffer) i nece nepotrebno ici po netu :good:
i jos par saveta ...
iz proslog telefona prebaci sve kontakte u MS Outlook, pa onda sa HTC Sync-om prebacis u HTC.. cela akcija traje 4 -5 minuta a mozes i da izbacis nepotrebne (to radi u outloku) ja imam oko 1020 kontakta i sve je odradjeno brzo i efikasno :good:
geotagging jede bateriju , racunaj udruzenu potrosnju mobilnog, fotoaparata i gps-a ...
koji software koristis za tracking ? ja ne nadjoh ni jedan koji je pametan i koji podrzava export recimo u google maps
ima brdo opcija al ne stizem da se bavim sa njim , kartica mi recimo jos uvek u starom fonu
ronac:
Kapetane,a da ja lepo kupim telefon pa ti dodjes kod mene na picence i sve to lepo odradis pa mi objasnis kako da ukljucim i iskljucim. :preved: :drinks:
Ne mogu mossija da zovem ipak je to dug put. :smile:
Kapetan:
i za mossija i za tebe (ako uzmes HTC ili bilo koji koji podrzava Google Maps, obicno dodju sa njim vec instaliranim)
kada otvorite google maps, idite na pretragu (SEARCH) tu ukucajte http:\\www.mojaladja.com\ml.kmz i to je sve :)
a na brod dolazim da uradim inspekciju telefona :good:
ovo preko vipa nije losa kominacija sto sam ja uzeo pa razmisli u tom pravcu , u svakom slucaju predlazem android kao operativni sistem jer je podrska odlicna i ima raznih softwera :good:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju