Autor Tema: Sta je vaznije-duzina ili sirina?  (Pročitano 14971 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
???: Sta je vaznije-duzina ili sirina?
« Odgovor #30 poslato: 22, 03, 2009, 11:50:45 pre podne »
Zato ja sad krecem od nule i moram da uradim bar nesto.Pitace me deca gde sam sprc'o 50 godina a nista nisam uradio.Pogotovo sto i moja deca obozavaju reku.Sin mi polozio za spasioca i radu sezoni na nasoj plazi a cerka mi gora od "zabe". Kad udje u vodu ne mozes je naterati da izadje. Ovo i radim najvise zbog njih, ali naravno ...."i tata bi sine...".
Kad ne bude trebalo njima, ja sam na plovilu.Pozzzz

Van mreže drazeta

• Titelski sokozder
« Odgovor #31 poslato: 22, 03, 2009, 12:36:12 posle podne »
Kad pricate o sirini,objasnite mi sta to znaci?Taban,vodena linija ili gornji deo camca.Inace sam i ja lik kao i deda otprilike.Kad sam prethodni camac sredjivao smrsao 8kg za mesec dana ,jer mi se desavalo da doruckujem u 21 sat.I sve bih ako moze juce.Mislim da cu ovaj put to drugacije odraditi i neka traje i 5 godina ali ce da bude kako valja.
ploviti se mora

Van mreže giganova

• Veliki Rovac
  • podsetnik sta nam sledi od evrope
« Odgovor #32 poslato: 22, 03, 2009, 16:57:24 posle podne »
Ovde svima malo fali :dance: nekome manje nekome vise uglavnom fali.Cak i meni,u sirinu mi je dovoljno 5m ali damije jos bar dva metra duzi gde bi mu bio kraj :party:
Nemorate dzabe lupati glavu sto god uradili na vodi vremenom ce vam biti malo,i Titanik je nekome bio mali,nego gradite plovila po dubini dzepa i da budu laka za odrzavanje.Neka akcenat bude na ovome laka za odrzavanje.....

Van mreže Željoni

• Veliki Rovac
« Odgovor #33 poslato: 22, 03, 2009, 18:16:32 posle podne »
Pošto sam u svemu ovome početnik  i laik mene još drži ona narodna "ljubav na prvi pogled"  a to je BAS747 .Tamo negde polovinom Maja bi trebalo da bude gotov i spušten u vodu pa ću videti dali fali i koliko fali.  :smile:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #34 poslato: 22, 03, 2009, 21:50:13 posle podne »
Pošto sam u svemu ovome početnik  i laik mene još drži ona narodna "ljubav na prvi pogled"  a to je BAS747 .Tamo negde polovinom Maja bi trebalo da bude gotov i spušten u vodu pa ću videti dali fali i koliko fali.  :smile:

ima da fali :)

Van mreže Bane

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #35 poslato: 22, 03, 2009, 21:55:27 posle podne »
uvek fali, i kod camca i kod kola i kod kuce, to je valjda u prirodi coveka
Duško Radović: Pametni i skromni ljudi neće ono što ne mogu. Zato se drugima čini da oni mogu sve što hoće.

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #36 poslato: 23, 03, 2009, 14:55:43 posle podne »
Generalno podrzavam stav da je najvaznija dubina....dzepa.
posle toga sirina, bar iz licnog primera. Mislim da sirina ispod 2 metra ne dolazi u obzir. S obzirom da sam kupio gotov camac, nije mi bilo jasno zasto nisam mogao da nadjem sirinu 2 i preko na 6.5 duzine. Dakle, fali mi bar 20 cm u sirinu, duzinom sam zadovoljan. :)

da zrni bas fali tih 20 santima... inace odlicna ladja....  :good:
   uvek fali  :)

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Vucedolski vuk
« Odgovor #37 poslato: 23, 03, 2009, 15:39:20 posle podne »
I KOD 15.00 X 4.00 NEŠTO FALI,KAŽU LJUDI DA TREBA UVEK HTETI :VIŠE,BOLJE,JAČE,ŠIRE,DULJE PA TAKO DO KRAJA. :sorry:
   MOŽDA JE SREĆA IPAK TU SAMO JE TREBA UHVATITI ČVRSTO :yahoo:
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #38 poslato: 23, 03, 2009, 20:24:43 posle podne »
Meni fali mesta ali nikad ne sirina ili duzina vec mesto da spakujem stvari.
Stalno premestam i prepakujem stvari tako da budu bolje organizovane.

Kad sam ga pravio pazio sam da ne uletim u zamku prevelikog camca koji ne mogu lako sam da odrzavam.

Ako spomenete majstora izadje mi osip koji samo pivo moze da smiri pa da se sam uhvatim posla.

Camac mi je 7.4m sa 1.8m u tabanu a stalo mi je nenormalno puno stvari i jos moze dosta toga a da se ne vidi i lako se uzima.
Ne znam odakle poceti dva stola stolice, satori i hladovine, lezaljke, igracke, rostilj, tri akumulatora, rezervni motor T4, rezervoear za vodu kanisteri alati i jos mnogo toga....
Stalno organizujem prostor dok sedim kod kuce i kombinujem, Kapetan me prozvao Sport Bili a nisam izvukao ni delic opreme na zadnjem izletu.....
Marke

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #39 poslato: 23, 03, 2009, 20:37:32 posle podne »

Kad sam ga pravio pazio sam da ne uletim u zamku prevelikog camca koji ne mogu lako sam da odrzavam.

Ako spomenete majstora izadje mi osip koji samo pivo moze da smiri pa da se sam uhvatim posla.

Camac mi je 7.4m sa 1.8m u tabanu a stalo mi je nenormalno puno stvari i jos moze dosta toga a da se ne vidi i lako se uzima.
Ne znam odakle poceti dva stola stolice, satori i hladovine, lezaljke, igracke, rostilj, tri akumulatora, rezervni motor T4, rezervoear za vodu kanisteri alati i jos mnogo toga....
Stalno organizujem prostor dok sedim kod kuce i kombinujem, Kapetan me prozvao Sport Bili a nisam izvukao ni delic opreme na zadnjem izletu.....
   Kada sam praznio stari camac zbog prodaje umalo se nisam slogirao!!!Nije mi bilo jasno kako sam uopste plovio!!Svega je tu bilo,tako da nisi usamljen u pravljenju,,magacina,,od camca!! :drinks: :dance:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže SALE NB

« Odgovor #40 poslato: 23, 03, 2009, 23:37:51 posle podne »

Marke, znaš da nisam ljubitelj metalnih kabinaša, ali ako bi ikad poželeo da pravim ili kupim tako nešto, tražio bi lađu kao što je tvoja!
Stvarno je neverovatno koliko stvari ti vadiš iz tog čamca, a unutra opet sve deluje uredno i PRAZNO!!!  :smile:
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"