Autor Tema: Mobilni sa podrskom za Google Maps  (Pročitano 27752 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Pol: Muškarac
  • Vucedolski vuk
Mobilni sa podrskom za Google Maps
« poslato: 08, 12, 2010, 21:28:18 posle podne »
Ja kupio telefon sa GPS-om.
Sad još samo da sredim mape. Google Earth-maps već rade! :)

:drinks:
I ja bih mobilni sa GPS-om daj preporuci koji,samo nemoj neki od 1000 evrica. :good: :drinks:
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
Odg: Mobilni sa podrskom za Google Maps
« Odgovor #1 poslato: 08, 12, 2010, 21:44:30 posle podne »
Ja kupio telefon sa GPS-om.
Sad još samo da sredim mape. Google Earth-maps već rade! :)

I ja bih mobilni sa GPS-om daj preporuci koji,samo nemoj neki od 1000 evrica. :good: :drinks:

Solidan telefon za male pare!

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/2462/LG/GT540-Optimus
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #2 poslato: 08, 12, 2010, 21:47:28 posle podne »
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #3 poslato: 08, 12, 2010, 22:49:22 posle podne »
A ovo je prava opcija!!U Com Trade shop-u ga ima po ceni od 38 999 din. i u MTS paketu po 15 600 din.!!!

http://www.garminasus.com/en_GB/phones/nuvifone-m10/

http://www.comtradeshop.com/Pages/products.aspx?Page=9&c=MTI=&sc=MOB.+TEL.&priceOrderType=Price ASC

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #4 poslato: 09, 12, 2010, 01:48:13 pre podne »
HTC WILDFIRE

uzeo sam ga preko firme 13.000 dinara i mesecno placam 1000 dinara uz koje imam oko 400 minuta besplatnih razgovora ka svim mrezama i oko 400 mb interneta sto je za mape i vise nego dovoljno ...

GOOGLE MAPS rade savrseno postoji i logovanje pa vam pamti sve sto treba, nikako da nadjem vremena da implementiram onaj klm sa plovnim putem pa da vidim kako to radi ..

IGO gps spwftare za kola...

ma brdo opcija ... znaci sta sve ima to je cudo a nije skup...

jedina mana je da nema olovkicu al navikne se covek ... ujedno ima u sebi ODLICNU kameru i fotoaparat od 5mb pixela sto je jaaaako dobro a slike su savrsene...

Van mreže zorter

« Odgovor #5 poslato: 09, 12, 2010, 06:10:57 pre podne »
Svaki HTC je  :good:

IGO 8 je na njemu veoma dobar ali nema vodene "puteve". :sorry:

Van mreže ronac

• Vucedolski vuk
« Odgovor #6 poslato: 09, 12, 2010, 09:04:16 pre podne »
Ja rekoh da mi pomognete a ne da me sludite,salim se.Interesuje me koji je najbolji za Dunav,tj. kako da se instaliraju potrebne mape i koji aparat to najbolje podrzava. :drinks:

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #7 poslato: 09, 12, 2010, 09:07:32 pre podne »

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #8 poslato: 09, 12, 2010, 09:48:56 pre podne »
Ne znam da li sam u pravu ali HTC nema opciju sa Garminovim mapama.
A sa Google-mapama radi savršeno i vrlo brzo.

Paralelno sam pratio navigaciju na HTC Wildfire (Googlemaps) i Nokia 5800 Express Music (Garmin).
Rade gotovo kao jedan - u skoro istom trenutku daju ista obaveštenja (malo je bolja jezička podrška kod Nokije - ovo je najsubjektivnija moguća procena).

Google mape su besplatne i lako ih je "skinuti". Ali da bi navigacija radila treba skinuti još neke programčiće (u mom slučaju sve je već bilo kompletirano - sin mi je glavni za te stvari).

Sa Garminom je situacija drugačija.
Postoje licencirani paketi i oni rade savršeno.
A postoje i "prijateljske" instalacije i dešava se da dodje do zaglavljivanja i resetovanja (ovo ume da bude neprijatno kad npr. izlazite iz tunela u kojem ste izgubili signal satelita a pred vama je raskrscnia - isključenja u više pravaca).

Možda nisam baš mnogo pomogao ali hteo sam da ukažem na neke po meni važne stvari koje treba mati u vidu.

Zaboravio sam da dodam - Nokia ima sopstveni navigator i od nedavno su mape besplatne (OVI paket) ali meni se uopšte ne dopadaju, a Srbija je vrlo jadno predstavljena koliko sam ja video.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #9 poslato: 09, 12, 2010, 10:20:54 pre podne »
LSI u upotrebi su mi oba telefona i imam mogucnost da ih uporedjujem svakodnevno...

Symbian (Nokia) je daleko iza Androida (HTC), HTC je znacajno brzi mada mu je gps nesto sporiji i trazi stabilniji signal sto ne pravi probleme na otvorenom ali se u kuci oseti , opet ko zeli da u kuci koristi GPS ?

sto se tice garmina ne znam da li je izbacio podrsku za android, ali nema ni potrebe za njim postoji GoogleMaps i sasvim zadovoljava nase potrebe...

obecao sam onomad da cu da implementiram mape PLOV PUTA za mobilni , ovo su danasnje slike posto me je tema potakla da to uradim... e sad treba mi sat dva da me niko ne dira (sto je tesko kod mene ) da nasetujem sve da radi kako treba...

znaci ovo sto vidite je na bilo kom telefonu koji koristi Google Maps aplikaciju ...

ko hoce da testira neka u SEARCH polju svojg google maps odkuca http://www.mojaladja.com/ml.kmz ... naravno ima bugova al zato mi i trebaju ta dva sata da sve to ocistim i dam verziju koja radi ko sat:)

evo ih i slike od danas

Van mreže ronac

• Vucedolski vuk
« Odgovor #10 poslato: 09, 12, 2010, 11:40:45 pre podne »
Necemo da te diramo(iskljuci mob) samo ustrumfuj mapu Dunava. :drinks:
LSI bas me briga za tunele,toga barem nema na vodi,jedino da se ne resetuje kad prodje ispod mosta. :smile:

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #11 poslato: 09, 12, 2010, 12:04:36 posle podne »
Kapetane, lepe vesti od tebe!  :good:
Ja sam uzeo kao što sam i planirao HTC Desire preko Telenora. Dosta je skuplji od WildFire-a ali pošto ja koristim telefon 3-5 godina, uvek kupim za 300e pa se vozam kako Bog zapoveda.  :yahoo:

Sombor je malo kilav sa signalima, pa se mape baš ne učitavaju baš etra brzo... ili meni nešto nije podešeno..  :this:
Ajde stavi malo, šta je bitno da radi kako treba, a šta ne treba raditi.

Trenutno sam u prepakivanju, preko 1000 kontakata i to mi oduzima jako puno vremena, pošto želim da to uradim/uredim kako treba.
Pa mi HTC nije u funkciji 100%. Ujedno desna ruka u gipsu mi pravi VELIKE probleme.  :wild:

Sve u svemu telefon je extra, mape pogotovo sa ENCom su dovoljnje, ubacio sam i tracking. Tako da imam i sve rute sa kompletnom statistikom (dužžina, trajanje, prosečna brzina, brzina u kretanju, ... )

HTC ima jednu jako zgodnu opciju GEOTAGGING, tj u exif fotografije, dodaje geografske (GPS) koordinate tako da znate gde ste bili kada ste je fotkali! :)

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #12 poslato: 09, 12, 2010, 14:14:10 posle podne »
@ronac
svi Google Maps su isti samo su neki istiji : ) sta to znaci ... pa danas sam testirao google maps na Nokiji i na HTC-u dok sam cekao u servisu... HTC mnogo tacnije prikazuje i ima opciju tranasparentnih prikaza plov puta

e sad da bi sve proradili kako treba potrebno je

@mossi
to sto je signal los ne treba da te brine jer ti signal i ne treba :) kad si kuci gde je recimo signal odlican uvelicaj google maps na maximum i pogledaj ceo tok dunava koji te interesuje , mobilni ce to da smesti u memoriju (buffer) i nece nepotrebno ici po netu  :good:

i jos par saveta ...
iz proslog telefona prebaci sve kontakte u MS Outlook, pa onda sa HTC Sync-om prebacis u HTC.. cela akcija traje 4 -5 minuta a mozes i da izbacis nepotrebne (to radi u outloku) ja imam oko 1020 kontakta i sve je odradjeno brzo i efikasno :good:

geotagging jede bateriju , racunaj udruzenu potrosnju mobilnog, fotoaparata i gps-a ...

koji software koristis za tracking ? ja ne nadjoh ni jedan koji je pametan i koji podrzava export recimo u google maps

ima brdo opcija al ne stizem da se bavim sa njim , kartica mi recimo jos uvek u starom fonu

Van mreže ronac

• Vucedolski vuk
« Odgovor #13 poslato: 09, 12, 2010, 14:25:31 posle podne »
Kapetane,a da ja lepo kupim telefon pa ti dodjes kod mene na picence i sve to lepo odradis pa mi objasnis kako da ukljucim i iskljucim. :preved: :drinks:

Ne mogu mossija da zovem ipak je to dug put. :smile:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #14 poslato: 09, 12, 2010, 14:39:18 posle podne »
i za mossija i za tebe (ako uzmes HTC ili bilo koji koji podrzava Google Maps, obicno dodju sa njim vec instaliranim)

kada otvorite google maps, idite na pretragu (SEARCH) tu ukucajte http:\\www.mojaladja.com\ml.kmz i to je sve :)

a na brod dolazim da uradim inspekciju telefona  :good:

ovo preko vipa nije losa kominacija sto sam ja uzeo pa razmisli u tom pravcu , u svakom slucaju predlazem android kao operativni sistem jer je podrska odlicna i ima raznih softwera  :good: